Köpa domän billigt? Här köper du billigaste domän på nätet

I vår prisjämförelse håller vi koll på var du kan hitta billigast .se domän just nu. Vi håller koll på kampanjpriser för .se domäner, men även det ordinarie priset och eventuella förflyttningsavgifter – allt för att du ska kunna hitta billigast .se domän.

Prisjämförelse – hitta billigast .se domän här

Domänpriser uppdaterade 2021-03-10

Företag Pris för domän Årsavgift år 2 Startavgift/Flyttavgift
Websupport 129 :- 129 :- 0 :-
Miss Hosting 99 :- 139 :- 0 :-
FS Data 139 :- 139 :- 0 :-
Inleed 149 :- 149 :- 0 :-
Loopia 129 :- 129 :- 0 :-
One.com 119 :- 139 :- Måste även köpa webbhotell
Simply 130 :- 130 :- 9 :-
Strato 6 :- 90 :- 0 :-

Vad ska du tänka på när du köper domän?

När du ska köpa domännamn finns det ett antal saker att tänka på för att inte den .se domän som var billigast ska bli den dyraste. Det är att rekommendera att köpa dina domäner genom etablerade och välkända aktörer med en transparent prissättning. Det lönar sig absolut i det långa loppet och ger minst huvudvärk.

Detta är nog så viktigt när du skall välja det perfekta domännamnet. Det finns oseriösa aktörer så passa dig för dessa. Använd en känd och seriös aktör vid alla affärer med både webbhotell och domäner. Det lönar sig i längden.

Vi rekommenderar just nu Miss Hosting som leverantör av både domäner och webbhotell. De har snabba servrar, finns i Sverige, låga priser och är seriösa! Läs mer om Miss Hosting här nedan:

misshosting

Läs mer & Beställ

Registrering av domäner

Det finns som sagt mer eller mindre oseriösa företag som sysslar med att registrera domäner åt privatpersoner. Vad som verkar vara billigast .se domän kan visa sig vara dyrast. Jag har hört talas om flera personer som köpt domän billigt, men sen visar det sig att personen inte är registrerad som ägare till domänen utan företaget som förmedlat domänen står som ägare och kräver pengar för att förflytta över ägarrätten. Använder du dig av en känd och seriös aktör får du aldrig dessa problem.

Undvik fällorna när du köper domän

Därför rekommenderar jag dig att beställa domäner via de välrenommerade företagen i listan på denna sida. Startavgifter och kostnader vid förflyttning av domäner ska man också passa sig för. Det som var billigt blir då ganska snabbt dyrt. Kontrollera alltid alla priser och det finstilta innan du köper domän.

Jag arbetar endast med seriösa aktörer och när du köper domän via de länkar jag har här inne så vet du att det görs på rätt sätt och med seriösa företag som verkligen står för vad de lovar. Jag vill att du ska vara säker när du ska starta bloggar, hemsidor och sajter.

Kampanjer med billiga domäner

Det gäller också att passa på att köpa .se domäner när de är billiga. Oftast kan man registrera domäner billigt en eller ett par gånger per år. De flesta webbhotell erbjuder billiga domännamn någon gång per år. Genom att hålla koll på Starta-Blogg.se missar du inte din chans att få billiga domäner.

Det lönar sig första året att skaffa sig en billig domän. Du kan få domäner för 10 kronor under en kampanj. Ska du köpa ett par stycken, eller ännu fler, så är det absolut klart värt det. Tänk bara på att du inte väntar alltför länge när du ska registrera det perfekta domännamnet. Det är ofta andra som har tänkt samma tanke så slå till direkt ifall du hittar ett riktigt bra domännamn. Läs mer om billiga domäner och webbhotell hos Miss Hosting här nedan:

Läs mer & Beställ

Förflytta domäner

Vill du vara säker på att det är enkelt och kostnadsfritt att föra över domäner kan du alltid slå respektive företags supportavdelning en signal och fråga. För att använda dina domäner krävs att du har ett webbhotell också. Vi har kartlagt kostnaden för webbhotell, så att du kan göra rätt val där med.

Vill du göra det enkelt för dig köper du webbhotell och domän från samma företag, men är du ute efter billigast .se domän kan du ibland behöva välja att köpa domännamn hos ett företag och webbhotell av ett annat företag. Det går att lösa men kräver lite mer administration från din sida. Har ett företag kampanj på sina domäner en period så är det lätt att köpa på ett ställe och sedan flytta dessa till ditt webbhotell.

Beställa domän och webbhotell av olika företag?

Det är idag inget större problem att köpa webbhotell av ett företag och domäner av ett annat företag. Du kan relativt enkelt peka om din domän till ditt webbhotell. Du har också möjlighet att förflytta ett domännamn till ditt webbhotell, men räkna med att det tar ett par dagar och eventuellt kostar en liten avgift.

Nackdelen med att inte köpa domän och webbhotell från olika leverantörer är att du får fakturor från två olika företag och vid eventuella problem har du två företag att vända dig till – om något inte funkar – vilket företag ska du då vända dig till? Ett helhetsansvar är nog att föredra – speciellt om det är första gången du ska beställa domäner.

Du gillar kanske också...

2 svar

 1. enklaknep - Inspiration för briljanta människor skriver:

  Binero fungerar inte så bra ihop med en wordpress installation, om du skulle vilja ha plugin som är lite tyngre att köra. Men det är kanske sånt du redan har stött på?
  Det är helt enkelt lurigt med webbhotell och domäner, om man bara vill ha nått lätt till din sida. Vissa webbhotell har ju ett tak på hur många besökare som ska kunna nå sida och så vidare. Mycket att tänka på helt enkelt :)

  Ha en fantastisk dag

  • www.starta-blogg.se skriver:

   Hej, tack för bra kommentar! Det låter som du har bra koll! Vill dock påpeka att man inte behöver ha domänen och webbhotellet hos samma företag, så man kan köpa domäner där de är billigast och sedan peka om dem till sitt webbhotell. Binero har väldigt lite PHP-minne i sitt billigaste paket. Så det gäller att utnyttja plugins klokt eller köpa det större paketet. För 95 % av privatpersoner skulle jag säga att det knappt spelar någon roll vilket webbhotell man väljer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *