Billigt webbhotell – Listan på de billigaste webbhotellen

Är du på jakt efter ett billigt webbhotell? Det finns absolut flera bra och billiga webbhotell. Nedan listar jag mina favoriter med de bästa priserna.

Topp-5

Bäst webbhotell just nu

Här kan du hitta listan på de absolut billigaste webbhotellen just nu – med stöd för WordPress, Joomla och/eller Drupal. Ska du blogga? Skapa webbshop? Eller en vanlig hemsida? Då har du kommit rätt.

Vad skiljer ett billigt webbhotell från ett dyrt

Du får vad du betalar för, så brukar man ju säga. Uttrycket är sant för det allra mesta – och till viss del även för webbhotell. Ju mer du betalar desto bättre prestanda, upptid, bandbredd, lagring och support får du – i de flesta fall.

När det kommer till webbhotell finns det faktiskt ett flertal hostingföretag som erbjuder riktigt bra lösningar till mycket låga priser – till och med gratis. De webbhotellen du hittar i denna guide har alla bra lösningar till ett billigt pris.

Om du har en enkel hemsida eller personlig blogg räcker ofta ett billigt paket riktigt långt.

Lista billiga webbhotell

Här listar vi de billigaste webbhotellen just nu med de bästa priserna och de mest prisvärda lösningarna. Klicka dig vidare för att läsa och beställa billigt webbhotell.

Det finns riktigt många billiga och bra alternativ på den svenska marknaden när det kommer till webbhotell, dedikerade servrar, VPS:er och andra hostinglösningar.

Strato webbhotell

Strato

Strato är ett av de populäraste webbhotellen i Europa – och nu finns de äntligen på den svenska marknaden. De har flera olika paket – bland annat webbhotell för WordPress och webbhotell för webbshop.

Strato är det billigaste alternativet just nu.

Strato är just nu det billigaste webbhotellet på marknaden. Webbhotell Basic, WordPress Webbhotell Basic, Sitebuilder Advanced, E-post Advanced och Webshop Advanced kostar just nu 0 kr/mån hela det första året.

 • Välj ett kampanj-paket och använd Strato gratis första året
 • Webbhotell och webbhotell för WordPress
 • Bra kampanjer på domäner

Läs mer & Beställ

Loopia

Loopia

Loopia har en erkänt bra support och de har en användarvänlig kontrollpanel. Detta avspeglas i deras omdömen på Trustpilot, där de har 4,6/5 – vilket är ett utmärkt betyg.

De är inte billigast i klassen, men de har en bra service och du kan vara trygg som kund hos Loopia.

 • Rabatt och erbjudanden under första året
 • Sitebuilder ingår i alla paket
 • Återkommande kampanjer på domäner

Läs mer & Beställ

Miss Hosting webbhotell

Miss Hosting

Miss Hosting är ett riktigt populärt alternativ bland de svenska webbhotellen. De har riktigt bra alternativ både för dig som är nybörjare eller van webbsidesbyggare. De har flera olika paket och storlekar samt mycket billiga priser på dessa.

Ett av Sveriges billigaste webbhotell just nu och med allra nöjdast kunder!

 • Rabatter och erbjudanden till nya kunder
 • 45 dagar öppet köp
 • 4,9/5 i betyg hos Trustpilot


Läs mer & Beställ

One.com webbhotell

One.com

One.com är ett av de största webbhotellen i världen och har miljontals kunder över hela världen. De har allt från enkla små paket till större lösningar för dig som behöver större bandbredd och större paket. One.com är en stabil aktör och du kan numera bygga WordPress med One-click-installer.

 • Bra erbjudanden och rabatter under första året
 • Användarvänlig sitebuilder – perfekt för nybörjare
 • Gratis domän i 1 år

Läs mer & Beställ

Simply.com webbhotell

Simply

Simply är ett av de billigaste webbhotellen på marknaden – särskilt under första året. De har webbhotell och färdiga paket för WordPress och WooCommerce. De erbjuder bland de billigaste .se-domänerna på marknaden och har en 14 dagars pengarna-tillbaka-garanti om man inte skulle vara nöjd.

Enligt deras omdömen på Trustpilot är de flesta av deras kunder dock riktigt nöjda. Med ett snitt på 4,9/5 är de svårslagna.

 • Billiga första året – och vid förnyelse
 • Är du inte nöjd? Pengarna tillbaka inom 14 dagar
 • 4,9/5 i omdöme hos Trustpilot

Läs mer & Beställ

Inleed

Inleed är ett Svenskt webbhotell med förmånliga priser. De har sina serverhallar i Falun och Tällberg, men levererar även till kunder långt från den svenska landsgränsen. Inleed erbjuder det mesta inom hosting, och för dig som drömmer om att blogga, men vill göra det så enkelt som möjligt för dig själv, har de managed WordPress-hosting.

 • Låga ordinarie priser
 • Managed WordPress
 • Stort utbud inom hosting

Läs mer & Beställ

Syftet med din webbsida

Du måste fråga dig vad som är syftet med din hemsida? Är det en privat hemsida så spelar det kanske inte så stor roll om hemsidan är nere 5 minuter någon natt då och då. Är det däremot en bank som behöver en server för kreditkortstransaktioner så måste såklart vara upptiden vara extremt hög. Detta gäller även andra typer av företag, då det är kritiskt för affärsvärlden.

Support hos webbhotellet

Ett billigt webbhotell kan också ha färre personer i sin service desk eller kanske till och med inte telefonsupport dygnet runt. Återigen är det dina behov som är styrande för om du verkligen behöver dygnet runt support. Är du ett företag, skall du absolut satsa på ett lite dyrare alternativ, men som privatperson kan du absolut skaffa dig ett billigt webbhotell.

Backup av dina filer

Back-up är en annan sak som kan skilja ett billigt från ett dyrt webbhotell. Har webbhotellet alltid en kopia av det du har på din server? Skulle servern där du har ditt utrymme gå sönder vill du självklart inte bli drabbad. Men återigen beror det på ditt behov, skulle du kunna vänta ett par dagar om din server gått sönder så är ett billigt webbhotell helt ok.

Bandbredd

När du skaffar en riktigt billig lösning så kan det vara så att den bandbredd du erhåller inte är så pass stor som du vill ifall du får riktigt många besökare. Du vill inte att din webbsida skall gå ner eller bli blockerad av för många besökare, men då kan du vara trygg med att du kommer att kunna växa med de leverantörer som presenteras i denna artikel!

E-post och SSL certifikat

Du kanske vill ha e-post tillsammans med din nya billiga webbplats och det får du med tex Miss Hosting. Där har du obegränsat antal e-postadresser tillsammans med din webbhotellslösning. De har även gratis SSL och det är en fin fördel. Då har du en krypterad lösning samtidigt som Google numera även sägs premiera sajter med SSL i sitt sökresultat.

Sammanfattning

Nu vet du lite mer om vad du skall titta efter när du skall skaffa dig ett billigt webbhotell som fungerar bra för dig och dina sajter. Du kommer att klara det fint och kommer som sagt att kunna växa med dessa webbhotell här ovan ifall du får mycket folk som kommer till din nya sajt!

Kolla efter: 

 • Backup
 • Tillgängligheten
 • Supporten
 • Bandbredden
 • Priset
 • E-posten
 • SSL
 • Upptiden

Miss Hosting är mitt val just nu och med deras produkter och tjänster kan du vara trygg och säker på att det fungerar för dig och dina webbsidor!

Lycka till med dina nya projekt och ditt nya billiga webbhotell!

Vanliga frågor och svar om billiga webbhotell

Vilka webbhotell är billigast?

Det billigaste webbhotellet just nu är Strato. Hos Strato kan man köpa ett bra och stabilt webbhotell för 0 kronor i månaden det första året. Efter det första året betalar man 59 kronor. Andra billiga alternativ är Miss Hosting (0 kronor i 3 månader) och One.com (0 kronor i 3 månader).

Hur mycket kostar ett webbhotell?

Till ordinarie pris kan ett webbhotell kosta från ett par kronor i månaden för ett riktigt litet paket upp till tusentals kronor. I vår lista hittar du billiga och pålitliga webbhotell som vi rekommenderar med priser och specifikationer.

Finns det gratis webbhotell?

Ja, det finns webbhotell som är gratis. Många webbhotell, till exempel Strato, Miss Hosting och One.com, har gratiserbjudanden under en begränsad period. Hos Strato kan man få ett webbhotell gratis i ett helt år just nu.

Är ett billigt webbhotell bra?

Ja, alla de billiga webbhotellen som vi listar i den här guiden är bra och pålitliga. Tänk på att många av de billigaste webbhotellen passar för mindre hemsidor, har man en större hemsida bör man titta paket med lite mer kapacitet.

Topp-5

Bäst webbhotell just nu

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *