Alternativ till Adsense för att tjäna pengar

En av de vanligaste metoderna för att minska risk är att diversifiera, det vill säga att inte lägga alla ägg i samma korg. För dig som webmaster innebär det att du inte bara ska förlita dig på Google Adsense som enda inkomstkälla, utan använda dig av flera källor. Vi ger dig alternativ till Adsense som du kan tjäna pengar med på din blogg eller hemsida.

Google Adsense har potential att vara en betydande inkomstkälla för dig och din blogg. Har du många besökare eller planerar att få i framtiden så kommer du att kunna tjäna hyfsat mycket med Google Adsense. Att det är så enkelt att komma igång med Adsense och att det i princip inte krävs något arbete, då Googles mjukvara automatiskt anpassar annonserna till besökaren gör det lätt till ett bekvämt val att enbart använda sig av Google Adsense.

Varför ska du ha alternativ till Adsense?

Men enkeltheten till trots så är det ett riskabelt tillvägagångsätt att enbart förlita sig på Adsense som inkomstkälla till sin blogg. Som jag tidigare nämnt så stängs faktiskt hemsidor av från Adsense för att det förekommit ogiltiga klick. Har du då Adsense som enda intäktskälla så sitter du djupt i skiten så att säga. En annan risk med att bara förlita sig på Adsense är att förändringar i Googles sökalgoritm kan snabbt få din sida att tappa ranking i Googles träfflista. Inträffar det så kan din trafik minska kraftigt, vilket får till följd att dina Adsenseintäkter kommer minska snabbt. Med andra ord vill du ha en intäktstrategi som dels minskar ditt beroende av Google Adsense och dels är mindre känsligt för variationer i antalet besökare.

Är bloggen din huvudsakliga inkomstkälla?

Är du en professionell bloggare som har bloggen som huvudsaklig inkomstkälla? Då är det ett måste att diversifiera risken. Skulle du få ogiltiga klick på Adsense och bli avstängd så kan det innebära en extremt tung finansiell smäll för dig. Visst, du kanske får ditt Adsensekonto tillbaka, men medan Google gör sin utredning om dina ogiltiga klick kan det gå en månad där du står utan inkomst.

alternativ till adsense

Undvik risk med flera alternativ till Adsense. Photo Credit: Simon Cunningham

Riskteori – hur många alternativa intäktskällor bör du ha?

Grundläggande riskteori säger att ju fler alternativ du använder dig av desto mindre blir risken. Ska du då ha obegränsat med intäktströmmar? Nej, det är inte nödvändigt. När du börjar komma upp i 6-7 olika intäktströmmar så är du redan så väldiversifierad att addera ytterligare intäktströmmar kommer endast marginellt att minska risken. Har du redan 6-7 intäktströmmar så bör du snarare adderas fler intäktströmmar för att det är strategiskt riktigt än för att minska risken ytterligare.
Det är inte bara antalet intäktskällor som är viktigt för att minska risken. Även andelen som kommer från respektive källa är viktigt. Optimalt så borde alla källor stå för samma andel, men det är naturligt att Adsense blir det största. Jag hade dock rekommenderat att jobba för att Adsense inte ska stå för mer än 50 % av dina intäkter. Då står inte du och faller med Adsense, samtidigt som du utnyttjar dess förträfflighet. Vad finns det för lämpliga alternativ till Adsense kanske du undrar?

Alternativ till Adsense du kan överväga

Affiliatemarknadsföring

Som första alternativ till Adsense skulle jag rekommendera affiliatemarknadsföring. Lägger du upp arbetet strategiskt kan du lätt överträffa din intjäning från Adsense med affiliateannonser. Det gäller för dig att A) anpassa annonserna efter ditt innehåll. B) Använda dig av samtliga affiliateprogram (riskspridning och hitta bästa programmen för din sida). Vill du göra det bekvämt för dig så erbjuder Tradedoubler en funktion som automatiskt anpassar annonserna beroende på besökare – lite som Adsense faktiskt!

Sammanställning av affiliatenätverk

Registrera dig här: Annonser för tex:
Adrecord Gents.se, Blogvertiser, Halens, Let’s Deal, Telenor, Tidningskungen, totalt 100+ annonsörer
Adtraction Aktieinvest, Bank Norwegain, City Networks, ICA Banken, SEB, mer än 170 annonsörer
Adservice Neckwear.se, visitkort.se, egensajt, Kondomkungen, 100+ annonsörer. Även ersättning per klick!
Tradedoubler Tradera, Nelly, InkClub, CDON.com, Ving. Flest svenska annonsörer!

Skriva sponsrade inlägg

E-böcker

Att göra din egen e-bok och sälja via din hemsida är ett vanligt sätt för att tjäna pengar. Har du ett förtroende bland dina läsare och är duktig på ämnet finns det helt säkert folk som är beredda att betala för det du skriver.

Med hjälp av Adsense, de olika affiliatenätverken, sponsrade inlägg och e-böcker kommer du snabbt upp i ett tiotal olika intäktskällor. Samtliga är mycket bra alternativ till Adsense och din risk sjunker avsevärt för varje enskild källa som bidrar till din inkomst. Kanske du rent av upptäcker en annat lukrativt sätt än Adsense att tjäna pengar på om du bara försöker?

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *