Strato – webbhotell och domäner

Strato är ett av Europas största webbhotell. De har sina rötter i Tyskland, men erbjuder sina tjänster i bland annat Sverige, Nederländerna, Spanien, Frankrike och Storbritannien. Företaget har lång erfarenhet av att leverera webbhotell till både privatpersoner och företag. De har en tydlig miljö-profil och alla deras servrar hittas inom EUs gränser. 

Topp-5

Bäst webbhotell just nu

Webbhotellpaket hos Strato

Strato har en stor bredd på sitt utbud. De erbjuder webbhotell-paket, e-post, servrar, domäner och molnlagring. De har även användarvänliga verktyg för att bygga sin egen hemsida, en sitebuilder, och ett verktyg för webbshop. Dessa verktyg gör det enkelt för nybörjare att bygga sin egen hemsida eller webbshop utan förkunskaper. 

Webbhotell

Deras webbhotellpaket finns i flera olika utföranden – Starter, Basic, Advanced och Pro. Paketen är utformade utifrån olika behov: har man en mindre hemsida eller en personlig blogg är paketen Starter eller Basic perfekt. Har man en större hemsida med högre krav kan man välja mellan Advanced och Pro.  

Vi tittar närmare på vad som skiljer de fyra paketen åt:

Funktioner Starter Basic Advanced Pro
Webbutrymme 50 GB 100 GB 150 GB 200 GB
Domännamn som ingår 1 1 1 1
E-postlagring 20 GB 40 GB 80 GB 150 GB
Databaser 2 SSD (2 GB) 25 SSD (2 GB) 50 SSD(2 GB) 75 SSD (2 GB)
E-postkonton 2 000 4 000 8 000 15 000
Datalagring EU Ja Ja Ja Ja
Telefonsupport,vardagar Ja Ja Ja Ja

WordPress webbhotell

Strato har även webbhotell-paket specialanpassade för WordPress. Dessa paket har samma namn som deras vanliga webbhotell: Starter, Basic, Advanced och Pro, men specifikationerna är anpassade efter just WordPress. Vi tittar närmare på deras fyra alternativ:

Funktioner Starter Basic Advanced Pro
Webbutrymme 25 GB 50 GB 75 GB 100 GB
Domännamn som ingår 1 1 1 1
E-postlagring 20 GB 40 GB 80 GB 150 GB
Databaser 1 SSD (2 GB) 6 SSD (2 GB) 10 SSD(2 GB) 20 SSD (2 GB)
E-postkonton 2 000 4 000 8 000 15 000
Datalagring EU Ja Ja Ja Ja
Telefonsupport,vardagar Ja Ja Ja Ja

Dessa webbhotellpaket har en säker miljö för WordPress med automatisk backup, uppdateringar och tusentals teman.  

Vilket webbhotellpaket ska du välja?

Hur du planerar att använda din hemsida avgör vilken typ av paket hos Strato du bör välja. Ska du till exempel skapa din hemsida med WordPress rekommenderar vi Stratos WordPress-paket. Deras rena webbhotell ger lite mer valmöjligheter. De kan användas med publiceringsverktyg som WordPress, Joomla, Typo3 eller Drupal, och med programmeringsspråk som git, Ruby, matomo och Python. Lösningarna är flexibla och anpassningsbara. 

Domäner hos Strato

Strato erbjuder ett stort utbud av domäner. De har populära toppdomäner som .se, .nu och .com, men även en lång rad andra alternativ som .shop, .store och .eu. 

Med alla domänköp ingår SSL-certifikat, kostnadsfri domänflytt och DNS-hantering. Efter dukar köpt din domän kan du komplettera med webbhotell och e-post. 

Omdöme

En av Stratos största styrkor är att de har ett brett utbud som passar flera olika kundgrupper. För nybörjaren eller den ovana användaren finns sitebuilder och färdiga lösningar för webbshop. För den som är ute efter lite mer avancerade lösningar finn flexibla webbhotell där man själv kan välja innehållssystem och programmeringsspråk. Stratos kundomdöme på Trustpilot ligger på 3,3/5 – ett bra omdöme. 

För den som vill ha ett miljöcertifierat webbhotell med lång erfarenhet, trygga tjänster och ett stort utbud är Strato ett riktigt bra val. 

Strato

Strato

Strato – ett av Europas största webbhotell. Här hittar du webbhotell, webbhotell för WordPress, domäner, servrar, sitebuilder, enkla lösningar för webbshop och e-post. Deras tjänster är flexibla och passar för nybörjare hela vägen upp till företag med höga krav på sin hosting.

  • Fyra olika webbhotell-paket
  • Tillgänglig support på svenska
  • 1-klicksinstallation av WordPress
  • Stabil prestanda och flexibilitet

Just nu har Strato ett erbjudande där man får följande paket gratis under ett helt år:

  • Webbhotell Basic och
  • WordPress Webbhotell Basic
  • Sitebuilder Advanced
  • E-post Advanced
  • Webbshop Advanced
Läs mer & Beställ

Vanliga frågor och svar om Strato

Är Strato webbhotell bra?

Ja, jag tycker att Strato är ett riktigt bra webbhotell. De erbjuder flera olika paket som passar många typer av kunder. De har kunnig kundtjänst över telefon och riktigt bra priser. Läser mer om Strato i vår recension.

Vad kostar webbhotell från Strato?

Strato webbhotell kostar 0 kronor i månaden under de första 12 månaderna man är kund. Detta erbjudandet gäller för paketen Webbhotell Basic och Webbhotell WordPress Basic.

Finns det gratis webbhotell?

Ja, det finns webbhotell som är gratis. Ett exempel är Strato. Strato erbjuder sitt paket Webbhotell Basic för 0 kronor i månaden det första året. Läs mer i vår recension.

Har Strato domäner?

Ja, Strato erbjuder domäner. Hos Strato kan du köpa .se, com och .nu till exempel. Just nu kan du köpa en .se-domän för 6 kronor hela första året.

Topp-5

Bäst webbhotell just nu

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *