Vad skulle du göra för din första blogglön?

Vad skulle du göra när du får din första blogglön? Skulle du göra som Kissie som fick in 10 000 kronor och hade smällt allt några timmar senare? Eller skulle du vara som mig, upptäckt det först på kontoutdraget ett par veckor senare?

blogglön

Min första blogglön

Förra månaden fick jag min absolut första blogglön – någonsin. Som ni kanske har sett i mina månadsrapporter har bloggen haft intäkter i flera månader nu. Tyvärr är det så att de flesta annonsnätverk har ett minimum belopp som man ska uppnå innan de gör en utbetalning. Dessutom har de flesta annonsnätverken en fördröjning, från att någon gjort ett inköp som du ska få provison för, har annonsören en lång tid (oftast en månad) att godkänna transaktionen, sedan betalar annonsnätverket ut pengarna ytterligare en månad senare. Har man bidragit till försäljning i juni kan pengarna alltså komma i september, om man nu nått upp till utbetalningsbeloppet.

I förra månaden fick jag min första blogglön som var på ett par hundra. Denna månad är den nästan tusen kronor och nästa månad ser det ut som jag skulle kunna få uppemot 1 500 kronor utbetalt. Allt tack vare eftersläpning och minimum utbetalningsnivåer.

Min strategi för att tjäna pengar

Jag har ju valt en strategi där jag använder mig av flera annonsnätverk. Det gör att jag kan välja det annonsnätverket som har bäst villkor för en specifik annonsör. Det gör också att jag har ett mycket brett urval av annonsörer vilket gör att jag alltid kan hitta annonsörer som verkligen passar min målgrupp. Nackdelden är att intäkterna sprids ut på flera annonsnätverk vilket gör att det tar längre tid att komma upp till utbetalningsnivåerna. Men jag tror att jag kommer tjäna på det i längden.

När jag fick min första blogglön var den lite för liten för att spendera på något tokigt sätt, men det var ändå skönt att se den på kontot.

Kissies första blogglön

Kissie har tidigare skrivit om när hon fick sin första blogglön. Hon har alltid varit lite mer spektakulär och kanske mer impulsiv än mig med.

Hennes första utbetalning var på 10 000 kronor.

Enligt henne själv kunde hon inte tro sina ögon när hon såg beloppet på sitt bankkonto. Hon tyckte det var så himla mycket pengar och sprang direkt ner till bankomaten på Farsta Centrum och tog ut alla pengar. Från bankomaten sprang hon vidare till Gina Tricot med pengarna från blogglönen i högsta hugg.  Allt shoppade hon upp i en eufori av lycka.

Din första blogglön

Så har du fått din första lön från din blogg? Eller är du på god väg? Du hittar många knep och tips på hur du kommer igång och tjänar pengar på din blogg på Starta-Blogg.se

Vad skulle du göra med din första blogglön? Är du en spara eller slösa?

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *