10 av Blondinbellas tips för att få en stor blogg

Det är inte bara Starta-Blogg.se som sysslar med rådgivning kring bloggar och hur man lyckas med sin blogg. Även Blondinbella har agerat bloggexpert. I ett blogginlägg från 2009 finns Blondinbellas tips för att få en stor blogg. Idag bjuder vi in Blondinbella och ger våra kommentarer på hennes tips.

10 av Blondinbellas tips för att få en stor blogg

blondinbellas tips

1. Blondinbella: ”Namnet på bloggen är viktigt, det ska vara lätt att komma ihåg”

Starta-Blogg kommentar: Precis som flera andra stora bloggerskor uttalat sig om, namnet är viktigt! Minnesvärt och gärna kort bör namnet vara!

2. Blondinbella: ”Uppdatera ofta och ha en tydlig bild på vilka typer av inlägg du ska skriva så slipper du få skrivkramp (tex en dagens outfit, ett tipsinlägg, ett åsiktsinlägg etc)”

Starta-Blogg kommentar: Att planera sina blogginlägg och gärna skriva flera inlägg de dagar inspirationen flödar. Lär dig schemalägga inlägg så minskar risken att du känner dig pressad att blogga varje dag. Använd dig gärna av mina 69 smarta bloggrubriker för att hela tiden ha nya saker att skriva om.

3. Blondinbella: ”Hitta en nisch där du är ensam. Jag skulle hellre coacha en blogg som skriver om skor än bara allmänt mode, för att det ät lättare att få en nischad blogg stor. Med en nischad blogg behöver du inte ha speciellt många läsare för att få annonsörer som betalar,”

Starta-Blogg kommentar: Att hitta en egen nisch är viktigt. Jag har tidigare skrivit hur jag analyserar om en nisch är intressant för mig. Kortfattat innebär det att jag endast satsar på bloggar inom ämnen där de kan dominera inom ett år.

4. Blondinbella: ”Blanda nischen du valt med personliga inlägg, tex ”disktjafs med killen””

Starta-Blogg kommentar: Exakt vad Christian Rudolf var inne på när han gästbloggade på temat Så får du länkar i 4 steg. Kombinera din bloggs ”huvudämne” med andra aktuella händelser. I Blondinbellas fall var det bloggens huvudämne kombinerat med personliga grejer och i  Christians fall bloggens huvudämne kombinerat med händelser som många är insatta i.

5. Blondinbella: ”Var aktuell och skriv om händelser som dina läsare känner igen sig i”

Starta-Blogg kommentar: Mycket viktigt, känner inte läsarna igen sig i dina frågeställningar är det sannolikt att den besökaren aldrig återkommer.

6. Blondinbella: ”Registrera bloggen på bloggportalen.se”

Starta-Blogg kommentar: Det gäller att synas, däremot är nog effekten av att vara med på Bloggportalen så stor. Det finns för många liknande sidor idag t.ex Bloglovin och alla bloggportaler.

7. Blondinbella: ”Bygg upp ett närverk med andra bloggar, länka varandra om ni ses, eller skicka ett mail och fråga om ni kan samarbeta tillsammans och kanske göra ett gemensamt repotage som hamnar i bådas bloggar. Genom att länka andras bloggar med deras namn på inlägget, hamnar du automatiskt i deras kommentarfält = Folk klickar på dig”

Starta-Blogg kommentar: Bloggsamarbeten tror jag skarpt på. Är bloggarna ungefär lika stora är det WIN-WIN för båda. Satsa mer på att sträcka ut en hand till dina kollegor!

8. Blondinbella: ”Var inte rädd för att uttrycka dina åsikter i bloggen, men tänk på att allt stannar på nätet. När du ska söka jobb i framtiden så kommer din arbetsgivare kunna hitta allt du skriver. Att trycka upp brösten på varje bild och lägga upp bilder på drinkar jämt och ständigt kanske inte är så bra i längden.. Hur vill du profileras?”

Starta-Blogg kommentar: Bra! Precis som jag brukar säga: Kan du inte stå på ett torg och skrika det du ska blogga om borde du nog inte blogga om det.

9. Blondinbella: ”Kommentera i andras bloggar, skriv något finurligt men spamma inte!”

Starta-Blogg kommentar: Kommentera bloggar är bra. Om du inte kan tillföra något i diskussionen så funkar smicker alltid!

10. Blondinbella: ”Hitta samarbeten med tidningar, kanske din lokaltidning kan låta dig skriva en grej för deras tidning, ett repotage om de största bloggarna i deras kommun? Visa framfötterna helt enkelt och syns! I bloggvärlden måste man synas för att höras.”

Starta-Blogg kommentar: Krävs mer arbete av dig, men i gengäld kan det göra skillnaden mellan att vara en okänd och känd bloggerska!

Du hittar Blondinbellas inlägg Få din blogg stor här!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *