Installera AdSense på WordPressblogg

Ett av de vanligaste sätten för bloggar och hemsidor att tjäna pengar är med Google Adsense. Det är ett smart annonssystem som matchar annonsörers AdWords med innehållet på din sida och vad besökaren har tittat på tidigare. Du kan själv välja var på din sida du vill lägga annonsen och hur stor annonsen ska vara. Varje gång någon klickar på annonsen får du en liten summa (oftast någon krona). Det betyder att du måste ha både ganska många besökare och placera annonserna så att besökarna klickar på de innan det blir några större belopp.
Installera adsense på wordpressblogg
Typisk AdSensereklam

När jag säger installera AdSense på WordPressblogg så finns det naturligtvis olika sätt att göra det.  Det går både att lägga till manuellt eller automatisera processen så att det skapas AdSensereklam på varje inlägg du skapar.

Så här gör du för att installera AdSense på WordPressblogg

  • Registera dig och din blogg på Google AdSense.
  • När du är inloggad på Google AdSense kan designa hur din reklam ska se ut och får sedan html-kod att klistra in på din sida.
  • Klistra in koden enligt denna guide.
  • Vill du hellre att reklamen genereras automatiskt på din WordPress sida följer du denna guide på YouTube:

Hur har jag valt att göra?

När jag skriver detta är denna sida ganska ny och jag tror det är viktigt för att få många läsare att inte ha för mycket reklam.  Samtidigt är det spännande att redan nu börja testa AdSense på sidan för att se vad som fungerar bäst. Både för att kunna dela med mig av råd till er läsare, men också för att i framtiden kunna få optimal utdelning på sidan. Jag har valt att manuellt klistra in koden i högerkolumnen på denna sida. I framtiden kan det dock bli aktuellt för mig att installera AdSense på WordPressblogg, men inte idag.

 

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *