Så blir din WordPress snabbare

Varför ska din WordPress ladda snabbt?

Ju långsammare din sida laddas, dessto färre besökare får du. Statistik visar att besökare tröttnar och lämnar sidor som är långsamma att ladda. Googles ranking av din sida påverkas också av laddningstiden – ju snabbare dessto högre ranking får du.  I Så blir din blogg snabbare ger jag allmänna tips som du bör följa!

Hur gör du din WordPress snabbare?

WordPress är en enkel match att göra snabbare. Det finns nämligen en rad plugins som hjälper dig att göra din sida snabbare.  Att installera några av dessa plugins är nästan ett måste om du ska göra din WordPress snabbare.

ladda din wordpress snabbare

W3 Total Cache – kanon för att ladda din wordpress snabbare.

W3 Total Cache är ett finurligt tillägg som gör din WordPress snabbare för besökare. Tänk dig en sida som du ofta besöker. Det finns många saker som inte ändrar sig p från ditt ena besök till det andra. Till exempel headern är densamma. Med detta plugin sparas vissa filer i besökarens data så att inte allt måste laddas från din server! Kanon både för dig och för besökaren.

Smush.it är ett kanontillägg för stressade bloggare. Vad det gör är att komprimera dina bilder så att de blir mindre i storlek och således går snabbare att ladda ner för din besökare.

Vad kan du göra mer? Ta bort  alla plugins som inte tillför något för din sida! Varje plugin laddas när någon besöker din sida och ju färre plugins dessto snabbare laddas din WordPress.

Vad leder det till?

Om du gör din WordPress snabbare kommer Google ranka den högre och du kommer att få fler besökare. Du kan själv testa din sida på Pingdom och Google PageSpeed för att se hur din sida står sig. Kolla gärna både före och efter du installerar ovanstående plugins.

Hur går du vidare?

Att göra WordPress snabbare är ett kontinuerligt arbete, fortsätt följa min blogg för fler sätt att göra din WordPress snabbare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *