Generera mer trafik genom rätt besökare

Att få rätt besökare till din sajt kan snabbt generera mer trafik. I dagens del av 27 sätt att driva trafik på mindre än 4 minuter berättar vi om hur man kan generera mer trafik genom rätt besökare. Hur når du rätt besökare och hur får du dem att spendera mycket tid på din hemsida? När du vet svaret på dessa frågar kan du sedan generera mer trafik tack vare dina kunskaper.

Vad har vi redan lärt oss?

I del 1, 2 och 3 av Så här lätt får du mer trafik genom Google, har vi berättat hur du hittar sökord som många söker på, men där det finns få träffar bland sökresultatet. Vi gav också tips om hur du skulle utnyttja det till din fördel och generera mer trafik via Google.  Ju fler som söker desto större möjlighet att många klickar in till din sida. Är det dessutom få andra sidor som konkurrerar om dessa besökare så är dina chanser goda att lyckas locka de som söker på det specifika ämnet till din sida.

generera mer trafik

Vad har vi gjort för att generera mer trafik?

Vi har i tidigare delar upptäckt att sökfrasen starta blogg gratis används relativt flitigt på Google (~170 sökningar i månaden) i förhållande till hur många exakta träffar vi får (5 stycken). Vi har därför lagt upp en sida Starta blogg gratis så här som vi tror kommer att kunna dra till sig många besökare från de 170 sökningar som görs per månad. Starta blogg gratis ligger i nuläget på fjärde sidan bland Googles rökresultat när någon söker på starta blogg gratis. Det är vi givetvis inte nöjda med – men jag tror att den kommer att klättra bland sökresultaten och hamna på första sidan så smångingom. En hemsida är som en flaska vin – den blir bättre med tiden. Så är det i regel också med bra hemsidors ranking i Google.

Vad är det för några besökare vi får?

Besökare som sökt på starta blogg gratis kan man anta vill starta en blogg gratis. De är troligtvis inte intresserade av information (som vår sida är full av) och de vill med största sannolikhet inte köpa något via våra affiliatelänkar såsom ett webbhotell och en domän för sin blogg. Med största sannolikhet klickar de sig direkt vidare på någon av länkarna till bloggportaler som vi lagt upp på Starta Blogg gratis så här.  Visst vi kan generera mer trafik – men bidrar besökarna till vår verksamhet? Svaret är nej – det bidrar inte, därför är det bättre att försöka locka rätt besökare redan från början när du förslker generera mer trafik.

Vad är det för besökare vi vill ha?

Nu är det inte vår avsikt att denna sida i huvudsak ska vara av kommersiell natur. Vi har denna sida som vår anteckningsbok där vi själva skriver ner vad vi lär oss och vad vi måste tänka på när vi drar igång och lanserar några större webbplatser längre fram i år. Men rent teoretiskt så vill vi såklart gärna ha lite ekonomisk bidrag till våra framtida projekt. Det får vi i dagsläget på denna sidan via folk som registrerar sig som affiliate via vår affliatesida, vi får det via folk som köper webbhotell via vår webbhotellsida och vi tjänar också några fåtal kronor varje gång någon klickar på någon av våra reklambanners.  Så egentligen skulle vi ju vilja ha personer in på sidan som vill köpa webbhotell eller registrera sig på affiliatesidor. Det betyder att vi försöker generera mer trafik av besökare som kan tänka sig att köpa något i nästa steg.

Generera mer trafik – men rätt sådan!

Driver du en webbutik? Tänk dig själv, vad hade du sökt på om du var i färd med att köpa något? Säljer du Converseskor så vill du inte ha in folk på din sida som sökt på information om converse. Vad du istället vill ha är något som tyder på att besökaren är närmare ett inköp. Tex köpa converse sverige eller webbutik som säljer converse.  Fundera på: vad tror du en person som är nära ett inköp av den produkt eller tjänst som du säljer söker på. Ta hänsyn till det när du letar efter sökfraser som vi gjort i del 1, 2 och 3.

Vad kommer rätt besökare att leda till?

Rätt besökare kommer att leda till tre saker. Du får omgående mer trafik eftersom besökaren troligtvis spenderar mer tid på din sida. Med största sannolikhet (och om din sida är spännande) kommer besökaren att återkomma och därigenom generera mer trafik. Dessutom kommer din konvertering (andelen som kommer in på din sida och faktiskt köper något) att öka. Att få rätt besökare är oftast viktigare än att få många besökare.

Läs gärna resten av vår artikelserie 27 sätt att driva trafik på mindre än 4 minuter för mer tips om hur kan göra för att generera mer trafik.

Du gillar kanske också...

3 svar

  1. mrsraa skriver:

    Bra tips som jag absolut tänker använda mig av!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *