Blogvertiser – 6 enkla sätt att tjäna pengar

blogvertiser hemsida

Blogvertiser – hjälper dig tjäna pengar. 

Blogvertiser har upphört.

 

Blogvertiser är det enkla sättet för dig att tjäna pengar på din blogg. Genom att du skriver inlägg om företags produkter eller tjänster får du ungefär 50 kronor per inlägg du skriver.


1. Därför funkar det – uppmärksamhet, trovärdighet & Googleranking

Varför vill företag betala dig som bloggare för att du ska skriva om deras produkter? Det finns tre skäl – de får uppmärksamhet av dina läsare, trovärdighet och ranking på Google.

2. Uppmärksamhet

När du skriver om ett företag eller företagets produkter läser dina läsare ditt inlägg. Alternativet för företaget hade varit att använda sig av reklambanners, men forskning visar att våra ögon inte märker reklambanners längre när vi surfar. Därför är det mer effektivt för företag att låta dig skriva.

3. Trovärdighet

Forskning visar att folk inte litar på reklam lika mycket som om en vän rekommenderar ett företag eller en produkt. En blogg som någon följer under en längre tid blir som en vän och trovärdigheten ökar för företaget.

4. Googleranking

När du skriver ett betalt inlägg så måste du ha en länk till företaget. Googles rankingssystem baseras bland annat på antalet länkar du har till sidan. Ju fler länkar företaget får till sin sida, dessto högre upp kommer företagets sida vid en Googlesökning.

5. Hur gör du för att tjäna pengar?

Börja med att registrera dig på Blogvertiser. Väl inloggad på deras sida finns det ett hundratal olika företag och produkter som du kan börja skriva inlägg om.

När du skrivit ett inlägg skickar du en länk till inlägget till Blogvertiser så att de kan kontrollera det.  Om inlägget följer deras riktlinjer betalas sedan pengar ut till dig.

6. Vad måste du tänka på?

Skiver du för många ”reklaminlägg” på din blogg kommer dina läsare att tröttna. I detta fallet är lagom bäst. Tänk också på att välja att skriva om företag och produkter som faktiskt dina läsare uppskattar att läsa om.

Blogvertiser har upphört.

Andra sätt att tjäna pengar på sin blogg

Blogvertiser har tyvärr upphört, men det finns andra vägar man kan ta för att tjäna pengar på sin blogg – något vi på Starta-blogg har skrivit mycket om. Man kan till exempel använda sig av affiliate-länkar och affiliatenätverk. Exempel på företag som arbetar med affiliate är Adtraction, Adservice, Adrecord och Tradedoubler.

 

För fler sätt att tjäna pengar på din blogg följ starta-blogg.se!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *