Så här lätt får du mer trafik genom Google del 2

Grattis till att du hittat hit, det betyder att du tar allvarligt på att få mer trafik genom Google! Har du inte läst första delen så gör det först! I denna del kommer vi att gå igenom hur du hittar sökord för din blogg som många människor söker på och hur du kan använda det till din fördel för att få mer trafik genom Google.  

Strategi: Många sökningar, få träffar

I första delen titta vi på hur du kan utforska hur många träffar en sökning får. Ju färre sidor som kommer upp i resultatet dessto större chans för din sida att komma högt upp när folk söker på det nyckelordet eller frasen. Nu ska vi hitta sökord och fraser som många söker på. I nästa del ska vi koppla ihop sökord/fraser som många söker på och samtidigt får få träffar på Google med din hemsida.  Gör du det kommer du att få betydligt mer trafik genom Google!

Hitta sökord och fraser många söker på

1. Börja med att skapa ett gratis Google Adwords konto.

2. Logga in på ditt konto och leta upp sökordsplanneraren, se nedan:

mer trafik genom google hitta

Här hittar du sökordsplaneraren! (Mer trafik genom Google del 2)

3. Väl sedan ”Sök efter nya sökords- och annonsförslag” (se bilden nedan för anvisning)

mer trafik genom google hitta2

Så här hittar du! (Mer trafik genom Google del 2)

4.  Skriv in starta blogg, välj Sverige och klicka på hämta förslag enligt nedan.

mer trafik genom google fylli

Gör så här: 1,2 och 3 (Mer trafik genom Google del 2)

4. Klicka på sökordsförslag och då får du upp en massa liknande sökfraser med hur många som gör sökning på exakt de orden per månad (se nedan).

mer trafik genom google good stuff

Hur många söker på olika sökord? (Mer trafik genom Google del 2)

5. Studera hur många sökningar varje sökord eller sökfras har per månad. Oj, kolla så många som har sökt på bara ordet blogg, 49500, där skulle vara kalas att komma högst upp på Google.  Så vi går tillbaka till Google och skriver intitle:”blogg”. Tyvärr kan vi konstatera att det är nästan 2,3 miljoner sidor som har med blogg i sin titel. Det innebär att det kommer vara nära omöjligt för oss att få vår sida att komma högst upp på Google när någon söker på blogg. Vi måste hitta ett sökord eller sökfras med mindre konkurrens. Vi kollar på starta blogg gratis, den exakta frasen söks det på cirka 170 gånger per månad. Går jag till Google och skriver in intitle:”starta blogg gratis” så upptäcker jag att det endast finns fem sidor som har den frasen i titeln. Wow, här skulle jag med ganska lite arbete kunna komma högst upp och synas för 170 besökare per månad!

Positionera din sida för sökfrasen

I nästa del går vi igenom hur du gör för att positionera din sida för en sökfras som du hittat som många söker på, men som det finns lite träffar på. Här hittar du nästa del, Så här lätt får du mer trafik genom Google del 3.

Du gillar kanske också...

6 svar

 1. Martin skriver:

  Hej, tack för ett bra inlägg! Har du några riktlinjer du går efter för att se ifall ett sökord är värt att försöka rankas på? T.ex. hur många resultat ”inline” sökningen ger, eller hur många som söker på frasen?

  Återigen, tack för en bra blogg

  Mvh,
  Martin

  • www.starta-blogg.se skriver:

   Hej Martin,

   det finns flera gratis ställen där du kan se sökvolymer tex sökdata . se. eller om du skapar ett Google Ads-konto. Konkurrensen kan du se på flertalet SEO-verktyg (vissa kostar dock pengar), tex Semrush, Ahref mfl.

 2. Mahatma Mellmell skriver:

  Hej!

  Jag försökte nyss att skapa ett konto, men har stött på samma problem. Finns inte alternativet avbryt/planera kampanj senare. Är helt fast på den sidan där man ska lägga upp sin kampanj. Det första jag kom till när kontot blev skapat

 3. Linnea skriver:

  Jag lyckas inte skapa ett adwords kontot det verkar som att det kostar pengar och att man måste skapa en egen annons? Kan man skippa det på något sätt? :)

  • www.starta-blogg.se skriver:

   Hej Linnea,

   det kostar inte pengar (även om Google försöker få dig att skapa en kampanj när du registerar dig). Jag testade precis skapa ett konto och det funkar utan att du behöver betala. Börja skapa ett konto. När du gjort det så avbryt/planera kampanj senare. Sen kan du klicka dig vidare till sökordsplaneraren!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *