Sveriges bästa webbhotell – De är bäst 2024

Inget är så viktigt som att välja rätt webbhotell. För att få en bra start på din hemsida eller blogg är ett snabbt och välfungerande webbhotell ett måste. Det är därför som Starta-Blogg varje år testar och utser Sveriges bästa webbhotell.

Topp-5

Bäst webbhotell just nu

I vår lista över bäst webbhotell har vi tittat på viktiga faktorer som:

  • Pris
  • Vad du får för pengarna
  • Enkelhet & användarvänlighet
  • Driftsäkerhet & support

Vi är själva kunder och använder webbhotellen för våra webbsajter och bloggar. Så vem är bäst på att rekommendera? Vi som verkligen använder det eller någon annan? Här är vår lista över Sveriges bästa webbhotell 2024.

Bästa webbhotell 2024

Vi har gått igenom samtliga webbhotell på den svenska marknaden. Vi har själva provat alla webbhotell och tittat på recensioner och omdöme på Reco och Trustpilot för de olika webbhotellen. Här sammanställer vi listan över de webbhotell vi kan rekommendera er.

Strato

Strato

Ett av europas största webbhotell har en självklar plat på vår lista över de bästa webbhotellen. Strato har ett stort utbud som passar de flesta hemsidor – både större och mindre. Deras specialanpassade paket för WordPress är perfekta för den som vill publicera sin första hemsida. Strato är ett stabilt och prisvärt webbhotell som vi verkligen rekommenderar.

Supporten finns tillgänglig över telefon och e-post på svenska och alla servrar finns inom EU. Läs mer om Strato i vår recension här.

Just nu erbjuder Strato flera av sina paket, bland annat Webbhotell Basic och WordPress Webbhotell Basic, helt gratis under ett helt år.

Läs mer & Beställ

Loopia

Loopia

Sveriges bästa användargränssnitt. Här har du en genomtänkt kontrollpanel där du kan sköta dina domäner, hemsidor och installationer. Jag gillar att du kan förlänga dina domännamn upp till 10 år åt gången samt att du kan överlåta domäner med hjälp av Bank-id.

Lite sämre är att du får ganska lite serverkraft för pengarna du betalar. Loopia har numera tagit över City Sites alla kunder och har på detta sätt växt sig stora vad gäller webbhotellslösningar på den svenska marknaden.

Läs mer Loopia i vår recension av webbhotellet här.

Läs mer & Beställ

Miss Hosting webbhotell

Miss Hosting

Ett klockrent val skulle jag säga att Miss Hosting är! Företaget har blivit ett av Sveriges populäraste webbhotell bland privatpersoner. Support finns via telefon, mail, samt chatt – även när du signar dig för det billigaste paketet. De har säkra servrar som står i Stockholm.

Miss Hosting har 4,9 av 5 i snittbetyg hos Trustpilot, mycket tack vare sin fantastiska support som har öppet dygnet runt. Du får mycket för pengarna, snabba servrar, gratis SSL-certifikat och ett webbhotellskonto som du snabbt kan anpassa efter hur populär din hemsida är. Ett bra val helt enkelt!

Här kan du läsa mer om Miss Hsoting – i vår recension av webbhotellet.


Läs mer & Beställ

 

One.com webbhotell

One.com

Ett av världens största webbhotell har bytt kostym från budget till att erbjuda premiumlösningar, vi pratar förstås om One.com. De har miljontals kunder världen över. Med stordriftsfördelar kan One erbjuda paket som alla andra webbhotell skulle behöva ta 10 gånger så mycket betalt för.

De har numera verkligen uppdaterat sina egna lösningar samt gjort det enklare för dig att starta din egen blogg hos dem. Supporten är inte riktigt i klass med konkurrenterna, men webbhotellet erbjuder mycket för pengarna om du klarar dig själv.

Läs mer & Beställ

Inleed

Inleed är ett svenskt webbhotell som har varit verksamma sen 2008. Företagets servrar står i Falun, Stockholm och Tällberg. De erbjuder support via telefon, e-post samt chatt på hemsidan för alla kunder. Kontrollpanelen, DirectAdmin, är lättanvänd och gör det enkelt att administrera alla tjänster Inleed erbjuder. 

De erbjuder en rad olika paket, allt från mindre till lite större lösningar. Om man inte hittar vad man söker via deras färdiga paket kan man även kontakta Inleed och skapa en mer anpassad lösning. En bra webbhotellösning med förmånliga priser!

Läs mer om Inleed i vår recension av webbhotellet.

Läs mer & Beställ

EgenSajt

EgenSajt är ett mycket prisvärt webbhotell med flexibla lösningar för både små hemsidor och stora företag. Det som gör EgenSajt unikt jämfört med många andra webbhotell är att de erbjuder något de kallar Anpassa fritt. Med Anpassa fritt styr du själv över vilka funktioner du vill ha och behöver. Detta betyder i förlängningen att du faktiskt bara betalar för vad du faktiskt använder. Om du väljer Anpassa fritt kan du enkelt hitta en lösning som passar just dig via reglagen på hemsidan – du får dessutom veta exakt vad din lösning kommer att kosta.

EgenSajt erbjuder support via telefon, e-post, kontaktformulär eller Twitter, och de svarar på frågor alla dagar i veckan. 

Läs mer & Beställ

Templ

Templ

Är din hemsida viktig för din verksamhet och beroende av maximal upptid och snabba laddningstider, tycker vi att du ska testa Templ. De erbjuder så kallad Managed WordPress Hosting, där bland annat felsökning är inkluderat, som kan vara livsviktigt om det skulle vara så att din hemsida laddar långsamt, eller inte alls. Templ använder sig av Google Clouds servrar, vilket innebär att din hemsida får samma typ av prestanda och driftsäkerhet som Spotify och Coca Cola, som också använder sig av Google Cloud.

Vill du testa och se hur snabb din hemsida kan bli på Google Cloud, kan du testa Templ kostnadsfritt i en månad.

Läs mer & Beställ

Oderland

Oderland

Oderland är ett populärt webbhotell med stort fokus på prestanda och service. Deras webbhotell-paket passar både hemsidan med lite mindre trafik och större hemsidor som behöver mer lagring och bandbredd. Deras support finns tillgänglig över telefon, mejl och chatt både vardagar och helger.

Om du är sugen på att testa Oderland utan att investera erbjuder de en helt gratis testperiod på två veckor. Då kan du verkligen se om Oderland är något för dig och din hemsida eller inte.

Läs mer & Beställ

Simply.com webbhotell

Simply

Simply är ett konkurrenskraftigt webbhotell som passar utmärkt för hemsidor byggda med WordPress. De erbjuder WordPress-installation med ett klick. De erbjuder en helhetslösning med både webbhotell och domän. De har ofta riktigt bra erbjudanden där man kan skaffawebbhosting till ett riktigt lågt pris. Välj paket utifrån vad du behöver, Simply erbjuder flera olika varianter som passar de allra flesta.

Läs mer & Beställ

Websupport

Websupport

Websupport är ett svenskt webbhotell med stort fokus på service och stabila tjänster. Hos Trustpilot har de ett omdöme på 4,7/5 – Utmärkt. Deras kunder är nöjda och lyfter särskilt fram den hjälpsamma supporten.

Websupport erbjuder webbhotellpaket, hosting för WordPress och WooCommerce, E-post och domäner. Bland. deras kunder hittas allt från privatpersoner med mindre hemsidor till medelstora företag och föreningar.

Läs mer & Beställ

Stablehost

Stablehost är ett internationellt webbhotell som erbjuder hemsida, tjänster och support på svenska. De ägs numera av Miss Group som även står bakom Miss Hosting. Stablehost erbjuder webbhotell, domäner, VPS, dedikerad server och möjligheten att bli återförsäljare. De har även en användarvänlig sitebuilder som man kan använda för att bygga sin första hemsida – helt utan förkunskaper. Stablehost erbjuder en stor bredd av produkter och de har oerhört fina kundomdömen på Trustpilot.

Läs mer & Beställ

Hostgator

Det amerikanska hostingföretaget Hostgator har varit med i branschen länge. Enligt Hostgator själva är de ett av de största webbhotellen i världen – med små till stora kunder. Hos Hostgator hittar man ett stort utbud av webbhotell och andra hostingtjänster. De erbjuder bland annat delad hosting, specialiserad WordPress-hosting, sitebuilder, domäner och servrar. Man kan enkelt hitta ett webbhotell-paket som matcher ens behov. Support finns tillgänglig alla dagar, 24/7, men tyvärr inte på svenska.

Läs mer & Beställ

GoDaddy

Det amerikanska webbhotellet GoDaddy är ett av världens största företag när det kommer till domäner och hosting. De erbjuder allt från VPS och dedikerad server till hosting specialanpassad för WordPress och WooCommerce. Kunder över hela världen väljer GoDaddy som webbhotell deras hemsida finns på svenska. Supporten finns tillgänglig dygnet runt, alla dagar i veckan.

Läs mer & Beställ

Har webbhotellen support över telefon?

Webbhotell Telefonsupport Support 24/7
Strato Ja Nej
Miss Hosting Ja Ja
One.com Ja Nej
Loopia Ja Nej
Inleed Ja Nej
EgenSajt Ja Nej
Templ Ja Nej
Oderland Ja Nej
Simply Ja Nej
Stablehost Ja Ja
Hostgator Ja Ja
Websupport Ja Nej
GoDaddy Ja Ja

En viktig sak när man väljer webbhotell är hur supporten fungerar. Om man vill ha hjälp är det oftast lättast att faktiskt prata med någon. I tabellen ser vi att de allra flesta webbhotell vi rekommenderar har support över telefon, men endast Miss Hosting erbjuder support 24/7, men på sena kvällar och nätter har de endast engelsk support över chatt.

Artiklar om webbhotell

Jämförelse av webbhotell för blogg eller hemsida 

Vad skiljer de olika leverantörerna åt? Kort information om respektive företag och deras webbhosting-paket. Artikeln tar upp hur mycket utrymme som ingår, hur många domäner får du ha och hur mycket trafik som ingår. Läs artikeln för att lättare kunna förstå vad de olika webbhotellen erbjuder och för att förstå vad ditt verkliga behov är.

Så mycket kostar din egen hemsida

Lockpriser är vanligt, därför granskar artikeln vad du egentligen får betala hos de olika webbhotellsleverantörerna första och andra året som kund? Vi uppdaterar denna artikel löpande med priser för webbhotell och domäner. Flera har utöver lockpriser även startavgifter som de inte alltid talar om. Vi ser till att du inte får några obehagliga överraskningar.

Bästa webbhotell

Genomgång av alla svenska webbhotell där du kan använda WordPress. Listar även internationella hostingföretag som är specialiserade på just WordPress. Perfekt guide för att jämföra webbhotell och för att välja det bästa webbhotellet!

Webbhotell med WordPress

Ska du bygga din blogg eller hemsida med WordPress så ska du välja ett webbhotell som har en enkel installation av WordPress. Idag erbjuder nästan alla en-klicks-installation, så att du kan komma igång på bara några minuter. Gör inte misstaget att välja en tjänsteleverantör där du måste göra en svår manuell installation av WordPress – kolla in denna lista först!

Egen domän – så här gör du

Är du nybörjare och ska starta din första egna hemsida eller blogg? Läs då den här artikeln som går igenom vad du måste tänka på när du startar din första hemsida. Det är inte speciellt svårt, men alla begrepp och termer kan förvirra – de försöker vi reda ut i artikeln.

Välja webbhotell – Så valde jag webbhotell för min blogg

För att hjälpa er läsare har jag bloggat om när jag valde webbhotell för Starta-Blogg.se. Vad var viktigt i mitt val och vilken leverantör valde jag? Förhoppningsvis kan det ge er liten inspiration för ert val.

Grundläggande termer webbhotell

Starta-Blogg.se listar Sveriges bästa webbhotell med jämna mellanrum. Syftet är att snabbt kunna få en överblick av priserna och se aktuella erbjudande.

På Techtag.se hittar du fler webbhotell att jämföra med.

Nu har du fått lite mer information om vilket som är det bästa webbhotellet samt du har mer kunskap om vad du behöver för att starta en riktigt bra blogg. Klicka dig vidare här ovan och skaffa dig ett riktigt bra webbhotell!

Vanliga frågor och svar om Sveriges bästa webbhotell

Vilket webbhotell är bäst?

Vi har en topplista med de webbhotell vi tycker är allra bäst just nu. Webbhotellen vi väljer ut erbjuder allra bäst tjänster till bäst pris. Just nu toppas listan av Strato – ett prisvärt, stabilt och flexibelt webbhotell.

Vilket webbhotell är billigast?

När vi listar webbhotell tittar vi självklart även på priset. Här hittar du de allra billigaste webbhotellen på marknaden just nu. Listan toppas av Strato.

Vilka webbhotell finns i Sverige?

Det finns många webbhotell i Sverige – både svenska och internationella. Bland de svenska alternativen vill vi nämna Loopia, Inleed och Miss Hosting. Bland de internationella alternativen vill vi nämna Strato – ett europeiskt webbhotell med tjänster och support på svenska.

Vad ska jag tänka på när jag väljer webbhotell?

Titta först och främst på dina behov – vilket typ av hosting behöver din hemsida? Ofta räcker det med ett enklare alternativ i början. Du hittar länkar till flera av våra steg för steg-guider högre upp i texten.

Måste man ha ett webbhotell för att ha en hemsida?

Ja, det krävs ett webbhotell, eller någon form av hosting, för att du ska kunna publicera din hemsida och den ska finnas tillgänglig online dygnet runt. Ett webbhotell säljer serverutrymme med tillgång till internet där du kan lagra din hemsida så att. den syns online.

Topp-5

Bäst webbhotell just nu

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *