Fakturera utan företag – smidig och enkel tjänst

I takt med att din blogg växer, blir det allt mer ofrånkomligt att fundera på vad nästa steg ska vara. Ett vanligt steg är att börja fundera på att starta ett eget företag. Det är oftast ganska naturligt, vill du fakturera ett företag för annonser eller ett samarbete har du tidigare behövt starta ett företag och få en F-skattesedel för att få lov att skicka en faktura.

Idag är det mycket enklare än så och det är absolut inget problem att fakturera utan företag. Till exempel finns Firmify, som är en firma specialiserade på att hjälpa privatpersoner utan företag att fakturera. För en låg fast avgift (5 %) gör de jobbet åt dig – och du kan fokusera på det du är bäst på!

fakturera utan eget företag

Fakturera utan företag

Hur går det till när du överlåter faktureringen? Firmify ser de till att skicka en korrekt faktura åt dig och de ser också till att fakturan betalas. När betalningen är gjord, dras sociala avgifter, skatt och en administrativ avgift och resterande belopp betalas ut till dig som lön.

Du få en lönespecifikation och lönen blir rapporterad till skatteverket. Vid slutet av året skickas en samlad inkomstuppgift till skatteverket på allt du har tjänat under året.

För en del företagare skulle det faktiskt kunna vara så att det till och med är lönsamt att lägga ner företaget och jobba med att låta någon annan fakturera åt dem.

Så funkar det

Det enda du behöver hålla reda på är beloppet som du kommit överrens med din kund om. Du rapporterar detta beloppet till Firmify och de tar sedan över faktureringsprocessen och du kan vänta på att få lön utbetald. På bilden nedan kan du se ett praktiskt räkneexempel för ett fakturabelopp på 15 000 kronor.

fakturera utan företag

Det är flera steg från en faktura till att du har pengarna i din hand. Genom att låta en tredjepart ta hand om det kan du fokusera på din kärnverksamhet.

Har kostnader uppkommit i samband med utförandet av det fakturerade uppdraget kan du självklart få ersättning även för det. Ser du till att Firmify får underlag och kvitton på avdragsgilla kostnader så kan du dra nytta av samma skattemässiga fördelar som det innebär att ha ett eget företag.

Blogginlägget Fakturera utan företag är ett betalt blogginlägg.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *