Så här lätt får du mer trafik genom Google

Oavsett om du har en blogg, hemsida eller webbutik så måste du lyckas att få besökare från Google för att blir framgångsrik.  Vad innebär det för dig och hur ska du gå tillväga för att få mer trafik genom Google?

Hur använder folk Google?

När du själv googlade sist, vilken av träffarna klickade du på? Det finns statistik som visar att folk nästan alltid klickar på en av de tre översta i sökresultatet. Därför är det såklart viktigt att din sida är topp 3 på sökord som är relevanta för din sida för det är de sidor som får mer trafik genom Google!

Okej, hur gör jag för att komma topp 3?

För att komma topp 3 måste du använda dig av sökmotoroptimering. Vad det kortfattat innebär är att du anpassar din sida för Googles algoritmer så att Google uppfattar din sida som mest relevant på några sökord.

Jag kan inget om sökmotoroptimering!

Har du precis börjat skapa din egen blogg eller hemsida är det fullt förståligt att du inte har någon kunskap om sökmotoroptimering. Som tur är behöver det inte vara svårt. Kör du WordPress finns det ett plugin som gör sökmotoroptimering busenkelt och garanterat hjälper dig att få trafik genom Google.

Vilka sökord ska du rankas högt på? 

Innan du  lär dig att sökmotoroptimera kan en enkel analys av vilka sökord du skulle vilja rankas högt på vara en bra start. Hur gör du då den analysen för att få mer trafik genom Google? Låt mig visa med min sida starta-blogg.se som exempel

Så här får du trafik med hjälp av RÄTT sökord

1. Gå till Google

2. När jag söker på starta blogg får jag nästan 3,4 miljoner träffar, det vill säga det är enormt många sidor som skrivit om detta. Det innebär att det kommer vara mycket svårt för mig att ranka min sida högt på sökorden starta blogg, eftersom det är så stor konkurrens.

trafik genom google sökning

Sökning av starta blogg ger många träffar. (trafik genom google sökning)

3. Okej, men min sida heter starta-blogg, det vill säga min sida har med starta blogg i både titeln och i alla mina URLs! Ja vad bra, att sidan har dina sökord med i titeln ökar dina chanser kraftigt att rankas högt av Google. Hur många sidor har starta blogg i sin titel? Sök på Google genom att skriva intitle:”starta blogg” – va bra det visar sig att ”bara” 668 sidor har med starta blogg i titeln. Det ger mig betydligt bättre förutsättningar att komma högt upp på Google när folk söker på starta blogg, då konkurrensen är ganska låg.

trafik genom google intitle

Intitle är ett bra sätt att analyser och för att få mer trafik genom Google.

4. Okej, konkurrensen från andra sidor är ganska låg, men är det verkligen många som söker på starta blogg ? Och kanske det är fler som söker på starta en blogg så kanske jag borde ha med det i titeln istället? I nästa del berättar jag hur du ska göra för att ta reda på hur många människor som söker på olika ord och fraser och hur du positionerar din sida för att få så många som möjligt av de besökarna som sökt på just ”dina” sökord. Här hittar du nästa del: Så här lätt får du mer trafik genom Google del 2.

Du gillar kanske också...

5 svar

 1. swedendivin skriver:

  Hej

  Fin hemsida. Har en fråga vad tjänade du första året som bloggare? Jag tjänar ca 30 kr i månaden är detta normalt?

  Hälsningar Swedendivin

  • www.starta-blogg.se skriver:

   Hej,

   jag publicerade inkomstrapporter de första åren för denna blogg, så du kan se exakt hur mycket jag tjänade och på vad. Jag tror 30 kronor är ganska normalt, de flesta tjänar nog ingenting på sin blogg. Däremot finns det inget som säger att du inte skulle kunna tjäna betydligt mer!

 2. Peter skriver:

  Bra tips här, hoppas det kan hjälpa oss. Vi sitter och läser alla era tips här.

 3. Mli skriver:

  Hej, jag är lite osäker på hur man blir medlem på AdWords då den verkar tro att jag vill lägga in en egen kampanj, tips?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *