Locka fler läsare till bloggen med 7 knep

Hur ska du som bloggare göra för att få fler läsare till bloggen? Svar: Du måste skriva bra material på bloggen, uppdatera kontinuerligt och du måste marknadsföra din blogg.

I detta blogginlägg går vi igenom några olika sätt för att sprida bloggen och få fler läsare till bloggen. Vi tipsar om vad du ska tänka på när du skiver ett blogginlägg och hur du gör potentiella läsare nyfikna på att klicka på ditt blogginlägg och läsa det.

De här 7 tipsen är lätta, mer tips hittar du här: 27 sätt att driva trafik till din sida på mindre än 4 minuter.

Få fler läsare till bloggen med dessa tips

 1. Kommentera andras bloggar och se till att du nämner din bloggadress. Skriver du intressanta kommentarer kan du vara säker på att flera kommer att klicka in sig på din blogg.
 2. Var aktiv i sociala medier. De mest självklara sociala nätverken att sprida sina blogginlägg på är Facebook, Instagram, Twitter, Youtube och Pinterest. Dessa nätverk är de som de flesta bloggare använder sig av för att få fler besökare till sin blogg. Lägg upp olika material på de olika plattformarna för att anpassa till publiken där. På Instagram är det till exempel mycket fokus på vackra bilder, mode och inredning. Twitter bjuder mer in till diskussion och Pinterest är mecka för inspiration, matlagning, mode och inredning.
 3. Fundera på om du tror att du kan få fler besökare genom att använda lite mer nischade sociala nätverk till exempel TikTok, Digg och Reddit.
 4. Posta varje blogginlägg flera gånger i sociala medier. Skriver du bra blogginlägg kan du spida det vid flera tillfällen i sociala medier. Det kommer leda till att fler ser dina inlägg och med större sannolikhet innebär det att fler kommer att klicka sig in på din blogg. Men spamma inte!
 5. Bygg relationer till andra bloggare. Var inte rädd för att länka till andra bloggare, det ökar sannolikheten för att de länkar tillbaka till dig. Hör av dig till andra bloggare när du nämnt dem i dina blogginlägg, i bästa fall länkar de till din sajt.
 6. Fundera på om du vill ha fler besökare från Google. Att lära dig enkel sökmotoroptimering kan snabbt leda till fler läsare på bloggen och är det bästa sättet för att driva mer trafik till sin blogg.
 7. Skriv ditt blogginlägg på ett sätt som lockar läsaren. Det handlar om att säkerhetställa att folk ser och upptäcker din blogg. Verkar inte blogginläggen du postar i sociala medier intressanta, så kommer du inte att få fler besökare. Snarare leder det till att du får färre besökare i längden.

Väck uppmärksamheten hos läsarna

Det finns många sätt att marknadsföra din sida för att få uppmärksamhet, men hur mycket uppmärksamhet du än får så finns det en sak du måste ta hänsyn till för att du ska få fler läsare  till bloggen – nämligen att locka till läsning! 

Hur man får en bra blogg? Jo, det som skiljer de riktigt bra bloggarna, med massor av läsare, är oftast att de är riktigt bra på att locka en till läsning. Det finns fyra element som dessa superbloggare använder för att locka till sig läsare; rubriker, bilder, inledning och att uppmana läsaren till handling.

Genom att fokusera på dessa fyra områden kan få fler besökare till din blogg.

 • Rubrik – Skriv en rubrik som väcker nyfikenhet
 • Bilder – Bilder lyfter vilken text som helst
 • Inledning – En intressant ingress leder till att läsaren stannar
 • Uppmana till handling – Klicka här om du vill veta mer om… Läs vidare för att få reda på…

Hur skriver man en blogg som lockar läsare

Det finns i huvudsak fyra huvudområden som drar fler läsare till dina blogginlägg . De är rubrik, bild, inledning och uppmaning till handling. Rubriken säger sig själv, det måste vara klickvänlig. Titta på tidningshyllan på bilden och se hur tidningarna leker med bilder, rubriker, uppmaningar och spännande ingresser för att locka dig att köpa just deras tidning.

skriva bra bloggrubriker

Samma mentalitet måste gälla för din blogg, du måste locka till läsning, sälja ditt innehåll och göra ditt innehåll så där lite extra spännande så att det står ut bland allt annat. Det kommer leda till fler klick på dina blogginlägg och att du får fler bloggläsare.

Rubriker – för mer besökare till bloggen

Kolla in di.se, en ekonomisajt på nätet som innehåller ekonominyheter, men kolla rubrikerna på deras framsida – lekfullt och utmanande, allt för att locka besökarna till att klicka på fler av deras nyheter. Rubriken är bland det viktigaste för att locka till läsning. Kolla på dig själv, vilken tidning läste du senast? Gå in på deras sajt och gå igenom vilka artiklar du klickade på. Oftast gissar jag på att du har läst artiklar av fyra olika anledningar:

 1. Ämnet intresserade dig
 2. Rubriken var spännande
 3. Bilden fick dig att uppmärksamma artikeln
 4. Ingressen gjorde dig intresserad av att läsa hela artikeln.

 

Att ha en intressant rubrik är det snabbaste sättet för att få fler besökare till bloggen från sociala medier.

Den så viktiga rubriken…

Få fler läsare till din blogg med bra bilder

Att använda sig av bilder är ett knep som drar fler läsare som många bloggare använder sig av. Din blogg ser både roligare och mer inbjudande ut, men framför allt när din artikel sprids på sociala medier så kommer den att locka betydligt fler läsare.. Se till att ta många fotografier eller använd gratis foto från internet, till exempel Creative Commons. Bilder betydelse för att få många läsare till bloggen kan inte underskattas, men framför allt är bilderna det som hjälper till att behålla fler läsare på bloggen.

Vi har skrivit ett blogginlägg om hur bloggare kan hitta gratis bilder på internet.

Inledningen får fler läsare att fortsätta läsa

Ingressen är viktig av framförallt två skäl: det lockar till läsning och Google använder ofta ingressen för att bedöma innehållet på din artikel. Således bör du lägga mest kraft och energi på att skriva en bra ingress – det kommer verkligen att ge dig fler läsare till din blogg!

Uppmana din läsare

Folk har en undermedveten tendens att agera på en uppmaning.  Till exempel ”Läs den här texten om du vill få en framgångsrik blogg”, ”Klicka här om du vill bli…” osv.

Se till att alltid ha en uppmaning, det kommer leda till mer besökare till bloggen!

Jobba långsiktigt på att få fler besökare

Följer du dessa tips, det vill säga du gör spännande material med bra rubrik, bild och inledning och sprider det i rätt kanaler, kan du vara säker på att fler besökare kommer att hitta till din blogg. Fortsätter du så kommer det att leda till att du får fler läsare på bloggen.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *