Så mycket kostar din egen hemsida

Går du och funderar på att starta en egen hemsida? Grattis, det är varken dyrt eller svårt att starta en egen snygg hemsida idag. I detta blogginlägg listar vi välkända webbhotell som du kan starta din hemsida på och vi avslöjar exakt vad du får betala för din egen hemsida.

Topp-5

Bäst webbhotell just nu

När du startar en egen hemsida finns det två kostnader som du alltid måste betala. En årlig avgift för ditt domännamn och en årlig avgift för ett webbhotell. Det är allt. I priserna nedan är både avgiften för domännamn och webbhotell inräknad.

Så mycket kostar din egen hemsida

Priser uppdaterade 2024-02-15

Alla priser är exklusive 25% moms om vi inte skrivit något annat.

Strato – 0 kr

Strato

Webbhotellet Strato har kunder över stora delar av Europa och erbjuder nu även sina tjänster i Sverige. De har flera olika typer av webbhotellpaket och domäner – man behöver alltså inget utöver Stratos tjänster när man vill starta en hemsida. De är dessutom ett av de mest prisvärda alternativen.

Ett webbhotell från Strato kostar just nu 0 kr/mån hela det första året. Det priset gäller om man väljer paketet Webbhotell Basic eller WordPress Webbhotell Basic. Efter det första året kostar paketen 59 kr/mån. Det finns både större och mindre alternativ. Webbhotell Basic kommer bland annat med 100 GB webblagring, 1 domän, 4000 e-postkonton och 40 GB e-postlagring.

Ett domännamn med .se som toppdomän kostar 6 kronor för det första året (därefter 90 kr/år) – om man inte köper ett webbhotell. Om man köper webbhotell ingår en domän i webbhotellpaketet. Man får välja mellan en .se, .com, .net, .org, .info, .biz eller .eu toppdomän. Väljer man Strato kostar alltså webbhotell och domän 0 kronor det första året (därefter 59 kronor om man fortsätter med paketet Basic).

Läs mer & Beställ

Loopia – 477 kronor

Loopia

Loopia är ett av de större webbhotellen och erbjuder också domännamn. De har många olika funktioner för att hantera domännamn och det är ett gediget webbhotell. Så vad kostar din egen hemsida hos Loopia? Du betalar 39 kronor per månad det första året för webbhotell och från och med andra året 119 kr/mån. Det finns flera alternativ att välja på för dig som behöver lite större.

Domännamn betalar du 9 kronor för under det första året, sen 219 kronor per år. WordPress kan installeras smidigt med ett klick! Loopia har förvärvat flera företag och de har på det sättet växt ut till en stor spelare vad gäller hostinglösningar i Sverige.

Bra service har jag alltid själv fått här och kan rekommendera dem helt klart! Det finns billigare alternativ men det är en stabil partner vad gäller hosting. Bra kundtjänst!

Läs mer & Beställ

Miss Hosting – 117 kronor

Miss Hosting

Miss Hosting är en pigg uppstickare bland alla webbhotell. Deras webbhotellspaket är mycket prisvärda och man får mycket för pengarna. Miss Hosting är ett av de webbhotell med bäst omdöme från sina kunder av alla svenska webbhotell på Trustpilot. De första tre månaderna betalar du just nu 0 kronor för webbhotell. Efter de första tre månaderna betalar du 1 kronor per månad, och först efter 15 månader böjar du betala ordinarie pris på 12 kronor i månaden. En .se-domän kostar 9 kronor första året, och förnyas för 189 kronor per år. Miss Hosting anger sina priser exklusive moms.

Kostnad för att ha en hemsida hos Miss Hosting blir 18 kronor första året med rabatter. Samma webbhotell kostar 333 kronor till ordinarie pris.

Det går snabbt att starta egen hemsida hos Miss Hosting. Det finns en-klicks-installationen av WordPress som är mycket enkel och går snabbt. Miss Hosting ligger ofta riktigt bra till vad gäller priser på domäner och webbhotell. Just nu har de rabatt på erbjudanden och du betalar endast 1 krona i månaden för webbhotell!

Läs mer & Beställ

Inleed – 327 kronor

Inleed erbjuder både webbhotell och domännamn till bra priser. Du betalar 19 kronor/månad för webbhotell och 99 kronor första året för din .se-adress. Andra året kostar domänen 129 kronor om året. Alla priser är exklusive moms.

Inleed erbjuder smidig one-click installation av WordPress. Att snabbt kunna installera WordPress är ett måste för dig med egen hemsida eller blogg. Förutom bra priser har företaget mycket bra support med snabba svar!

Läs mer & Beställ

One.com – 536 kronor

one-webbhotell

One.com brukar oftast sägas vara det billigaste alternativet om man bara ska ha en enkel hemsida. Den senaste tiden har dock One.com börjat erbjuda hosting även för mer avancerade hemsidor. One.com visar priser exklusive moms och om du vill ha ett webbhotell kostar paketet Nybörjare just nu 0 kronor i månaden de första tre månaderna. Från månad fyra kostar paketet 59 kronor i månaden.

En .se domän kostar 5 kronor första året och. förnyas för 189 kronor per år. 

One är ett bra alternativ när du skall använda dig av enbart 1 domän. WordPress kan installeras genom ett klick – vilket alltid är bra. One.com har även specifik hosting för WordPress och hosting för e-post.

Läs mer & Beställ

Simply.com – 85,92 kronor

Även Simply.com erbjuder webbhotell och adress till din hemsida, så kallat domännamn. Hos Simply.com kostar det just nu endast 6,36 kronor i månaden det första året för webbhotell och under andra året 84 kr/mån. En .se domän kostar 189,60 kronor vid förnyelse och 9,60 kronor under första året. Det innebär att en hemsida med Simply.coms minsta paket kostar 85,92 kronor exklusiva moms det första året. Också hos denna leverantör kan du installera WordPress med ett klick.

Läs mer & Beställ

EgenSajt – 309 kronor

Hos EgenSajt kan du just nu skaffa ett webbhotell för bara 10 kronor i månaden, och en adress med .se kostar 189 kronor. Samma priser gäller även för andra året.

Det bästa med EgenSajt är att du kan anpassa dina resurser om standard-paketet inte passar. Om du till exempel behöver mer diskutrymme till din sajt kan du enkelt öka antalet GB och priset ökar proportionerligt. 

EgenSajt är en bra lösning för WordPress och de erbjuder så klart installation med ett klick!

Läs mer & Beställ

Oderland – 2409 kronor

Hos Oderland kostar det 185 kronor i månaden att skaffa ett webbhotell till sin hemsida eller blogg exklusive moms. En .se-domän kostar 189 kronor. I webbhotellpaketet ingår obegränsat antal webbsidor och e-postadresser. Oderlands hosting är optimerad för WordPress.

Oderland är ett stabilt webbhotell med fina omdömen på Trustpilot från svenska kunder. De lyfter bland annat fram den goda supporten och deras snabba service.

Läs mer & Beställ

Templ – 1860 kronor (endast webbhotell)

Templ erbjuder managed WordPress-hosting där serverhastigheten kommer från blixtsnabba Google Cloud. Templs minsta paket kostar 155 kronor i månaden. Då ingår gratis migration av din hemsida och säkerhetsoptimeringar. Priset är exklusive moms. Templ erbjuder inte domän, så det får man skaffa hos en domänregistrar.

Templ erbjuder fina lösningar för dig som använder WordPress med fokus på support och service.

Läs mer & Beställ

Så vad kostar en hemsida?

Ofta kan du få ett riktigt bra pris för ditt webbhotell och domän om du slår till när någon har en kampanj. Men, det priset gäller oftast endast det första året och därför är det intressant att även kolla vad de ordinariepriserna är, som du får betala år 2.

Ovanstående erbjudande utgår från det billigaste paketet som respektive leverantör erbjuder. Det innebär att om du ska ha flera hemsidor eller extremt mycket trafik kan det finnas andra aspekter att ta hänsyn till. Jag har mer information om dessa aspekter i detta inlägg om Webbhotell och du kan även läsa om hur jag valde webbhotell för min sida. Jag har också skrivit flera inlägg om hur du kommer igång med en egen blogg och vad du ska tänka på:

Så mycket kostar din egen hemsida uppdateras med jämna mellanrum – så kika in för aktuella priser och erbjudanden!

Hur mycket kostar en hemsida?

Det finns två kostnader som alla hemsidesägare måste betala. Det är dels en avgift för din adress, eller som det även kallas domän. I vårt fall är vår domän starta-blogg.se. Årsavgiften för en domän brukar ligga på mellan 100 och 250 kronor per år. Det andra kostnaden som alla hemsidesägare betalar för är ett webbhotell, som egentligen är där du förvarar alla dina filer som din hemsida består av. Webbhotell kostar från ett par kronor i månaden upp till flera hundra kronor i månaden.

Hur startar du en hemsida enklast?

Det finns många företag som erbjuder både webbhotell och domän. Jag rekommenderar er att köpa både domän och webbhotell av samma företag. Då blir det superenkelt för dig att komma igång. Dessutom erbjuder de flesta dig en-klicks-installation av WordPress, vilket gör att du snabbt kommer igång med din hemsida.

Att tänka på när du väljer webbhotell

 • Priset – Vad kostar din hemsida varje år?
 • Vad ingår – Vad ingår i priset? Migration? Support?
 • Omdömen – Vad har webbhotellet fått för omdömen? Är andra användare nöjda?
 • Domän – Kan du köpa domän via samma företag?
kostar din egen hemsida
Låt dig inte luras av giriga företag. Foto credit Epsos.de
Topp-5

Bäst webbhotell just nu

Du gillar kanske också...

7 svar

 1. Herr Nilsson skriver:

  En 2:a for mycket i förklaringen av bineros första års pris.
  Rubrik: ”Binero – 1172 kronor, 1047 kronor”
  Förklaring (näst sista meningen): ”Det innebär kostnader på 11722 kronor det första året och 1047 kronor för andra året.”

  Ett mellanslag fattas innan första års priset i rubriken för Surftown,
  Rubrik: ”Surftown -520 kronor, 631 kronor”

 2. www.starta-blogg.se skriver:

  Med momsinräknat blir priserna för Space2u:
  År 1: (495+12×95+150) * 1,25 = 2231 kronor
  År 2: (12*95+150) * 1,25 = 1613 kronor

 3. www.starta-blogg.se skriver:

  Tack Johan! Jag håller helt med dig – ska jämförelsen vara relevant så borde åtminstone 1 databas ingå så man kan komma igång med WordPress ! Ändrar i tabellen och tack för påpekandet!

 4. Johan Wedin skriver:

  Trevlig sida! Skummade igenom lite och såg att prissättningen på Space2u är fel om man utgår från att det är WordPress som ska användas. Dom erbjuder inte databaser på 25 kronors paketet och därför krävs ett steg 2 konto hos dom för att använda WP. Rätt pris borde alltså vara 1794 år 1 och 1425 år 2.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *