27 sätt att driva trafik – RSS-flöde för en sida

Dags för femte delen i 27 sätt att driva besökare till din sida på under 4 minuter. I denna del skapar vi en RSS-feed, eller RSS-flöde som vissa säger, för en sida. Den kommer dels få dina trogna läsare att besöka din sida oftare, men vi kommer också använda den till att sprida din sidas innehåll i olika kanaler.

Nu kör vi! Detta kommer att hjälpa dig att få många besökare på din sida!

Vad är ett RSS-flöde?

rss-flödeRSS står för Really Simple Syndication och det är oftast en sammanfattning av din senaste inlägg och en länk till sidan.  Via webbläsaren kan folk prenumerera på din RSS-feed som innebär att så fort du gjort ett nytt inlägg på din sida så skickas en sammanfattning och en länk av innehållet ut till alla som prenumererar på din feed. RSS-feeden (dvs sammanfattningen av ditt inlägg och länk till din inlägg) skapas av sig själv och kan också automatiskt posta sig själv på en rad sociala medier.  Med andra ord, tar du några minuter och sätter upp detta så kan du luta dig tillbaka och koncentrera dig på att skriva bra innehåll medans en stor del av marknadsföringen sker automatiskt.

RSS – hur funkar det med RSS-läsare?

Det finns en rad RSS-läsare som många använder för att följa webbsidor och bloggar. Med en RSS-läsare kan man välja vilka sajter man prenumererar på uppdateringar ifrån. En RSS-läsare kan vara en egen applikation/program som du installerar på din dator eller mobiltelefon, det kan också vara ett insticksprogram i din webbläsare eller ett helt webbanpassad prenumerationstjänst typ Bloglovin’.

Exempel på populära RSS-läsare är Feedly, Innoreader eller the Old Reader. Dina läsare kan välja att använda vilken RSS-läsare de vill för att följa din blogg eller hemsida. Om du vill göra det enkelt för dem kan du installera en WordPress-plugin för en viss RSS-läsare på din sajt. Då kan dina läsare med ett enkelt klick skaffa den RSS-läsaren och börja prenumerera på ditt flöde.

Skapa RSS-flöde för din webbsajt

Dagens uppgift: Skapa RSS-flöde för en sida.

Dagens mål: Få det att funka så att trogna läsare kan prenumerera och vi kan använda RSS-flödet i kommande delar av guiden för att skapa automatiska inlägg på diverse social medier.

Gör så här för att skapa RSS-flöde för en sida:

  • Steg 1.  Kör du WordPress så får du automatiskt ett RSS-flöde. Lägg till /feed i slutet av din webbadress så hittar du ditt RSS-flöde.
  • Steg 2. För att göra det enkelt för dina läsare att prenumera på ditt RSS-flöde kan det vara bra att visa upp en RSS-ikon på din sida. Den ser ut så här:  rss-flöde
  • Steg 4. Välj en RSS-läsare. Kanske den du själv använder? Sök efter en WordPress-plugin – den gör det enkelt för dina besökare att skaffa samma läsare och börja prenumerera på din webbsajts flöde.
  • Steg 5. Du kan även lägga ut en tydlig länk till ditt flöde – då vet dina läsare att du har ett flöde och kan välja vilken RSS-läsare de vill. Länken till RSS-flödet för denna hemsida är: https://www.starta-blogg.se/feed/
  • Steg 6. Du kan även lägga till en widget på din sida som visar att din sida har en feed. Denna YouTube video visar hur du ska göra.

Okej, nu har du ett fungerande RSS-flöde på din sida, i nästa del använder fortsätter vi att driva trafik till din sida.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *