Så mycket tjänar vi på vår blogg!

Det har nu gått exakt en månad sedan jag startade upp starta-blogg.se. Det har varit en kul period med mycket utmaningar. I detta inlägg tänkte jag helt öppet dela med mig av hur det går för vår blogg. Hur många besökare har vi? Vart ifrån kommer våra besökare? Vilka är våra populäraste inlägg och hur mycket har vi tjänat på vår blogg?

Så många besökare har vi på starta-blogg

Så många besökare har vi

Antalet besökare på starta-blogg.se och antalet inlägg postade varje dag

Antalet besökare per dag på starta-blogg.se har varierat från nio som minst  och upp till 63 som mest.  Antalet dagliga besökare har i starkt samband med hur många inlägg som vi har postat just den dagen. Den 1 januari tog antalet besökare ett rejält kliv uppåt. Det berodde på att vi aktiverade NextScript Social Autoposting som postade våra inlägg i en rad social medier.  Vissa av de sociala medierna genererade dåliga besökare, det vill säga folk som inte var intresserade av vårt innehåll och lämnade sidan omgående, så vi valde att justera NextScript och inte sprida vårt innehåll i lika många kanaler som vi först gjorde. Den senaste veckan har vi lyckats få en stadig ström av besökare trots att vi bara postat ett inlägg om dagen. Vi ser också att vi börjar få en återkommande läsarskara – för er är vi väldigt tacksamma för.  Vår sida har haft 3500 sidvisningar på en månad – en siffra vi är glada för, men långt ifrån nöjda med. Vi siktar högre!

Vart kommer besökarna ifrån?

Så många besökare har vi från olika kanaler

Vart kommer våra besökare ifrån? Klicka för större bild!

De flesta av våra besökare har antingen skrivit in adressen själva i webbläsaren eller använt en länk som inte registrerats i statistiken. Hur många besökare har vi från Google? Det är den viktigaste källan av besökare. Andelen besökare från Google har ökat konstant under hela månaden, i början stod besökare från Google endast för 5-6 % av antalet besökare men de senaste dagarna har ungefär 15 % av besökarna kommit från Google. En trend som vi gärna ser får fortsätta! Vårt RSS-flöde (feedburner), Twitter och StumbleUpon är de andra viktiga kanalerna för att attrahera besökare. Listan över kanaler som genererar några få besökare är ganska lång. Det är oftast någon länkatalog, affiliateprogram eller något forum där jag kommenterat någon som genererar dessa besök.

Sidor som ofta visas på Google

vilka-sidor-visas-på-google

Vilka av mina inlägg visas oftast på Google? Klicka för större bild!

Min startsida är den som visas i särklass mest i Googles träfflista och som också flest klickat på. På andra och sjätteplats ligger två sidor som är viktiga ur mitt perspektiv, nämligen två sidor där jag har många affiliatelänkar. De två sidorna är min sammanställning av webbhotell och min sammanställning av affiliateprogram. Varje gång någon klickar på dessa länkar och köper något från sidorna mina länkar pekar till så tjänar jag en lite provision. Generellt är det lite för tidigt att dra några större slutsatser av vilka sidor som visats mest när sidan är så ny.

Adsenseintäkter

Vi har inte använt av oss Adsenseannonser i någon större utsträckning hittills. I dagsläget har vi bara en Adsenseannons placerad ganska långt ner i vänstermarginalen. Den har inte genererat några betydande summor hittills, men vi tror Adsense betydelse för vår sida kommer att öka framöver.

Affiliateintäkter

Affiliatelänkarna på min sida genererar ett par klick per dag. Dessa länkar fungerar så att om någon köper något från dessa företag jag länkar till så får jag provision. Oftast måste de genomföra köpet inom 30 dagar från det att de klickat på min länk för att jag ska få provison. Det innebär att oftast kan det ta lite tid innan intäkterna börjar komma in.  Idags läget har affiliatelänkarna inte genererat någon intäkt, men det är vi helt övertygande om att det kommer förändras under nästa månad.

Vad förväntar vi oss i februari?

Vi hoppas kunna leverera intressant, lärorikt och användbart innehåll till alla våra läsare minst en gång per dag. Vi hoppas också på att vår trogna läsarskara växer. Med det hoppas vi också på att vi ska få första responsen ifrån någon av våra besökare i form av en kommentar på hemsidan, att något av våra inlägg blir ”likade” och spridda i något socialt nätverk. Förhoppningsvis får vi åtminstone två klick på våra Adsenseannonser och ett avslut på någon av våra affiliatelänkar.  Hur många besökare har vi per dag i slutet av februari? Vi hoppas på minst 50! Vi återkommer i slutet av februari med svaret och en omfattande kartläggning av våra ”framgångar”.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *