Hur du startar en blogg

starta din blogg

Låt mig gissa: Du vill starta din egen blogg?

Men, vet du vad? Idag är en alldeles utmärkt dag för dig att starta en blogg! 

Låt bli att göra något annat de närmaste 15 minuterna och följ istället de här tre stegen som vi visar här nedan. Du kommer att vara igång med din blogg innan du vet ordet av det. Det är enklare att sätta igång med sin blogg än du tror.

Det är ett par enkla steg och sedan är du igång!

Hur du startar en blogg

De tre stegen för att starta din blogg:

  1. Webbhotell och domännamn
  2. Installera WordPress
  3. Göra din blogg snygg

 1) Webhotell och domännamn

Detta är den roligaste delen! Vad vill du ha för domännamn? Mitt är, som du kanske redan märkt, starta-blogg.se. En bra idé är att brainstorma så många namn som möjligt. Du kan antingen skaffa dig ett namn som heter det du har tänkt att blogga om eller så skaffar du ett domännamn som är ditt företag, ifall du har en firma, eller så skaffar du ett kort coolt namn som man kommer ihåg. Många bloggar under sitt eget namn. Det finns flera vägar att gå vad gäller domännamn!

Gå till Miss Hosting när du är klar!

Miss Hosting är ett tryggt och prisvärt webbhotell, som jag själv använder och kan rekommendera. Bra service och bra priser både för webbhotell och domännamn! Ett bra webbhotell helt enkelt!

Börja med att lägga din beställning.

Om du får frågan att välja ett paket, skulle jag rekommendera dig att välja Basic. Det innehåller allt du behöver för att starta en färgsprakande och snygg blogg.

Det fina med Miss Hosting är att de ofta har riktigt bra erbjudande. Genom att välja en längre bindningstid kan du få en blogg till en riktigt låg månadskostnad. Du vet ju hur jag älskar ett riktigt bra erbjudande! :) Du vill ha låga kostnader och höga intäkter vad gäller din nystartade blogg.

Klicka på Beställ nu.

Nästa steg är att söka efter lediga domännamn. Man hoppas ju alltid på att det domännamnet är ledigt som man har tänkt använda sig av. Det finns alla möjliga och omöjliga vägar att ta vad gäller domännamn, men jag hoppas på att det du vill ha är ledigt!

Välj en domän, skapa ett konto och genomför betalningen. Sedan kan vi komma igång på riktigt! Du är nu på god väg att börja blogga och det är nu enbart ett par små steg kvar tills du äger och driver din egen blogg. Riktigt spännande! Vi har alla börjat någonstans och det är enklare än man kan tro att komma igång med sin nya sajt.

2) Installera WordPress

När du är klar med att registrera dig hos Miss Hosting kan du börja att installera WordPress. WordPress är en programvara för att blogga. Det är samma programvara som jag använder för Starta-Blogg.se. Det bästa är att det är superenkelt att installera och använda – dessutom helt gratis. Majoriteten av alla bloggar drivs faktiskt med WordPress.

För att installera WordPress måste du logga in på Miss Hosting cPanel kontrollpanel. Det gör du i menyn till höger.

Nu ska vi installera WordPress. Hitta WordPress-ikonen och klicka på den.

Klicka sedan på Install Now.

Din installation påbörjas nu och tar ungefär 30 sekunder. När den är klar, får du en admin-länk och inloggnings-uppgifter skickade till din mail. Du klickar på länken och loggar in på sidan som ser ut som nedan. Det är enkla steg att följa även för dig som är nybörjare.

starta blogg 7

Du är nu officiellt inloggad på din egen blogg. Grattis! Nu är det bara att sätta igång att skriva och skapa den blogg som du verkligen själv vill ha. Du skriver som i ett Word-dokument kan man säga, så det är enkelt att hantera en WordPress blogg.

Av alla bloggar/hemsidor som finns på Internet så drivs nästan 35 % av WordPress, så du är i gott sällskap. Det är den bästa plattformen som finns för att skapa och driva framgångsrika sajter och bloggar. Du kan skapa allt från enkla bloggar till avancerade webbshoppar med WordPress! Enligt mig är det den bästa plattformen!

Du kan sälja och annonsera om allt mellan himmel och jord på din blogg och WordPress är perfekt att använda för att skapa sig en inkomst via Internet. Jag själv med Starta-blogg.se är ett bra exempel på att det går!

 3) Göra din blogg snygg

Vid det här laget äger du officiellt din alldeles egna blogg. Wohooo! Hur känns det? Välkommen till bloggvärlden, min vän! Detta är en bra början och du kan nu skapa den sajt du vill med hjälp av alla de snygga teman som finns för WordPress.

Du är bara minuter ifrån att börja publicera dina första blogginlägg. Innan du börjar skriva på din blogg finns det ett par saker du kan göra för att göra din blogg snygg. Det är alltså dags att välja ett snyggt och bra tema för din blogg.

WordPress har hundratals olika gratis teman och designmallar att välja bland. Du kan bläddra igenom dem här. Det finns allt från enkla designer där text eller bild är i fokus till mer komplicerade. Du kan enkelt klicka in dig på olika teman och se hur de kommer att se ut som färdig hemsida eller blogg. Tänk på vad du vill ska vara i fokus på din nya blogg och välj ett tema som passar! Du kan även sätta färg och skapa fiffiga funktioner med några av alla de smarta plugins som finns för WordPress. Det är enkelt att anpassa din nya blogg efter tycke och smak med WordPress. Det är helt klart den bästa plattformen som finns för att skapa den bästa och snyggaste bloggen! Du har gjort ett bra val!

Sätt nu igång med din blogg! Det är bland det roligaste du kan göra.

Vanliga frågor och svar om hur man startar en blogg

Hur startar jag en blogg?

Att starta en blogg kan du göra i tre steg. Vi har samlat ihop alla tips kring hur du startar en blogg med hur du skaffar webbhotell och domännamn, hur du installerar WordPress och hur du gör din blogg snygg.

Vad ska bloggen heta?

Ja, det är inte alltid det lättaste att komma på ett namn till sin blogg. Vi kan tipsa om att du redan nu bestämmer vad bloggen ska handla om och försöker att hitta ett ord som beskriver det. Ett ord som troligtvis många kommer att söka på för att hitta till dig.

Var skaffar jag webbhotell för min blogg?

Det finns många bra webbhotell och däribland är Miss Hosting ett prisvärt alternativ. Vi berättar mer på vår sajt hur du gör din beställning och hittar ett ledigt domännamn.

Hur installerar jag WordPress?

När du har skaffat ett konto på ett webbhotell är det dags att installera WordPress. Det är mycket enkelt och du läser mer om hur du installerar WordPress här.

Hur designar jag min blogg så den blir snygg?

Det bästa med WordPress är att det finns enormt mycket färdiga mallar att använda som du sedan kan anpassa efter dina egna önskemål. Läs mer om hur du gör din blogg snygg inne på vår sajt!