27 sätt att driva trafik till din sida på under 4 minuter (4)

Dags för fjärde delen i 27 sätt att driva trafik till din sida på under 4 minuter. Föregående tips har fungerat mycket bra och genererat bra och mycket trafik – har det funkat även för din sida?

Dagens tips handlar om att marknadsföra din sida. Syns du inte, så finns du inte är ett gammalt klassisk utryck som stämmer i högsta grad även för din blogg.

Blogglistor driver trafik till din sida

Nätverkseffekt- ett sätt att driva trafik till din sida

Nätverkseffekten funkar för din sida

Blogglistor och länkkataloger var en av de viktigaste marknadsföringskanalerna i tidigt skede. Det gav både besökare från länklist0rna, men även från Google. Varför gav länkarna från länklistorna dig bättre placering på Google? Jo, hur högt din sida rankas i Googles träfflista beror bland annat på hur många bra länkar du har till dig hemsida. Ju fler bra länkar, desto bättre ranking får din sida.

Varför är det viktigt att vara med i länklistor?

 • Din Googleranking baseras bland annat på antalet länkar till din sida, genom att ha din sida med på ett antal länklistor ökar du sannolikheten att din sida kommer högst upp när någon söker på Google och då ökar såklart även sannolikheten att någon klickar på just din sida.
 • Är sidan nischad? Då kan det fortfarande vara många som letar nya sidor att besöka via länklistor. Till exempel är jag intresserad av Märklintåg eller veggomat så kan jag mycket väl leta efter sidor som länkar sådanna.
 • Ju fler ställen du syns på, dessto fler besökare får du.
 • Gratis och sidorna är oftast gjorda för att det ska gå snabbt att registrera din sida.

 Varför du inte ska anmäla dig till alla länklistor

Googles algoritmer blir allt mer sofistikerade. Länkar till din sida från andra sidor har alltid varit ett viktigt rankingverktyg för Google. I senare uppdateringar av Googles algotimer har de blivit allt bättre på att skilja bra länkar från dåliga länkar. Länklistor finns det både bra och dåliga sidor. Därför ska du vara försiktig och bara anmäla dig till bra länkkataloger.

Gör-inte-listan

 • Använd inte länkkataloger som kräver att du länkar tillbaka med en liten logotyp eller javascript
 • Registrera dig inte på fler än fem länkkataloger
 • Se till att de fem är relevanta för din blogg (samma ämne på de andra bloggarna)
 • Låt inte länkar som inte bidrar med besökare vara kvar

Dagens uppgift för din sida:

Registrera dig på fem länksidor.

Dagens mål för din sida:

Få fler besökare.

Steg 1. Sök på Google efter länkkataloger och registrera din sajt på 2-4 stycken.

Här hittar du nästa del i  27 sätt att driva trafik till din sida på under 4 minuter.

Du gillar kanske också...

2 svar

 1. Tango skriver:

  Jag har nu registrerat mig på två ställen. Nu ska det bli spännande och se hur det går. Tack för bra artikel det uppskattas mycket.

  • www.starta-blogg.se skriver:

   Tack för kommentaren! Låter som en bra start. Glöm inte att det är ett långsiktigt arbete för att få fler besökare och det kommer krävas mer innan du börjar se tydliga resultat. Men bra start som sagt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *