Så här lätt får du mer trafik via Google del 3

Nu är det dags för tredje delen i hur du ska få mer trafik via Google på ett enkelt sätt.

 • I del 1 gick vi igenom hur du lätt hittar sökfraser som det inte är så hård konkurrens om och du därigenom ökar dina chanser för att din sida ska komma högt upp när någon söker på denna sökfras och därigenom får mer trafik via Google.
 • I del 2 berättade vi hur du hittar sökfraser som många söker på och som dessutom har lite träffar på Google, vilket ger din sida chansen att synas för många på den sökfrasen.
 • I denna del går vi kortfattat igenom hur du gör när du hittat en sökfras som många söker på och som du inte får många träffar på när du söker på Google – allt för att din sida ska hamna så högt upp som möjligt på Google när någon söker.

Exempel: Starta-Blogg.se ska få mer trafik via Google

I del 2 hittade vi en passande sökfras för vår blogg, nämligen starta blogg gratis. Sökfrasen hade i genomsnitt 170 sökningar varje månad, men bara fem sidor har frasen starta blogg gratis i titeln. Därför vill jag skapa en sida med titeln starta blogg gratis och förhopppningsvis lyckas få en stor del av dessa 170 personer att klicka vidare till min blogg från Google. Det kommer att ge mig mer trafik via Google.

”Starta gratis blogg” upp i topp på Google

Okej, vi vill komma högst upp på Google när någon söker på starta gratis blogg – hur gör vi? Vi har ett gratis plugin på vår blogg som heter Yoast SEO, men du klarar dig långt med att följa dessa tips också.

 • Skapa ett inlägg/sida som börjar med Start gratis blogg, tex ”Starta gratis blogg – tips och trix (rubriken bör vara mellan 40-70 tecken)
 • Se till att url:en bli www.dinblogg.se/starta-gratis-blogg
 • Se till att du nämner starta gratis blogg minst 5 gånger i texten på sidan
 • Se till att nämna starta gratis blogg i din första mening på sidan och att meningen är spännande och lockar till läsning
 • Se till att nämna starta gratis blogg i sista meningen på sidan
 • Se till att starta gratis blogg förekommer i några av dina underrubriker på sidan i något av rubrikformaten H2-H6
 • Se til att texten på din sida är mellan 300-500 tecken
 • Se till att sidan har ett par utgående länkar till relevanta sidor på ämnet
 • Lägg till en bild som du döper till starta gratis blogg och inkluderar starta gratis blogg i alt-taggen

Externa länkar hjälper dig ranka högt

Sist men inte minst måste en länk till denna sida finns på så många relevanta ställen som möjligt. Genom att skriva en riktigt bra artikel så kan du få folk att börja länka till den. Ett bra sätt att uppmärksamma folk om artikeln är att posta den i sociala medier och eventuellt nämna den i forum/kommentarsfält i samband med att du diskuterar ämnet. Det kan hjälpa dig att få till länkarna som behövs för att nå enda upp i toppen på Google.

Sammanfattning – så placerar vi oss högt på Google

Okej vi valde att satsa på starta blogg gratis, vi satte därför upp en sida Starta blogg gratis så här enligt principerna vi tipsade om!  Testa nu att söka på starta blogg gratis på Google och se om du hittar vår sida! Jag tror att sidan komer att ge oss mycket mer trafik via Google – minst 100 besökare per månad.

Nästa steg för att få besökare från Google

I nästa del kommer jag att gå igenom hur du får mer trafik via Google genom att locka rätt besökare. Det vill säga besökare som faktiskt stannar kvar på din sida och gör det du vill att de ska göra (tex läsa, handla eller klicka på en viss länk).

Du gillar kanske också...

5 svar

 1. Malte Köse skriver:

  Tack för alla tipsen, google är som en labyrint. Vi på mallorcasportcamp försöker ranka på träningsresor ska följa dina tips.

 2. Eric skriver:

  Kan tillägga att efter ha följt din guide här så ligger min sida för närvarande på andra sidan på google för mitt aktuella sökord, så det är en klockren guide med andra ord!

 3. www.starta-blogg.se skriver:

  Hej Eric,

  du har helt rätt! Det finns två aspekter! 1.) När det gäller sidans ranking så är det bildens alt-tagg som Google läser in och använder man som jag gjort ”starta blogg gratis” som del i alt-taggen så stärker det sidans chans att ranka.

  För er som inte vet vad en alt-tagg är, så är det en textbeskrivning av en bild. Till exempel program för synskadade använder alt-taggen för att beskriva bilden genom att en datorröst läser alt-taggen. Google använder också alt-taggen!

  2.) Med en bra bild som är döpt och alt-taggad efter den frasen man vill optimera sidan för så har man bra chans att komma högt upp i bildsöken och generera besökare även där ifrån.

  Konkurrensen är inte lika hård på Google bildsök – bilden ligger 1:a på bildsök och sidan ligger 11:a på vanlig webbsök.

  Kul att du uppmärksamma det Eric, jag uppdaterar artikeln med din input!

 4. Eric skriver:

  En tanke jag fick, om man lägger till en bild på sidan också som är döpt till samma sak. Dvs i ert fall är bilden döpt till starta blogg gratis. Borde inte det också generera bättre rankning och mer besökare då bildsök också täcks upp? Jag är självklart ingen seo-expert, bara nyfiken på att lära mig mer

 5. www.starta-blogg.se skriver:

  Sidan ”starta blogg gratis” ligger för närvarande på 15 plats när jag söker på ”starta blogg gratis”…Sidan har klättrat ett par placeringar i veckan. Förhoppningsvis når den topp 5 i vår :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *