Bästa webbhotell för WordPress – hela testlistan

Bästa webbhotell för egen hemsida. Du är på jakt efter det bästa webbhotellet för din hemsida? I så fall kan vi hjälpa dig. Under flera år har vi hjälpt människor att hitta rätt webbhotell beroende på deras behov och önskemål. Titta igenom våra guider och har du någon fråga så tveka inte att skriva en kommentar eller skicka ett mail så svarar vi.

Topp-5

Bäst webbhotell just nu

Hur hittar du det bästa webbhotellet för dig?

Att välja webbhotell är inte så lätt. Ska man välja det billigaste? Det med stört webbutrymme? Det med mest avancerade funktioner? Det med bäst rabatt? På dessa frågor kan svaret vara ja eller nej – helt beroende på vad du har för behov.

Om det är första gången du ska publicera en webbsida, och inte är riktigt hundra på hur det fungerar och vad du behöver, kan det billigaste alternativet vara det bästa. Men om du är erfaren och har en webbsida med mycket trafik och mycket material – då kan webbhotellet med mest webbutrymme vara det bästa alternativet för dig. 

Nedan har vi listat några av de bästa webbhotellen på marknaden i Sverige. Läs igenom listan, fundera på vad du faktiskt behöver och klicka dig sedan vidare till webbhotellens webbplats för att läsa på mer. 

Vi hoppas att du fått hjälp att hitta det bästa webbhotell för din webbplats. Har du några frågor får du gärna höra av dig.

Bäst webbhotell för WordPress

Idag har de allra flesta webbhotell bra kunskap och bra förutsättningar för att hosta en WordPress-hemsida. Det du bör hålla utkik efter, för att underlätta processen så mycket som möjligt, är huruvida webbhotellet har 1-klicksinstallation av WordPress eller inte. Om du ska installera WordPress görs det bäst på bara ett par sekunder och med ett klick.

Utöver 1-klickinstallation kan det även bara att fundera över ett par saker:

 • Budget – Hur mycket är du villig att betala?
 • Support – Kräver du telefonsupport? Eller räcker det med chatt och e-post? Supportnivån kan skilja sig ganska mycket mellan olika webbhotell, och om man är nybörjare kan det vara bra att hålla utkik efter ett alternativ med tillgänglig kundtjänst.
 • Säkerhet och backup – Hur ofta gör webbhotellet backups? Det optimala är dagliga backups, då är risken mindre att du förlorar något om det värsta skulle inträffa.
 • Specifikationer – Hur mycket webbutrymme ingår? E-postkonton? Minne? Trafik? Är du osäker på hur mycket du behöver kan du kontakta webbhotellets support så kan de hjälpa dig avgöra vilket paket som passar dina behov. Om du har en liten nystartad hemsida eller blogg räcker ofta det minsta paketet till att börja med.

Webbhotell vi rekommenderar för WordPress

Strato

Strato webbhotell

Strato är ett av de största webbhotellen i Europa. De erbjuder stabila, pålitliga och prisvärda tjänster. De har specialanpassade webbhotell för WordPress – både för mindre hemsidor och de som kräver lite mer.

Kundtjänsten finns på svenska och kan nås över telefon och e-post.

Just nu erbjuder Strato sitt paket WordPress Webbhotell Basic helt gratis det första året.

 • 1-klickinstallation av WordPress
 • Anpassat webbhotell-paket efter WordPress
 • Fyra olika webbhotellpaket – Basic för 0 kr/mån första året

Läs mer & Beställ

Loopia

Loopia

Webbhotellet Loopia har varit med länge, men fortsätter att erbjuda pålitliga och prisvärda tjänster. De har såklart 1-klicksinstallation av WordPress och prestanda som är anpassad efter det populära publiceringsverktyget.

Kundtjänsten är på svenska och kan nås över telefon, e-post och chatt.

 • 1-klickinstallation av WordPress
 • Användarvänliga guider till WordPress
 • Tre olika webbhotellpaket

Läs mer & Beställ

Miss Hosting

Miss Hosting webbhotell

Miss Hosting är ett bra val för WordPress – både för nybörjare och erfarna. Detta svenska webbhotell har riktigt prisvärda webbhotellpaket och bra specifikationer. De erbjuder 1-klicksinstallation, en praktiskt och lättanvänd sitebuilder och support som finns tillgänglig alla dagar, hela dygnet.

Miss Hosting ha dessutom bland de nöjdaste kunderna på den svenska hostingmarknaden. På Trustpilot har de 4,9/5 i snittbetyg.

 • 1-klickinstallation av WordPress
 • Support 24/7, alla dagar i veckan
 • Återkommande rabatter och erbjudanden
Läs mer & Beställ

Inleed

Med rötterna, och servrarna, i Dalarna hittar vi webbhotellet Inleed. Förutom webbhotellpaket erbjuder de även Managed WordPress. Managed WordPress innebär att Inleed sköter att det tekniska runt din server. De sköter bland annat uppdateringar, säkerhetskopiering, säkerhetskontroller och enklare felsökningar. Managed WordPress kan vara ett bra alternativ för den som bara vill fokusera på sin hemsidas innehåll.

 • Support på svenska – telefonsupport, chattsupport och e-post
 • 1-klickinstallation av WordPress 
 • Bas och Prime webbhotell

Läs mer & Beställ

Simply

Simply.com webbhotell

Simply.com är ett danskt webbhotell som har blivit riktigt populära även i Sverige. De är såklart anpassade efter WordPress och erbjuder 1-klicksinstallation och flera praktiska och avancerade funktioner som hjälper dig att utveckla din WordPress-sajt.

Supporten är något begränsad jämfört med övriga webbhotell på listan – endast kunder till Simply.coms största webbhotellpaket kan ringa telefonsupporten.

 • Bra rabatter och erbjudanden under första året
 • 1-klicksinstallation av WordPress
 • Höga betyg på Trustpilot

Läs mer & Beställ

One.com

One.com webbhotell

En gigant bland webbhotell för WordPress är One.com. Detta internationella webbhotell har miljoner kunder över hela världen. Deras webbhotellpaket passar utmärkt för WordPress-hemsidor och de har konkurrenskraftiga priser – minst sagt under första året man är kund.

Värt att notera ärr att 1-klicksinstallation av WordPress inte ingår i One-coms minsta webbhotellpaket.

 • Från små till större webbhotellpaket
 • 1-klickinstallation av WordPress ingår i fyra av fem paket
 • Guider som hjälper dig med WordPress
 • Managed WordPress som Add-on

Läs mer & Beställ

Topp-5

Bäst webbhotell just nu

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *