Ny tjänst hjälper dig förbättra din Linkedinprofil

Linkedin har de senaste åren blivit det främsta verktyget för att hålla kontakt med sina affärskontakter och hitta nya karriärsmöjligheter. Det är en utmärkt plattform att profilera sig och sprida intressant material, faktum är att vi ser att fler och fler besökare hittar till vår sajt via Linkedin!

LinkedIn-logo

För att visa sig från sin bästa sida och attrahera arbetsgivare krävs det naturligtvis att man presenterar sig på ett attraktivt sätt. För att utvärdera min egen Linkedinprofil tog jag därför hjälp av Cruited som är specialicerade på att granska CV, personliga brev och Linkedinprofiler.

Cruited granskning av Linkedinprofil

Cruiteds metod bygger på att man skickar in sin publika Linkedinprofil. Den granskas sedan utifrån 108 kriterier som dels är baserade på vetenskaplig forskning men också ihopsamlade från rekryterare, företag, headhunters och karriärrådgivare.

Inom något dygn har man resultatet. Linkedinprofilen blir poängsatt inom fyra olika områden; intresseväckande presentation, räckvidd och nätverk, erfarenhet och utbildning samt komplett och korrekt profil.

förbättra din linkedinprofil resultat

Resultatet av granskningen av min Linkedinprofil, visar på tydlig förbättringspotential. Förhoppningsvis kommer jag kunna ta hjälp av de tio secifika råd som Cruited gav mig.

Förutom att få poäng får man också konkreta råd inom de fyra områdena. Råden handlar om vad man bör tänka på och vilka konkreta förändringar som hade förbättrat min Linkedinprofil och ökat min synlighet för potentiella arbetsgivare.

Råden var bra, några kanske man hade på känn själv, medans andra va AHA-upplevelser.

Linkedins betydelse

Linkedins betydelse kan inte underskattas, idag använder de flesta HR-avdelningar sig av Linkedin. Oavsett om du vill det eller ej så kan du räkna med att rekryterare kollar din Linkedinprofil när du söker jobb. Det är därför otroligt viktigt att ha en representativ profil och ett nätverk som visar att du kan bli den ambassadör de flesta arbetsgivare idag söker.

Linkedin som nätverk har växt snabbt och har numera över 300 miljoner medlemmar i över 200 länder. Idag är det den främsta platsen att knyta ihop sitt affärsnätverk och bygga upp sitt personliga varumärke.

Hur använder jag LinkedIn idag

Linkedin använder jag idag för att hålla kontakt med mitt proffiesionella nätverk. Facebook och Instagram är för mina vänner och Linkedin för min karriär. Det går utmärkt att sprida intressanta artiklar och blogginlägg (testa att tipsa om Starta-Blogg till exempel :)) och skapa kontakt med intressanta personer och företag.

Senast jag sökte jobb hade jag stor nytta av Linkedin. Faktum är att det flesta större arbetsgivare publicerar sina jobbannonser på Linkedin och att man med bara några få knapptryckningar kan skicka in sin ansökan bestående av sin Linkedinprofil. Det är ett av de effektivaste sätten att söka jobb och belyser kanske också vikten av varför du ständigt bör jobba med att förbättra din Linkedinprofil.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *