Testa och förbättra webbplats-hastighet på din hemsida

Att testa och förbättra hastigheten på din hemsida är ett arbete som bör göra kontinuerligt. Att ständigt jobba på att reducera laddningstiden för hemsidan är viktigt.

En studie av KissMetrics analytics har visat att laddas inte din webbsida på mindre än 4 sekunder så kommer var fjärde besökare att tröttna och lämna din sida.

Dessutom tar Googles algoritm hänsyn till din sidas laddningstid. Laddar din blogg långsamt är sannolikheten stor att du hittar den långt ner i sökresultatet på Google.

Men hur testar du och förbättrar hastigeheten på din blogg eller hemsida?

Testa hastigheten på din hemsida

Innan du gör några justeringar på din blogg bör du testa hastigheten på din hemsida. Hur lång tid tar det för din webbplats att ladda? Det är viktigt att du testar det innan du börjar göra förändingar på din webbplats. Detta för att ha en referenstid att jämföra med.

Testa din webbplats nedladdningstid

Pingdom testar hastigheten på din hemsida genom att ladda ner din sida från olika platser i världen. Vad som är smart med Pingdom är att testet berättar exakt hur lång tid de olika delarna som finns på din sida tar att ladda ner (till exempel din header, bilder, text, reklam etc.).

Du bör också testa din sajts hastighet och nedladdningstid med Google PageSpeed. Där får du konkreta tips på vad du bör åtgärda för att få din hemsida att bli snabbare och därigenom förbättra din webbplats möjlighet att ranka högre i Googles sökresultat.

hastigheten på din hemsida

På Starta-Blogg.se har vi jobbat kontinuerligt med att förbättra vår bloggs laddningstider. Idag kan vi uppvisa betydligt bättre tider än när denna screendump togs.

Så förbättar du hastigheten på din hemsida

Via det två testen ovan bör du kunna identifiera en handfull problemområde som du bör åtgärda för att göra din webbplatssnabbare. Har du en WordPressblogg kan du läsa och få mer tips i artikeln Så blir din WordPress snabbare.

Ett mycket kraftfullt sätt att förbättra hastigheten på din webbplats är att ansluta din sida till ett content delivery network (CDN). Det är ett nätverk med servrar där alla din webbplats filer kan finnas sparade. När en besökare går in på din webbsajt, laddas den direkt till besökarens dator från den server som är närmast.

Det kostar en slant för CDN, men om du är seriös med dina bloggplaner är det ett måste.

Börja med att välja ett webbhotell som är snabbt, det är en förutsättning för att ha en snabb webbsajt.

Webbhotell test – Det här är de snabbaste webbhotellen

Om du använder publiceringsverktyget WordPress har vi sammanställt en rad tips om hur du förbättrar hastigheten på din hemsida.

Så blir din WordPress snabbare

Artikel om hur hastigheten på din hemsida kan påverka hur Google placerar din webbsajt i sitt sökresultat.

Så påverkar laddningstiden din ranking

Vår förslag på hur du kan jobba med din webbplats nedladdningstider och förbättra hastigheten:

Så testar, analyserar och förbättrar du en långsam blogg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *