Få mängder av läsare till din blogg via YouTube

Korskanalsmarknadsföring. Ett långt ord, men ack så enkelt i praktiken. Använd så många kanaler som möjligt för att få din blogg att synas. Tänk YouTube!  Tänk Podcast! Kommer du på några fler? Att marknadsföra din blogg via YouTube och andra kanaler är ett smart sätt som ger betydande synlighet!

blogg via YouTube bild

Via YouTube kan du nå besökare.

Varför ska du marknadsföra din blogg via YouTube?

Konkurrensen att synas på Google är hård – stenhård! Söker du på starta blogg får du upp strax över 2 miljoner sökningar. Samma sökning på YouTube ger bara 4650 träffar. Här har du med andra ord helt andra möjligheter att komma högt upp i sökresultatet och få besökare till din blogg via YouTube.

Så gör du en YouTubefilm

Det är inte svårt att göra en film och ladda upp på YouTube.  Dagens mobiltelefoner är fullt tillräckliga för att spela in film. Tänk bara på att köpa något stativ som minskar vibrationerna.

Det andra sättet är att spela in filmer som består av det du visar på din datorskärm. Till exempel för denna bloggen är detta alternativet nog det mest relevanta. Tänk dig till exempel filmer som visar hur du installerar WordPress,  hur du designar en blogg och så vidare.

Möljligheterna är stora

Dina filmer på YouTube kan locka  filmtittare att besöka din sida, men möjligheterna är större än så! För många informationssajter som denna blir YouTube en integrerad kanal i bloggens innehåll men en extra kanal för intäkter.  Precis som att Google låter dig fylla din blogg med reklam och tjäna pengar kan du göra likadant med din YouTubeklipp, nämligen fylla dem med reklam.

Diversifiera

Att finnas på flera ställen är också ett bra sätt att diversifiera och minska beroendet av en kanal. Rätt som det är ändrar Google sin algoritm och dina sidor rankas sämre i sökresultaten.  Då är det naturligtvis skönt att ha en annan kanal att falla tillbaka på. För fler sätt att driva trafik och sprida dina risker kolla in 27 sätt att driva trafik på mindre än 4 minuter.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *