Vad är blogg100? Dags igen för blogg100

Årets stora bloggutmaning blogg100 drar igång igen, för fjärde året i rad.  Vi har fått flera läsarfrågor angående blogg100. Vad är blogg100 för något? Borde min blogg vara med i blogg100? Vad händer om man missar att blogga en dag när man är med i blogg100?

Nu reder vi ut begreppen. Vad är blogg100 egentligen för något och bör du vara med?

Läs om vad vi skrev om blogg100 förra året.

Vad är blogg100?

vad är blogg100Vad är blogg100? Jo Blogg100 är en utmaning som går ut på att blogga varje dag, i hundra dagar i rad. Initiativet startades av Fredrik Wass för tre år sedan.

Vad är blogg100 ?

Genom att delta i utmaningen sätter man press på sig själv att faktiskt uppdatera bloggen oftare. Kontinuitet  och högre frekvens på inläggen gör att många bloggar bättre. Det blir helt enkelt mer flyt i blogginläggen, du slipper att ha prestationsångest av att hela tiden behöva leverera perfekta blogginlägg. Du hinner helt enkelt inte leverera perfekta blogginlägg varje dag.

Skulle du missa att blogga en dag är det inte hela världen, du är med i blogg100 för att det är skoj. För att stötta och bli stöttad av dina bloggkollegor med målet att blogga dagligen.

Få fler besökare genom blogg100

Blogg100 är faktiskt ett bra sätt att få fler att upptäcka din blogg. En bra uppdaterad blogg har helt enkelt lättare att attrahera återkommande besökare.

När du är med i Blogg100 finns det också fina möjligheter att marknadsföra dig och din blogg. Bland annat finns din blogg med i förteckningen av alla deltagande bloggare. Det finns också en facebookgrupp där du kan posta dina hundra blogginlägg och du kan också använda hashtag #blogg100 på Twitter.

Förra året när jag deltog fick jag en hel del extra besökare genom blogg100. Dock kan jag väl tillägga att jag inte klarade utmaningen. Det tog inte speciellt lång tid innan jag missade att blogga en dag. Men det var kul att vara med i det som närmast kan betecknas som en folkrörelse.

Så anmäler du dig till blogg100

Så när du nu vet vad blogg100 är för något, ska du då anmäla dig? Det är enkelt (och gratis) att anmäla sin blogg till blogg100. Du anmäler dig i anmälningsformuläret.

Blogg100 startar den 1 mars 2015, men man kan hoppa på när som helst. Förra året var det 800 bloggare som var med. Det var såväl privata bloggar, yrkesbloggare och företagsbloggar. Tillsammans utgjorde vi en stark kraft och skrev hela 22 500 blogginlägg under de hundra dagarna. Dessutom anordnades bloggevents för alla som deltog bland annat med en stor avslutningsfest.

Jag har anmält mig. Ska du anmäla dig?

Du gillar kanske också...

2 svar

 1. www.starta-blogg.se skriver:

  Det är bra Petter! Själv klarade jag bara tre dagar sist, men förutom den tredje dagen så bloggade jag på rätt ofta och framför allt insåg jag att det gick att blogga nästan varje dag, vilket jag också gjorde under långa perioder 2014 :)

  Lycka till – vi får köra en interntävling om vem som lyckas publicera mest ;)

 2. Jag har anmält mig till #blogg100 i år. Det skall bli både svårt och kul. Jag kör så länge det fungerar. Jag var med för ett par år sedan med en annan sajt och höll jag i i 34 dagar.

  Man får se till att skapa relevanta och bra inlägg, så att de på sikt hjälper den tilltänkta sajten.

  Det kan bli rejäla trafikökningar med #blogg100.

  Nu kör vi :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *