Googleverktygen du måste känna till

googleverktygen bild

Google är mer än bara sök!

Google kan bli din och din bloggs bästa vän. Du måste bara veta vilka av alla Googlestjänster du ska använda. I denna artikel tipsar vi om 7 av Googleverktygen du måste känna till för att lyckas med din blogg!

Googleverktygen – sökmotor

Det viktigaste utav Googleverktygen för att din blogg ska lyckas. Det krävs att du sökmotoroptimerar din blogg för att få mycket trafik från Google. Jag har tidigare skrivit lite på ämnet Så här får du mer trafik från Google.

Googleverktygen – Adsense

Googles Adsense är det lättaste sättet för bloggare att tjäna pengar på sin blogg.  Nästan alla bloggare som tjänar pengar på sin blogg har Adsense till viss del. De flesta tjänar dock inte mer än några kronor i månaden på Adsense.

Googleverktygen – Sökordsplaneraren

Sökordsplaneraren är ett gratis verktyg som hjälper dig att fundera ut vilka nyckelord du ska använda för din blogg. Verktygen visar hur många som söker på olika sökfraser,

Googleverktygen – Google Analytics

Med Google Analytics får du massor av data om dina besökare så att du kan analysera och bestämma strategi för din sida för att få ännu fler besökare.

Googleverktygen – Feedburner

Feedburner är Google:s RSS-tjänst som låter folk prenumerera på din blogg.  Så värdefullt att jag skrev en artikel om hur du sätter upp en RSS-feed på din sida.

Googleverktygen – Webbansvarig

Webbansvarig är en fenomenalt verktyg som dels innehåll massa verktyg för att förbättra din sida på sök med Google men också annan matnyttig information.

Googleverktygen – Google Adwords

Ska du locka mycket besökare och framför allt rätt besökare till din sida så kan du använda dig av Adwords. Du betalar då för att din sida ska listas högst upp på Google när någon söker på specfika sökord som du betalt för. Oftast har Google erbjudande för nya kunder att betala 250 kronor och få 750 kronor extra att köpa sökord för. Googla för att hitta erbjudandet innan du registrerar dig!

 

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *