Antal besökare och utveckling för Starta-Blogg.se

Dags för vår återkommande uppföljning av hur det går för Starta-Blogg. I dessa återkommande artiklar avslöjar vi bland annat antal besökare, hur mycket vi tjänar på vår blogg och hur vi driver trafik till vår sida. Vi sätter också mål för nästkommande månad och följer upp föregående månads mål. Allt för att ni ska få insikt i vår blogg och hur vi bygger den för framgång.

Antal besökare under mars

Under mars hade vi ett antal besökare fler än under februari. Besökarantalet stannade på 1 460 mot 1 256 föregående månad. En ökning med 16 %. I nedanstående diagram kan man se antalet besökare per dag under mars. 16 av dagarna hade vi mer än 50 besökare.

antal besökare mars

Antal besökare på Starta-Blogg.se i mars.

Vart kommer våra besökare ifrån?

I mars månad skedde en dramatisk förändring i tillströmningen av besökare. Antalet besökare från Google mångdubblades. Vi ser det som ett tecken på att skapa orginellt innehåll och hålla sig till etisk SEO faktiskt ger goda resultat. Antal besökare från Google är vi mycket nöjda med. Vi hade 701 besökare från Google under mars. Det kan jämföras med att vi hade 160 besökare från Google innan mars – totalt!

antal besökare från Google

Antal besökare från Google per vecka.

antal besökare från olika källor

Antal besökare från olika källor.

När det gäller förvärv av besökare i stort så har Google blivit det viktigaste kanalen. Vi har fokuserat helt på att skapa bra innehåll på sajten och att hålla kontakten med våra läsare på bloggen och via sociala medier. Att kommentera andras bloggar eller vara aktiv på olika forum finns det helt enkelt inte tid för.

Twitter är den viktigaste sociala kanalen för oss. Det känns som att det är den plattform som är mest interaktiv för tillfället. Vår RSS-feed via feedburner fungerar bra igen och genererar återkommande besökare. Jag är så himla tacksam för er som är återkommande besökare!

I övrigt är det några gamla bloggkommentarer som fortfarande drar trafik, men mängden har minskat.

Visningar på Google

Denna månad har vår sida synts i Googles sökresultat 37 622 gånger. Det är en enorm skillnad mot förra månadens 11 026. Bidragande orsaker är bland annat att vi uppdaterat väldigt frekvent – 26 blogginlägg har det blivit. Dessutom har vi börjat gå igenom våra gamla blogginlägg. Där kontrolleras att de är sökmotoroptimerade, rättstavade och att det vi skrivit faktiskt stämmer. Inlägg som knappt fått några besökare justerar vi rubriker och sökordsoptimering på.

Hur mycket tjänar vi på Adsense och affiliate?

Förra månaden fick vi det första affiliate-avslutet. Denna månad har vi två försäljningar som genererat provision. Dessutom har vi genererat några lead som kan generera intäkter i framtiden. Våra intäkter från affiliatenätverk ökade med 50 % mot föregående månad. Det är bra med tanke på den mer moderata ökning av antal besökare.

Adsense-intäkterna har också ökat, upp 24 % jämfört med februari. Vi har exprimenterat med blandade resultat och kommer att fortsätta att exprimentera. Förhoppningen är att öka klick-frekvensen och de totala intäkterna.

Totalt hade vi intäkter på cirka 100 kronor denna månad. Det innebär att vi tjänar drygt 7 öre för varje besök som görs på Starta-Blogg.se. Det är väldigt lågt. Å ena sidan gör vi inte denna sidan för att tjäna pengar utan för att lära oss. Å andra sidan så kommer konverteringar och hur man lyckas göra pengar på sin blogg vara viktiga grejer att kolla närmare på i framtiden. Att ha koll på det är A och O för att lyckas på nätet. Learn more – earn more – som jag brukar säga!

Uppfyllde vi målen vi hade för mars?

Avklarade mål 2/6

Leverera inlägg dagligen – vi levererade 25 inlägg, så nej.

Antal besökare: 50 om dagen – i snitt hade vi 47 besökare, 16 dagar klarade vi målet, så nej.

Fem personer anmäler sig till vårt nyhetsbrev – noll personer anmälde sig, så nej.

Adsense- och affiliteintäkterna ökar jämfört med föregående månad. Ja,  Adsense med 24 % och affiliateintäkterna med 50 %.

Från 3 till 6 Facebookföljare – Nej, fortfarande bara 3 följare.

206 till 412 Twitterföljare – Ja, vi har nu 566 följare på Twitter.

Mål för april

  • Antal inlägg: Minst 30
  • Nyhetbrevet: Minst 5 som anmäler sig. Hjälp gärna till att nå vårt mål genom att anmäla dig här. Det är gratis!
  • Adsense och Affilite: Öka jämfört med mars
  • Facebook: Minst 6 följare. Hjälp gärna till genom att ’like’ vår Facebook-page
  • Twitter: Minst 800 följare. Om du inte följer oss så hittar du oss här på Twitter. Hjälp oss gärna nå våra mål genom att re-tweeta våra tweets.
  • Antal besökare: Minst 50 per dag

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Andreas skriver:

    Kul att följa er utveckling så här. Ska bli spännande att se vad ni kan åstadkomma under april. Jag läser i alla fall de flesta av era inlägg samt följer er på sociala medier! :) Lycka till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *