Blogg100 drar igång igen – anmäl din blogg nu!

Blogg100 är ett initiativ av Fredrik Wass som går ut på att du ska blogga 100 dagar i rad. Förra året deltog över 600 bloggare och mer än 16 000 blogginlägg skrevs. Nu är det dags igen – jag tycker du ska vara med!

Att skriva hundra inlägg på lika många dagar är en riktig utmaning. Det var också utmaningen som Fredrik Wass var ute efter när han drog i gång initiativet för tre år sedan. Nu är det alltså dags igen, när det drar igång den 1 mars.

– Jag vet att kontinuitet och en högre frekvens på inläggen får mig att bli bättre på att skriva och lockar fram glädjen i bloggandet har Fredrik Wass tidigare sagt i en intervju. Det handlar inte bara om att utmana sig själv utan även om att frigöra det kreativitet man har. Wass utvecklar det vidare med att en högre frekvens av inlägg faktiskt leder till bättre inlägg och att ha pressen att faktiskt skriva ett inlägg om dagen får honom att inte hänga för länge på sociala medier som annars tar upp mycket av hans tid.

Jag vet att kontinuitet och en högre frekvens på inläggen får mig att bli bättre på att skriva och lockar fram glädjen i bloggandet!    

 Fredrik Wass, intiativtagare Blogg100  

blogg100-logotypeJust på sociala medier och specifikt Twitter förs mycket av diskussionen kring blogg100.  Alla inlägg märkas med hashtaggen#blogg100 och faktum är att under förra gången skrevs hela 19 000 tweets under hashtaggen. Det var så mycket att blogg100 trendade som ett av de populäraste ämnena på Twitter under en period.

Därför ska du delta i blogg100

Första året deltog tjugo bloggar, andra året sexhundra – mycket pekar på att det kan bli uppemot tusen deltagande bloggar i år. Jag kan se flera anledningar till varför du ska delta:

  • Du är del av en kul happening eller om du så vill – en folkrörelse.
  • Du får motivation och stöd att verkligen publicera blogginlägg dagligen.
  • Du kommer att hitta nya intressanta bloggar att följa och andra kommer att hitta din blogg – publicitetsmässigt är det kanon, här har du verkligen chansen att bygga ett nätverk och stärka ditt och din bloggs varumärke.
  • Du får inspiration och tips från andra bloggare.
  • Vi firar tillsammans när perioden är slut med en hejdundrande fest för alla deltagare!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *