De 8 bästa WordPress plugins för en blogg

Bra plugins för WordPress kommer och går, men somliga består.

Vilka är de 8 bästa WordPress plugins för en blogg just nu enligt mig? Vilka tillägg använder jag på mina sajter?wordpress plugins

Kort om WordPress plugins

Ett plugin (även kallat tillägg) är en funktion som kan läggas till på en WordPress-installation. Utan att behöva kunna skriva kod och programmera kan man lägga till olika funktioner genom att installera ett plugin. Det finns tusentals plugins. Väldigt många är gratis, men vissa premium-plugins kostar en slant.

Här kommer listan på de plugins jag tycker är bäst, roligast och mest användbara just nu.

De 8 bästa WordPress plugins

 1. Akismet
 2. TweetDis
 3. PopUp Domination
 4. Broken Links Checker
 5. WordPress SEO by Yoast
 6. WP Super Chache
 7. Autoptamize
 8. Tablepress

1. Akismet – spamfilter plugin

Wordpress plugins Akismet

 • Sorterar bort allt spam bland dina kommentarer

Den absolut första plugin jag installerar när jag sätter upp en ny sajt i WordPress. Akismet är ett spamfilter som automatisk blockerar spamkommentarer och flyttar dem till din papperskorg.

För privatpersoner är Akismet gratis att använda. Genom en kostnadsfri registrering erhåller man en API-nyckel, sedan krävs inga ytterligare inställningar. Tillägget finns på Svenska.

I takt med att din sajt blir mer välbesökt, kommer mängden spamkommentarer öka. Då kommer detta plugin spara dig otroligt mycket tid!

2. TweetDis – Twitter citat plugin

bästa wordpress plugins

 • Ger dig fler delningar i sociala medier

Vill du ha fler besökare till din sajt? Vill du att fler ska dela din sajt på sociala medier? Såklart du vill! Då borde du kolla närmare på TweetDis. Jag har provat TweetDis på några av mina webbplatser och det funkar. Fler delar mina sajter i sociala medier.

Så vad är då TweetDis? Det är ett riktigt bra WordPress plugin som låter dig ta citat ur dina blogginlägg och göra dem tweetbara för dina besökare. I tweeten kommer förutom citat givetvis en länk till din sajt med. Superenkel plugin, men supersmart!

3. PopUp Domination – plugin som ger dig fler kunder

 • Ger dig fler kunder eller ditt nyhetsbrev fler prenumeranter

Okej, PopUp Domination måste ju bara med på en lista på de bästa WordPress plugins just nu. Det känns som om alla framgångsrika bloggare använder detta plugin just nu?

PopUp Domination låter en snygg pop-up ruta dyka upp på skärmen precis när besökaren är på väg att lämna din webbplats. I pop-up rutan kan du till exempel ge besökaren en anledning att stanna kvar på din sida eller fråga efter besökarens epost. Givetvis kan du enkelt koppla ihop PopUp Domination med din nyhetsbrevstjänst.

4. Broken Link Checker – tillägg för länkkontroll

 • Kontrollerar att alla dina länkar fungerar

Broken Link Checker är ett riktigt bra WordPress tillägg som kontrollerar alla länkar på din sida. Skulle någon länk vara bruten får du en varning och kan direkt via Broken Link Checker rätta till länken.

Har du länkat på flera sidor till en sida som upphört? Att gå igenom alla länkar manuellt kan vara otroligt tidskrävande, men med Broken Link Checker kan du ta bort eller ändra alla länkarna på en gång.

Visst är det tråkigt med hemsidor med länkar som inte fungerar? Alla borde ha Broken Link Checker installerat och se till att alla sina länkar fungerar. Definitivt en plugin för lista de bästa WordPress tillägg just nu.

5. WordPress SEO by Yoast – SEO-plugin

 • Sökoptimering för nybörjaren

WordPress SEO är ett plugin som i princip alla använder. Det låter dig enkelt optimera dina inlägg enligt Googles riktlinjer, vilket kan leda till en högre ranking i sökresultatet.

WordPress SEO är ett riktigt bra plugin som är enkelt att använda.

6. WP Super Cache – caching tillägg

 • Gör din sajt snabbare

Ok, jag måste erkänna. Jag har alltid använt och föredragit W3 Total Cache.

Men, det har alltid funnits ett problem. Vita sidor!

Med W3 Total Cache fick besökare ibland upp helt vita sidor och problemet eskalerade till en sådan grad att jag helt enkelt fick byta plugin till WP Super Cache. Jag får inte lika snabbladdad hemsida som jag fick med W3 Total Cache, men jag får en caching som fungerar.

Vad gör då detta plugin och varför ska du ha det? Det gör din hemsida betydligt snabbare för besökaren genom att inte ladda allt från din hemsidas server utan istället återvinna element som redan finns i besökarens dator.

Ett caching-plugin är ett måste och defintivt ett av de bästa plugins som finns, minskar min sidas laddningstid med ett par sekunder.

7. Autoptimize

 • Gör din sajt ännu lite snabbare

Autoptimize är ett smart litet plugin som minskar din sajts javascript och CSS-filer. Detta plugin är ett fint komplement till ett caching- plugin som WP Super Cache och ger enligt mina tester oslagbara laddningstider.

W3 Total Cache eller WP Super Cache + GZip Ninja Speed Compression + Autoptimze = laddat för speed!

8. TablePress – plugin för snygga tabeller

 • Gör snygga tabeller enkelt och lägg till dem var du vill

TablePress är en dröm för att göra och hantera tabeller på sin WordPressajt. Det är enkelt, de blir snygga och du kan uppdatera och justera alla din sidas tabeller på ett ställe.

Det bästa tillägget om du har många tabeller och jämförelser av produkter som jag har på min blogg!

OK, vilka plugin har du installerade och vilket plugin är ditt absoluta favoritplugin? Jag vill att alla som läser detta delar med sig nedan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *