27 sätt att driva trafik | Driva trafik med Facebook

Att driva trafik med Facebook är dagens tips i 27 sätt att driva trafik till din sida på mindre än 4 minuter. Första delen hittar ni föresten här: Del 1 .  Jag kan se resultat av vad jag gjorde i första delen redan nu, det har kommit flera besökare bara över natten. I denna andra del ska jag tipsa om ett sett som garanterat ger besökare till din sida – i bästa fall kan det röra sig om tusentals besökare.

Dagens uppgift: Koppla din blogg till Facebook!

Dagens mål: Driv trafik genom att ge dina inlägg eget liv och att folk sprider dem på Facebook.

Driva trafik med Facebook

driva trafik med facebook

Driva trafik med Facebook…

Steg 1. Skapa en Facebook page för din sida, där kan du posta dels dina inlägg du skapar på sida, men även kommentera på facebook med din sidas namn. Till exempel jag har registrerat Starta-Blogg.se. Här skapar du en så kallad Facebookpage: Facebook

Steg 2. Posta alla dina inlägg du hitills skrivit på bloggen på din Facebook-page.

Steg 3. Bjud in alla dina vänner att gilla din  facebook-page (Så kan de som verkligen är intresserade följa den, istället för att du postar alla dina inlägg på din privata Facebooksida)

Steg 4. Kommentera på två välbesökta Facebooksidor inom ditt ämnesområde och tipsa om din facebook-page och din blogg. Tänk på att du måste skriva något relevant om sidan du postar på så det inte klassas som spam!!!

Steg 5. Skapa en like-ruta på din sida där besökare kan ”gilla” din Facebook-page från din sida. Kör du WordPress kan du använda denna plugin Facebook-like-box-widget.

Steg 6. Se till att alla dina rubriker är säljande och bra. 27 sätt att driva trafik till din sida på mindre än 4 minuter lockar fler läsare än En lista på tips hur du driver trafik. Tänk kvälls- och veckotidningar, kolla gärna in tidningsstället nästa gång du är och handlar.

Steg 7. Se till att alla dina inlägg har en bild.  När ditt inlägg sprider sig på Facebook så är det oftast bilden som lockar folks intresse och den kommer att generera mer klick och likes än om du inte har någon bild.

Facebook – automatiskt och långsiktigt

Om du använder WordPress på din sida kan du koppla din webbsida till din Facebookpage så inläggen postas automatiskt allt eftersom du skriver inläggen – noll sekunders jobb alltså! Hur du gör det har beskriver jag i Automatisera ditt spridande i sociala medier.

Lycka till och jag lovar att dagens tips kommer att verkligen driva trafik till din sida. Tänk också på det som en investering, inläggen på Facebook ligger kvar, så tiden du lägger ner nu ger avkastning i många år framåt!

Nästa del i 27 sätt att driva trafik till din sida kommer du att hitta här: 27 sätt att driva trafik till din sida pa mindre 4-minuter, del 3, tills vidare önskar jag dig lycka till med att driva trafik med Facebook.

Du gillar kanske också...

8 svar

 1. Kenneth Wilhelmsen skriver:

  Hej!

  Halltid haft svårt att driva trafik till hemsidan. Är dessa tips fortfarande aktuella eller finns det ”nya” knep nu?

  • www.starta-blogg.se skriver:

   Hej Kenneth,

   vissa av dessa tips fungerar mycket bra fortfarande, medans andra tror jag inte hjälper så mycket.
   Men allt är individuellt så det bästa är nästan om du testar dig fram själv.

 2. Eva skriver:

  Jättebra tips! Har precis länkat bloggen till facebook-sidan och skickat en inbjudan till alla vännerna. Ska bli kul och spännande att se hur bloggen tar fart.
  Gå jättegärna in och kika!

 3. Maria skriver:

  Ska ta och testa dina råd.

 4. Freddie skriver:

  Jag ska genast praktisera detta för min hemsida, bilder är spännande och jag har många.

 5. Ronny skriver:

  Tack för många relevanta, enkla och bra tips.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *