Hur gör man en blogg? Lär dig göra en blogg!

En av de vanligaste frågorna vi får är: hur gör man en blogg? Vi tänker därför tipsa om hur man lättast gör en blogg och börjar blogga. Det är både kul, spännande och enkelt att blogga. Med hjälp av våra tips får du en flygande start på skapandet av din bloggande!

Klicka på vår guide ”Hur du startar en blogg” för att lära dig hur du på endast tre steg startar en egen blogg!

 hur gör man en blogg

Hur man gör en blogg?

Hur gör man en blogg? Jo, idag finns det många alternativ för att skapa en blogg, men jag tycker att det bara finns 6 vettiga alternativ! Är du en absolut nybörjare skulle jag absolut rekommendera WordPress som är det mest använda verktyget att skapa bloggar med över hela världen. Det är jätteenkelt att använda och skapar supersnygga bloggsidor. Vill du ha fler alternativ så har vi listat 6 bloggplattformar, alla är lätta att använda och du kan komma igång med din blogg på under 5 minuter.

Vi gillar WordPress! Här kan du hitta en lista på WordPress-webbhotell.

Hur svårt är det att blogga?

Hur gör man en blogg så enkelt som möjligt? Jo, man använder sig av någon av de 6 bloggplattformar vi listat här. Faktum är att de alla gör bloggning lika enkelt som att skriva, redigera och ändra i ett Worddokument. Det vill säga – mer eller mindre alla klarar av det.

Har du tidigare arbetat i någon form av Word-dokument, så kommer du absolut att klara av att skapa din egen blogg. Det är både enkelt och du publicerar dina inlägg direkt med hjälp av ett par enkla knapptryckningar och vips så finns det du skapat ute på din egen sajt. Perfekt!

Vad ska man tänka på när man gör en blogg?

Det första du ska tänka på är: vilket superämne ska min blogg handla om? Vad ska du rikta in dig på som ditt huvudämne? Sedan funderar du kring underkategorier till superämnet. Huvudämnet här på bloggen handlar ju om hur du ska kunna starta en egen blogg och sedan har jag breddat ut med underämnen som webbhotell, plattformar, affiliatenätverk, hur du kan tjäna pengar via din blogg och så vidare.

Jag älskar själv att skriva om dessa ämnen så många av mina blogginlägg kommer enkelt. Hitta ditt superämne och sedan är det bara att starta. Du kan alltid ändra dig med tiden såklart. Internet är mycket förlåtande och du kan rikta om din blogg åt ett annat superämne när du själv känner för det. Det är såklart du som bestämmer vad din blogg ska handla om!

Hur gör man en blogg välbesökt?

I början är det kul att skapa och skriva, men till slut brukar det oftast bli allt viktigare och viktigare med fler besökare. Man vill ju att någon ska läsa alla de roliga blogginlägg man skriver. Det finns många tips för att locka många besökare. Till exempel behöver du uppdatera din sajt ofta, ha snygg design och många bilder, samt skriva om något som folk tycker är spännande. Vi på starta-blogg.se vill ge alla nya bloggare en bra start så vi har sammanställt 27 tips om hur din blogg blir välbesökt.

hur gör man en blogg

Hur gör man en blogg rolig?

Det finns några knep som många använder sig av. Du måste vara personlig i din blogg – det ska inte låta varken som om det är ett företag eller en statsminister som skriver. Du måste vara ärlig, ha åsikter och våga stå för dem. Du får gärna vara provocerande eller ha en avvikande åsikt – då ger dina besökare gärna sig in i diskussionen och kanske de även sprider din blogg på sociala medier så att du får synas ännu mer.

Du kommer märka vad det är som verkligen engagerar dig och dina besökare med tiden, så det kommer förmodligen naturligt i vilken riktning du kan styra dina blogginlägg mellan varven.

Hur gör man en blogg som man tjänar pengar på?

Hur gör man en blogg som man tjänar pengar på? Det finns flera sätt att tjäna pengar på sin blogg. Det bästa är om man skaffar en egen domän och webbhotell för sin blogg. Det ger en full frihet att använda sig av olika annonser och tjäna pengar. Det bästa sättet är att använda sig av annonser och länkar där man tipsar om olika produkter och tjänster.

Just friheten att du själv styr vad som publiceras och skapas på din blogg blir mer och mer viktigt med tiden. Det är många som börjar på en gratisplattform, för att sedan går över till egen domän. Jag rekommenderar absolut att du startar direkt med egen blogg, så att du direkt styr allt och får alla intäkter via sajten själv.

Två sajter för att tjäna pengar på bloggen

För mer tips läs hur man gör en blogg och tjänar pengar!

Det finns alla möjligheter att tjäna pengar via en blogg. Jag själv är ett av exemplen på att det verkligen fungerar. Numera är det mer accepterat då det finns riktigt stora kändisar som skapat sig sina inkomster via Internet och sina bloggar.

Kissie, eller Alexandra Nilsson som hon egentligen heter, och Isabella Löwengrip, tidigare känd som Blondinbella, är exempel på personer som skapat sig riktigt stora inkomster via webben. Det är många som hört om dem, men det finns helt okända personer som också tjänar pengar via sina bloggar. Det startar ofta som ett litet hobbyprojekt och sedan växer det fram med tiden och blir en bra inkomst.

starta en blogg

Hur gör man en blogg klickvänlig?

Vill du göra en blogg som lockar många besökare? Hur gör man en blogg som får många besökare? Det viktigaste kommer att vara dina rubriker och din ingress. Det är det som avgör om någon klickar på din blogg och läser den. Tänk dig kvällstidningar eller veckotidningar – de är bra på att göra rubriker som väcker uppmärksamhet. Du bör göra likadant när du skapar din blogg! Skriv rubriker som engagerar och gör folk nyfikna. Men glöm inte att själva inlägget borde handla om det som din rubrik handlar om, annars kommer dina läsare känna sig lurade.

Lycka till och kolla gärna vidare på starta-blogg, vi har allt som behövs för bloggare och vårt mål är ju att du ska bli intresserad av att skapa egna bloggar samt inkomster via dina sajter! Kör hårt och sätt igång!

Du gillar kanske också...

6 svar

 1. Anita Petersson skriver:

  Det står att det är gratis, sen när man ska ha ett domännamn så kostar det. Inga uppgifter om hur mycket. Tycker det är lite dåligt med information. Jag har inte råd att lägga ut något på ett domännamn.

  • www.starta-blogg.se skriver:

   Hej Anita,

   du har nog sett någon annons på vår hemsida, för i texten står det inget om gratis? Annonserna styr vi tyvärr inte över, det är Google som lägger ut relevanta annonser på vår blogg. Rent generellt så får man sällan en domän gratis. Vill man ha en gratis blogg måste man oftast använda sig av de olika bloggplattformar som finns. Vill man ha en egen domän så får man räkna med att lägga åtminstone 100 kronor per år.

 2. Cissi skriver:

  Hej. Under guiden ”Hur du startar en blogg en guide i tre steg ” står det i steg två hur du installerar WorldPress. Instruktionerna stämmer inte överens med hur det ser ut på Miss Hostings hemsida? Det finns ingen kontrollpanel att logga in på. Du kan köpa ett WorldPress webbhotell vid deras hemsida. Inte gratis? Vad gör jag fel?

  • www.starta-blogg.se skriver:

   Hej Cissi,

   högst upp till höger på Miss Hostings sida kan du logga in till kontrollpanelen.
   Wordpress är open-source plattform som är helt gratis att använda, men du måste först köpt ett domännamn och webbhotell enligt punkt 1 då du måste kunna installera WordPress nånstans för att använda det. Hoppas det svara på dina frågor.

 3. www.P♥.se skriver:

  Denna Blogg är BRA super bra♥☻

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *