Få fler besökare till bloggen genom dessa 13 steg

Bara för att du startat en blogg eller hemsida innebär det inte att du kommer att få mängder av besökare. Att få en välbesökt blogg kräver hårt arbete, arbete som oftast inte syns på själva bloggen men som drar besökare.  Vi ger dig 13 tips på hur du ska göra för att få fler besökare till bloggen.

Få fler besökare till bloggen så här

1. Skriv artiklar åt andra sidor

Att skriva artiklar åt andra hemsidor eller artikeldatabaser var mycket populärt för några år sedan. Idag måste det göras med betydligt mer finess. Lägg inte för mycket tid på detta, men testa att skriva några artiklar då och då som du postar på andra ställen än din egen blogg.

2. Nyhetsbrev lockar besökare till din sida

Genom att ha ett nyhetsbrev får du direkt kontakt med människor som är intresserade av det du skriver. Ditt nyhetsbrev kan driva trafik till din blogg och hjälpa dig att bygga upp en relation med dina läsare. Nyhetsbrevet kan också hjälpa dig att tjäna pengar då det i regel är enklare att få läsarna av nyhetsbrevet att klicka på dina annonser än dina läsare på bloggen.

3. Blogga – det driver trafik

Har du bara en hemsida som du uppdaterar innehållet på ibland? Fel, fel och fel! Du bör lägga till en blogg på din hemsida. Bloggen lockar besökare till regelbundna besök och är suverän för att få din hemsida att ranka högt hos Google. Se till att bloggen ligger på samma domännamn som din hemsida bara – annars bloggar du nästan helt i onödan.

4. Hitta nya bloggbesökare genom att sprida din adress

Använd alla dina sociala kanaler för att sprida din blogg. Se till att det finns länkar till din blogg från Instagram, Twitter, Facebook och kanske i din epostsignatur.

5. Var aktiv på andra bloggar

De flesta bloggar tillåter att du lägger till din egen bloggadress när du kommenterar på deras blogg. Genom att vara aktiv på andra bloggar och visa att du är en person med starka åsikter och spännande idéer kan du locka många potentiella läsare till din blogg.

6. Bloggadress i epostsignatur

Idag kan du automatiskt lägga till en epostsignatur på alla eposttjänster. Så oavsett om du använder Gmail eller Outlook så finns det inga ursäkter till att inte lägga till en epostsignatur med adressen till din blogg.

7. Skicka ut pressrealeaser

Det finns många sidor där du kan posta dina egna pressrealeaser. Genom att göra dina pressreleaser fyndiga och roliga finns alltid chansen att någon stor tidningar nappar på dem.  Blir din blogg nämnd i en stor tidning kan du oftast räkna med att fler tidningar snappar upp nyheten också. Resultatet blir inte bara en direkt ökning av antalet besökare utan även Google noterar det ökade intresset för din blogg. För varje länk som skapas från en betrodd källa (t.ex. en dagstidning) så ökar din sidas rankning hos Google vilket innebär att du kommer högre upp i sökresultatet. Det ger alltså besökare för lång tid framöver.

8. Länkbyte med andra bloggar

Hitta några andra bloggar som handlar om liknande saker som din blogg. Det är troligt att båda bloggarna har mycket att vinna på att länka till varandra. Se er hellre som samarbetspartners än konkurrenter och bygg trafik till era bloggar tillsammans.

9. Offlinemarknadsföring

Publicera din bloggadress även utanför internet.  Lägg till din blogg bland bokmärkena på skolans datorer, skriv din bloggadress på ditt visitkort eller på tavlan i klassrum/konferensrum.

10. Erbjud dina besökare en gratis sak

Kanske du kan erbjuda dina besökare en e-bok, dina bästa tips via epost eller ge bort något fint du inte längre vill ha? Alla människor gillar att känna sig speciella och få något extra – hur kan du ge dina läsare något extra?

11. Word-of-Mouth – andra lockar besökare åt dig

Om du kan skriva expceptionellt bra blogginlägg eller göra något på ett helt nytt sätt, så kan dina besökare börja sprida ryktet om din blogg. Word-of-mouth innebär helt enkelt att ryktet börjar gå om din blogg. Vill du ha idéer om hur du kan få ryktet att gå om din blogg så kolla in Word of Mouth Marketing Associations hemsida.

12. Sälj saker på Tradera och länka din blogg

När du säljer saker på Tradera så glöm inte länka till din blogg. Nyfikna köpare kommer helt säkert att klicka sig vidare till din blogg. För varje sak du säljer kan du få fler besökare till bloggen.

13. Grymt domännamn ger fler besökare

Ingen sak är lika viktigt som att ha en unikt och bra domännamn. Det kostar mindre än hundra kronor per år för ett domännamn och visar dina läsare att du är en seriös bloggare värd att följa. Du kan köpa en domän hos t.ex Websupport, City Network eller Loopia. Detta är den enkla vägen för att få fler besökare till bloggen, vill du gå vidare rekommenderar jag dig att läsa vår guide 27 sätt att driva trafik på mindre än 4 minuter.

få fler besökare till bloggen

Vår blogg fick snabbt fler och fler besökare. Nu för tiden har vi nästan 1 000 besökare i veckan.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *