Så mycket kostar din egen hemsida

Går du och funderar på att starta en egen hemsida? Grattis, det är varken dyrt eller svårt att starta en egen snygg hemsida idag. I detta blogginlägg listar vi välkända webbhotell som du kan starta din hemsida på och vi avslöjar exakt vad du får betala för din egen hemsida.

När du startar en egen hemsida finns det två kostnader som du alltid måste betala. En årlig avgift för ditt domännamn och en årlig avgift för ett webbhotell. Det är allt. I priserna nedan är både avgiften för domännamn och webbhotell inräknad.

Så mycket kostar din egen hemsida

Priser uppdaterade 2019-12-03

Alla priser är inklusive 25 % moms om vi inte skrivit något annat.

misshosting

Miss Hosting – 217 kronor

Miss Hosting är en pigg uppstickare bland alla webbhotell. Deras webbhotells-paket är mycket prisvärda och man får mycket för pengarna. Miss Hosting har bäst omdöme från sina kunder av alla svenska webbhotell på Trustpilot. Första året betalar du 9 kronor per månad för webbhotell och 109 kronor för en .se-domän. Miss Hosting anger sina priser exklusive moms. De har många gånger rabatter på domäner och ibland har de så mycket som 50% rabatt!

Kostnad för att ha en hemsida hos Miss Hosting blir 217 kronor första året och 577 kronor andra året. Det går snabbt att starta egen hemsida hos Miss Hosting. Det finns en-klicks-installationen av WordPress som är mycket enkel och går snabbt. Miss Hosting ligger ofta riktigt bra till vad gäller priser på domäner och webbhotell. Just nu har de rabatt på erbjudanden och du betalar endast 9 kronor i månaden för webbhotell!

Läs mer & Beställ

fs-data

FS Data – 894 kronor

Till ordinarie pris kostar FS Data 149 kronor i månaden för webbhotell. De anger sina priser exklusive moms. Just nu har de dock 50 % rabatt vilket gör att webbhotellet endast kostar 74,50 kronor i månaden. Första året ingår ditt domännamn. Om du bara vill skaffa en .se adress via FS Data så kostar det 149 kronor. Det innebär att FS Data är lite dyrare än de andra alternativen vi brukar rekommendera, men de kan vara ett bra alternativ ändå.

Kanske inte ett alternativ för dig som har en liten blogg, men ett bra alternativ för företag. Detta webbhotell passar dig med företag, som vill ha stabilitet och en bra kundtjänst. Deras kundtjänst har höga betyg.

Läs mer & Beställ

inleed

Inleed – 377 kronor

Inleed erbjuder både webbhotell och domännamn till bra priser. Du betalar 19 kronor/månad för webbhotell och en årsavgift på 149 kronor för din webbadress – både år 1 och år 2. 377 kronor år 1 och 377 år 2 kostar din egen hemsida hos Inleed. Erbjuder smidig one-click installation av WordPress. Att snabbt kunna installera WordPress är ett måste för dig med egen blogg. De har erbjudande just nu och det kostar 19 kronor per månad med webbhotell hos Inleed!

Läs mer & Beställ
loopia webbhotell

Loopia – 1097 kronor

Loopia är ett av de större webbhotellen och erbjuder också domännamn. Många olika funktioner för att hantera domännamn har de och det är ett gediget webbhotell. Så vad kostar din egen hemsida hos Loopia? Du betalar 79 kronor per månad för webbhotell. Det finns flera alternativ att välja på för dig som behöver lite större variant.

Domännamn betalar du 149 kronor per år för. Just i skrivande stund kostar .nu domän 9 kronor! WordPress kan installeras smidigt med ett klick! Loopia har numera förvärvat City Sites och de har på det sättet växt ut till en stor spelare vad gäller hostinglösningar i Sverige.

Bra service har jag alltid själv fått här och kan rekommendera dem helt klart! Det finns billigare alternativ men det är en stabil partner vad gäller hosting. Bra kundtjänst!

Läs mer & Beställ

one-webbhotell

One.com – 235 kronor

One.com brukar oftast sägas vara det billigaste alternativet om man bara ska ha en enkel hemsida. Den senaste tiden har dock One.com börjat erbjuda hosting även för mer avancerade hemsidor. One.com visar priser exklusive moms och om du vill ha ett webbhotell kostar det 19 kronor i månaden. Efter första året kostar det 39 kronor i månaden. En .se domän kostar just nu bara 7 kronor (i vanliga fall 135 kronor). 

One är ett bra alternativ när du skall använda dig av enbart 1 domän. WordPress kan installeras genom ett klick! Skall du som sagt enbart ha en domän är detta absolut ett bra alternativ. För lösningar med flera domäner på samma webbhotell finns det enklare lösningar här ovan.

Läs mer & Beställ

Surftown

Surftown – 349 kronor

Även Surftown erbjuder webbhotell och adress till din hemsida, så kallat domännamn. Hos Surftown kostar det 25 kronor i månaden för webbhotell och domän. De tar även ut en startavgift på 49 kronor. Det innebär att kostnaderna för din hemsida blir 349 kronor det första året. Efter första året kostar webbhotell 49 kronor i månaden och en .se domän 136 kronor. Andra året kostar alltså Surftown 724 kronor. Också hos Surftown kan du installera WordPress med ett klick.

Läs mer & Beställ

EgenSajt – 485 kronor

Hos EgenSajt kan du just nu skaffa ett webbhotell för bara 38 kronor i månaden, och en adress med .se kostar bara 29 kronor. I paketet ingår fritt antal e-postadresser och webbsidor. 

Det bästa med EgenSajt är att du kan anpassa dina resurser om standard-paketet inte passar. Om du till exempel behöver mer diskutrymme till din sajt kan du enkelt öka antalet GB och priset ökar proportionerligt. 

EgenSajt är en bra lösning för WordPress och de erbjuder så klart installation med ett klick!

Läs mer & Beställ

Så vad kostar en hemsida?

Ofta kan du få ett riktigt bra pris för ditt webbhotell och domän om du slår till när någon har en kampanj. Men, det priser gäller oftast endast första året och därför är det intressant att även kolla vad de ordinariepriserna är, som du får betala år 2.

Ovanstående erbjudande utgår oftast från det billigaste paket som respektive leverantör erbjuder. Det innebär att om du ska ha flera hemsidor eller extremt mycket trafik kan det finnas andra aspekter att ta hänsyn till. Jag har mer information om dessa aspekter i detta inlägg om Webbhotell och du kan även läsa om hur jag valde webbhotell för min sida. Jag har också skrivit flera inlägg om hur du kommer ingång med en egen blogg och vad du ska tänka på:

Så mycket kostar din egen hemsida uppdateras med jämna mellanrum – så kika in för aktuella priser och erbjudande!

Hur mycket kostar en hemsida?

Det finns två kostnader som alla hemsideägare måste betala. Det är dels en avgift för din adress, eller som det även kallas domän. I vårt fall är vår domän starta-blogg.se. Årsavgiften för en domän brukar ligga på mellan 100 och 150 kronor per år. Det andra kostnaden som alla hemsideägare betalar för är ett webhotell, som egentligen är där du förvarar alla dina filer som din hemsida består av. Webbhotell kostar från 10 kronor i månaden upp till flera hundra kronor i månaden.

Hur startar du en hemsida enklast?

Det finns många företag som erbjuder både webbhotell och domän. Jag rekommenderar er att köpa både domän och webbhotell av samma företag. Då blir det superenkelt för dig att komma igång. Dessutom erbjuder de flesta dig en-klicks-installation av WordPress, vilket gör att du snabbt kommer igång med din hemsida.

kostar din egen hemsida

Låt dig inte luras av giriga företag. Foto credit Epsos.de

Du gillar kanske också...

7 svar

 1. Herr Nilsson skriver:

  En 2:a for mycket i förklaringen av bineros första års pris.
  Rubrik: ”Binero – 1172 kronor, 1047 kronor”
  Förklaring (näst sista meningen): ”Det innebär kostnader på 11722 kronor det första året och 1047 kronor för andra året.”

  Ett mellanslag fattas innan första års priset i rubriken för Surftown,
  Rubrik: ”Surftown -520 kronor, 631 kronor”

 2. www.starta-blogg.se skriver:

  Med momsinräknat blir priserna för Space2u:
  År 1: (495+12×95+150) * 1,25 = 2231 kronor
  År 2: (12*95+150) * 1,25 = 1613 kronor

 3. www.starta-blogg.se skriver:

  Tack Johan! Jag håller helt med dig – ska jämförelsen vara relevant så borde åtminstone 1 databas ingå så man kan komma igång med WordPress ! Ändrar i tabellen och tack för påpekandet!

 4. Johan Wedin skriver:

  Trevlig sida! Skummade igenom lite och såg att prissättningen på Space2u är fel om man utgår från att det är WordPress som ska användas. Dom erbjuder inte databaser på 25 kronors paketet och därför krävs ett steg 2 konto hos dom för att använda WP. Rätt pris borde alltså vara 1794 år 1 och 1425 år 2.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *