Inleed Webbhotell, VPS och dedikerade servrar

Inleed erbjuder webbhotell och domännamn för privatpersoner och företag. De utmärker sig genom att ha sin serverhallar placerad i Falun, Tällberg och Stockholm – och Paris. Företaget har sina rötter i Dalarna och Tällberg, så det är kanske inte så konstigt att de valt att ha en stor del av sin verksamhet på hemmaplan.

Topp-5

Bäst webbhotell just nu

Inleed Webbhotell – alternativ

Inleed erbjuder tre olika alternativ på webbhotell. Paketen heter Standard, Special och Återförsäljare. Vi ska titta närmare på de tre alternativen.

Inleed försöker vara lite luriga och skriver ut lagringsutrymmet i MB istället för GB. 2000 MB låter förstås mycket mer än 2 GB för det otränade ögat. Inleeds minsta paket, Standard, har nämligen 2 GB SSD-lagring. 2 GB kommer man okej långt med om man har en mindre hemsida, men om man jämför med många av de andra webbhotellen på marknaden är det ganska lite. För jämförelse hade Starta-Blogg.se använt ungefär 1,1 GB utrymme när vi publicerat 208 blogginlägg. Det ger en fingervisning om hur långt 1 GB tar dig.

Det största paketet, som kallas Återförsäljare, innebär att det är fritt fram för dig att sälja delar av ditt utrymme till andra företag och personer. Du tillhandahåller kontouppgifter till dem via en kontrollpanel och får behålla alla pengar du lyckas ta betalt för servicen.

Funktioner Standard Special Återförsäljare
Webbutrymme 2 GB 10 GB 50 GB
Trafik/månad 50 GB 250 GB 3000 GB
Kontrollpanel DirectAdmin DirectAdmin DirectAdmin
1-klickinstallation Ja Ja Ja
Antal domäner Obegränsat Obegränsat Obegränsat
E-postkonton Obegränsat Obegränsat Obegränsat
Daglig backup Ja Ja Ja
Server I Sverige Ja Ja Ja
Telefonupport Ja Ja Ja

Dessa tre webbhotell ingår i Inleeds Bas-utbud. För den som har en större hemsida eller högre krav erbjuder de även ett Prime-utbud. För den som vill ha en helhetslösning till WordPress, utan något huvudbry om servrar och liknande, erbjuder Inleed Managed WordPress-hosting.

Virtuell server eller en dedikerad server

Förutom webbhotell så erbjuder Inleed även virtuell server, dedikerad server, CO-location och Storage.

En virtuell server är mellansteget mellan ett webbhotell och en egen server. Du delar då server med någon/några andra och kan enkelt uppgradera minne eller utrymme vid behov. Det innebär att du enkelt kan växla upp din server i takt med att din verksamhet online växer.

Det bästa är att hyra en egen dedikerad server. Det innebär att det bara är din webbplats som finns på server. Det ger extremt snabba laddningstider oavsett om du har många besökare eller inte.

CO-location är en tjänst som innebär att man placerar sin egen server hos Inleed. Inleed står för bandbredd och ström.

Inleed erbjuder även Strorage. Det är servrar man kan använda för lagring – allt från foton till backup för hemsidor.

Domännamn hos Inleed

Inleed kan erbjuda domännamn hos en stor mängd toppdomäner. Priserna är förhållandevis höga för domännamn om man jämför med många av konkurrenterna.

Inleed erbjuder bland annat toppdomänerna .se, .com, .nu, .eu och .org. Om du har en svensk hemsida rekommenderar vi nästan alltid .se som toppdomän.

Omdöme

Sammanfattningsvis kan vi säga att Inleed erbjuder lokala servrar med hjärtat kvar i Dalarna. Deras tjänster ligger lite dyrare än många av konkurrenterna om man ser till utrymmet man får. Men de erbjuder en dedikerad support som finns tillgänglig dygnet runt. Totalt sett är Inleed ett prisvärt alternativ där det är lätt att växa.

Inleed

Inleed

Inleed – det svenska webbhotellet med rötterna kvar i Dalarna. Företaget erbjuder det mesta inom hosting: webbhotell, domännamn, managed WordPress, VPS, Dedikerad Server och CO-Location. De har Bas-erbjudanden och Prime-erbjudanden.

  • DirectAdmin som kontrollpanel
  • Bas- och Prime-paket
  • Användarvänlig Sitebuilder
  • Managed WordPress
  • Servrar i Sverige
  • Kundtjänst tillgänglig över telefon, chatt och e-post

Läs mer & Beställ

Topp-5

Bäst webbhotell just nu

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *