Sitebuilders

Genom att använda dig av en hemsidesbyggare, en så kallad sitebuilder, designar du enkelt din hemsida eller webbutik. Det finns flera olika att välja mellan för att få en snygg och proffsig design oavsett om du ska skapa en hemsida eller webbutik åt ditt företag eller vill skapa en personlig blogg.

Topp-5

Bäst webbhotell just nu

Enkelt att skapa en egen hemsida på ett par minuter – med en sitebuilder

Tack vare att de flesta sitebuilders brukar ha gott om färdiga mallar att välja mellan tar det inte många minuter att få upp en färdig hemsida. Med små justeringar som att byta ut logotyp, ändra texten och eventuellt ändra den primära färgen så har du anpassat mallen.

Skapa enkelt en hemsida med en sitebuilder

På så sätt är det enkelt att komma i gång men det är också superenkelt att bygga din egen hemsida från scratch med drag and drop funktioner.

Fördelar med en sitebuilder:

  • Du behöver inga förkunskaper eller tekniskt kunnande om hemsidor
  • Drag and drop-verktyg gör att du ser förändringarna direkt
  • Färdiga mallar och teman gör det enkelt att skapa en snygg hemsida
  • Anpassa färdiga teman efter ditt varumärke med egna bilder, logotyper och egen text

Webbhotell som erbjuder sitebuilder

Om du redan har ett webbhotell eller funderar på att skaffa ett kan det vara bra att känna till att en del av dem erbjuder sitebuilders så att du enkelt och snabbt kan skapa din egen hemsida.

Strato

Strato

Stratos sitebuilder är en användarvänlig webbplatsbyggare som låter dig skapa din egen hemsida utan förkunskaper. Med över 130 responsiva layouter och individuella designmallar kan du anpassa din hemsida perfekt till ditt projekt. Du kan enkelt lägga till innehåll med drag-och-släpp-funktionen och publicera din hemsida med ett fåtal klick när du är färdig.

Just nu erbjuder Strato sitt paket Sitebuilder Advanced för 0 kr/mån under ett helt år.

Sitebuilder Advanced

  • Webbplats med 250 sidor
  • 15 GB e-postutrymme
  • 1 domän + 1 SSL certifikat
Läs mer & Beställ

Loopia

loopia

Loopia som är ett svenskt webbhotell har en mycket användarvänlig sitebuilder. Du arbetar direkt i webbläsaren och kan välja mellan flera olika professionella designmallar som utgångsläge. Genom en drag-and-drop funktion drar du enkelt designelementen som bilder, textrutor, videos med mera till din hemsida och flyttar dem lika lätt samtidigt som du ser hur resultatet kommer att bli.

Loopias sitebuilder är ett mycket smidigt verktyg för dig som saknar förkunskaper i att skapa en egen hemsida. Sitebuildern ingår i alla Loopias paket men är begränsat vad gäller mallar i det minsta paketet. Vill du ha ett stort urval samt kunna lägga till en webbutik väljer du paketen Företag eller Företag Plus.

Läs mer & Beställ

Miss Hosting

Miss Hosting

Miss Hosting har även de en användarvänlig sitebuilder med enkel drag-and-drop funktion och över 100 färdiga designmallar att starta med samt ett gediget bildbibliotek. Alla mallarna går att anpassa efter eget behov och du får förslag på vilken mall du ska börja med genom att svara på några frågor. Väljer du ett av Miss Hostings större paket kan du också skapa en webbutik.

Läs mer & Beställ

Inleed

Inleed är ett omtyckt svenskt webbhotell som både har bra prestanda, fantastisk support och förvånansvärt låga priser för det de erbjuder. De har också en sitebuilder men den är inte lika enkel som andra webbhotellens sitebuilders och framför allt är den svår att hitta via kontrollpanelen. Deras sitebuilder är helt ok att använda men vi rekommenderar i stället att du testar WordPress med 1 klick-installation.

Läs mer & Beställ

Oderland

Oderland

Oderland är ett stabilt och svenskt webbhotell och deras sitebuilder gör det mycket enkelt att skapa sin hemsida. Det finns gott om färdiga mallar som är anpassade för både bloggar och olika slags företag. Du använder smidigt funktionen drag-and-drop för att enkelt dra i designelementen dit du vill ha dem.

Läs mer & Beställ

One.com

One.com

Hos One.com kan du också designa din hemsida mycket enkelt med deras sitebuilder. Det finns många färdiga mallar att välja mellan och så klart en smart drag-and-drop funktion som är smidig även för den som saknar kunskap i att bygga en hemsida. Sitebuildern är tillgänglig på alla paket men du får fler mallar och designfunktioner på de större paketen.

Läs mer & Beställ

Andra sitebuilders för att designa din hemsida eller webbutik

Förutom att webbhotell kan ha sina egna sitebuilders finns det även andra verktyg som är bra att använda.

WordPress

En mycket populär sitebuilder är WordPress som är smidig för att själv kunna styra både design och funktionalitet. Verktyget är gratis och har otroligt många färdiga mallar och teman att använda så det går snabbt att komma i gång. Vill du ha extra funktionalitet finns det också en uppsjö av tillägg, så kallade plugins, som också är helt gratis.

Själva plattformen kan till en början verka krånglig men det finns många bra guider både via video på Youtube och skrivna guider med bilder på olika webbplatser. Eftersom WordPress är så populärt finns det dessutom många frilansare som kan hjälpa till och det behöver inte ens bli dyrt utan ganska billigt.

Vill du göra det riktigt enkelt att själv designa din WordPress-hemsida finns olika tillägg som Elementor, Beaver Builder eller Divi som underlättar att få till en snygg och professionell design.

Många av de svenska webbhotellen har gjort WordPress lättillgänglig genom att du kan installera det med ett enda klick.

Squarespace

Squarespace

En annan populär sitebuilder är Squarespace där många uppskattar vad man får vad gäller design och estetik för sin hemsida. Det finns över 100 designmallar att välja mellan och en inbyggd bildbank.

En fördel med en sådan här plattform är att det finns en tillgänglig support. För Squarespace finns det både mailsupport och chattsupport som är öppen vardagar under normala arbetstider. Det finns också flera guider, en kunskapsbas och ett forum som komplement.

Plattformen är inte helt fullt ut anpassad för att driva en webbutik med betaltjänster som Klarna och Swish.

Wix

Wix

Plattformen Wix passar bäst för företag som vill ha en webbplats eller en webbutik. Det är enkelt att designa hemsidan professionellt. Wix har ett smart verktyg som kan hjälpa dig komma i gång genom att du svarar på några frågor så plockar systemet automatiskt fram en passande mall.

Den här lösningen erbjuder bra möjligheter för att arbeta med sökmotoroptimering, SEO, för att synas högt i sökresultatet.

Topp-5

Bäst webbhotell just nu

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *