Avstängd från Adsense? Så här gör du!

Okej, en naturlig uppföljning på vår senaste artikel om 6 Adsensepolicyer alla bör känna till blir såklart vad du ska göra om du medvetet eller omedvetet brutit mot dessa regler och blivit avstängd från Adsense. Tyvärr är oddsen inte på din sida och du måste nu noggrant överväga vad du ska göra.

Enligt Googles användarvillkor som du godkände när du registrerade dig för Google Adsense har ”Google rätt att efter eget gottfinnande bestämma vad som utgör ogiltig klickakktivitet”. Det kan omfatta allt från att du faktiskt själv klickat på annonsen, någon konkurrent klickat oavbrutet på din annons,  att du brutit mot gällande policyer gällande design till att något hänt som du inte ens kan finna en vettig förklaring till.

Till att börja med kommer ditt konto stängas av i 30 dagar. Under denna tid hålls dina eventuella utbetalningar inne och inga annonser kommer att kunna visas på din sida. Medan kontot är avstängt har du möjlighet att undersöka källorna till den ogiltiga aktiviteten och försöka åtgärda den. Efter 30 dagar kommer annonser åter att börja visas, men minsta tecken på ogiltig aktivitet på ditt konto nu så kommer du permanent att bli avstängd från Google. Det innebär också att du i all framtid inte kommer vara välkommen tillbaka till Google Adsense.

avstängd från adsense

Avstängd från adsense? Du ligger tyvärr dåligt till! Foto credit: butupa

Avstängd från Adsense utan orsak?

Om du anser att beslutet att stänga av dig var felaktigt och du kan visa att du i god tro kan visa att den otillåtliga aktiviteten inte berodde på någon händelse som du hade kontroll över kan du överklaga avstängningen till Google. Fyll då så ärligt som möjligt i följande formulär för överklagande.  Tänk på att när Google fått din överklagan kommer de att ta ett beslut – och om beslutet är negativt, kommer du inte få någon chans till ytterligare överklagan. Du kommer inte få någon annan chans och dina dagar som Adsenseannonsör är över. Pengarna som du har innestående på ditt Adsensekonto kommer att betalas tillbaka till annonsörerna och du får inget alls. Då risken att bli avstängd alltid kommer finnas är det klokt att inte vara allt för beroende av den intäkten. Ett smart sätt är att även ha andra intäktströmmar.

Andra sätt att tjäna pengar?

Kan du inte längre använda dig av Adsense, eller vill du bara ha ytterligare intäktskanaler rekommenderar jag att du använder dig av affiliateannonser. Det är faktiskt inte så mycket svårare än att använda sig av Adsense och lita på mig, intäkterna från affiliatenätverk kommer – det tar dock längre tid, men när de kommer är de ofta större. Kolla in vår genomgång av affliatenätverk, där kan du även registrera dig för de olika affiliateprogrammen.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *