Mer Bloggbesökare | Få fler besökare till bloggen

Vill du ha kul när du bloggar? Se till att skaffa många bloggbesökare! Inget är lika givande som att ha en välbesökt blogg där kommentarsfältet fylls av kommentarer och debatterna om dina blogginlägg fortsätter i sociala medier. Jag ser att jag får allt fler besökare till min blogg och tänkte därför dela med mig av mina tips för att öka antalet bloggbesökare.

Hur får man många bloggbesökare?

I jakten på många bloggbesökare är det lätt att gå i vilse. Hela webben (inklusive min egen blogg) fylls med allehanda tips om hur du ökar antalet besökare till din blogg. Kvalitéten på tipsen varierar – vissa är vettiga och andra är direkt skräp. Det finns inget självändamål i att ha många besökare. Spenderar varje besökare 3 sekunder på din sida och sen går vidare kommer det inte att bidra till att skapa den där bloggen ”som alla snackar om”.

Istället för att ägna dig åt att diverse kortsiktiga strategier för att öka ditt besökarantal bör du se till att ägna dig åt saker som skapar ett långsiktigt värde för din blogg. Saker som kommer att generera bloggbesökare under en lång tid framöver. Enligt mig är det tre saker du ska fokusera på;  innehållet, sökoptimera din sida och att bygga en stark närvaro i social medier.

Bloggbesökare till vår blogg

Tittar man på vår blogg så har antalet besökare ökat stadigt sedan vi startade.  Vi har prövat en mängd olika strategier för att få fler besökare. Du kan läsa om dem i vår guide 27 sätt att få fler besökare på mindre än 4 minuter. Flera av tipsen hjälper oss att driva trafik till vår sida, men det är i huvudsak innehållet, sökmotoroptimering (SEO) och social medier som är vår varaktiga framgångsfaktor.

 

Jag har fått fler bloggbesökare

Vi får fler och fler bloggbesökare, sakta men säkert.

antalet återkommande bloggbesökare

antalet återkommande bloggbesökare

Det finns en parameter som är viktig när antalet besökare börjar öka, nämligen antalet återkommande besökare. Ökar inte de, så spelar det ingen roll hur många nya besökare du får in till din sida, ökningen kommer inte vara hållbar om bloggbesökarna inte återkommer till din sida. Starta-Blogg har haft en konstant ström av återkommande besökare, cirka 30 % av alla besök som görs på vår blogg görs av återkommande bloggbesökare.

Innehåll, SEO och sociala medier

Fokusera på innehållet på din sida och uppdatera din blogg regelbundet. I takt med att du skapar allt mer kvalitativt innehåll kommer fler av dina besökare att återkomma. Det kommer såsmåningom leda till att fler börjar länka till din sida och att din sida börjar klättra i Googles träfflista.  Det finns många som inte fokuserar på att skriva bra innehåll utan istället ”bygger länkar”. Det är en tveksam strategi som syftar till att spamma din sidas adress över nätet för att på så sätt få en fördelaktig ranking på Google (som bland annat rankar sidor beroende på hur många som länkar till en sida).

Vi klättrar i Googles träfflista

Titta nedan hur fint antalet besökare från Google ökar i takt med att vi publicerar mer innehåll. Fortsätter besökarna från Google att öka i samma takt så kommer vi teoretiskt att ha 420 besökare från Google i veckan om ett år. Vår strategi är klar – besvara de frågor vi själva har kring att starta en blogg. Vi vet att det är många som söker svar på liknande frågor på Google och genom att besvara dem på vår sida vet vi att det såsmåningom börjar trilla in besökare från Google.

Bloggbesökare via organisk sökning

Bloggbesökare via organisk sökning , dvs Google.

För att förbättra dina chanser att få fler bloggbesökare tycker jag att du ska följa mitt råd att ägna 80 % av tiden till att skapa grymt blogginnehåll och 20 % av tiden till marknadsföring.  Till marknadsföring räknar jag primärt att bygga relationer genom att vara aktiv i sociala medier och olika typer av diskussionsforum. Till att skapa grymt innehåll räknar jag dels att publicera bra innehåll, men också att du gör det användarvänligt genom att sökmotoroptimera (SEO) din text.

De bästa tipsen för att öka besökarantalet

Innehållet

Sökmotoroptimera (SEO)

Sociala medier

För att analysera min trafik använder jag Google Analytics.

De här tipsen har lett till att jag fått fler besökare till bloggen. Jag är övertygad om att även du kan få mer bloggbesökare med dem.

 

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *