Förbättra publicerade blogginlägg för fler besökare

Ska du ha mycket besökare på din blogg kommer varje inlägg som du någonsin skrivit vara viktigt. Du kan se dina inlägg som små delar av ett fiskenät som fångar upp besökare. Hur ska ett fiskenät se ut för att ge bästa resultat? Det bör givetvis vara stort, men också ganska finmaskigt så att inte små fiskar kan simma rakt igenom. Precis likadant kan du tänka kring din blogg. Du bör göra nätet som fångar upp besökare stort genom att innehållsmässigt täcka olika ämnesområde. Samtidigt bör du göra det finmaskigt genom att täcka så många olika kombinationer av dina ämnen.

För denna blogg spänner jag upp fiskenätet med hjälp av olika ämnen såsom blogga, WordPress, SEO och affiliate. Samtidigt gör jag fisknätet finmaskigt genom att t.ex. för WordPress skriva inlägg med variationer av ordet WordPress såsom ”Så här startar du en WordPressblogg”, ”20 tips för WordPress” och ”De snyggaste teman för WordPress”. På det här sättet fångar jag in ett stort antal besökare  intresserade av olika ämnen samtidigt som jag förhoppningsvis inte missar folk som söker med synonymer eller med någon sökfras som innehåller någon kombinationer av mina ämnen.

Hur väl ditt fiskenät fungerar kommer Google Analytics ge svar på. Där kan du se vilka av dina publicerade blogginlägg eller sidor som nya besökare kommer in via – så kallade landningssidor. Dessa sidor är guld värda, för troligtvis ligger de bra till i Googles träfflista och din metabeskrivning är tillräckligt intressant för att folk ska vilja klicka sig in på din sida. De här sidorna ska du definitivt lägga ner tid på att underhålla och se till att de motsvarar besökarnas förväntningar.

Så underhåller du dina publicerade blogginlägg

Kan du förbättra din metabeskrivning av ditt publicerade blogginlägg ytterligare? Det här är ditt främsta sätt att marknadsföra din blogg. Är din metabeskrivning intressant och spännande ökar sannolikheten att någon väljer att klicka sig fram till din sida från Googles träfflista. Du har 160 tecken till ditt förfogande för att göra din metabeskrivning så spännande som möjligt. Tänk på att göra den säljande och lockande, men samtidigt spegla innehållet på sidan den beskriver!

Kolla konkurrenterna

Vet du vilket eller vilka sökord som din sida rankas högt på Google på? I så fall kan du testa att söka på Google med dessa ord och spana in konkurrenterna. Hur ser deras metabeskrivningar ut och hur kan du särskilja dig för att folk ska välja att klicka på just din sida i träfflistan?

Jaga topplacering på Google med redan publicerade blogginlägg

Beteendeforskning och sunt förnuft säger att ju högre upp i Googles träfflista din sida finns desto fler klickar på den.  Beroende på hur högt upp i Googles träfflista du hamnar, visar undersökningar att du kan räkna nedanstående siffor på hur många som klickar sig vidare till sin sida.

Betydelsen för din i Googles träfflista

  • Ligger din sida på plats 1  i Googles träfflista kommer i genomsnitt  17 %  att klicka sig vidare till din sida.
  • Plats 2 – 10 %
  • Plats 3 – 8 %
  • Plats 4  – 5 %
  • Plats 5 – 3 %
  • Plats 6 – 2  %
  • Plats 7  – 1,1 %
  • Plats 8 – 1 %
  • Plats 9 – 0,6 %
  • Plats 10 – 0,4 %
publicerade blogginlägg

Förbättra dinapublicerade blogginlägg och nå toppen. Foto credit: carciostreaming

Det innebär att du kommer få betydligt fler besökare om du kan justera innehållet på din sida och komma högre upp i träfflistan. Börja med att säkerhetsställa att din sida håller god standard när det gäller sökmotormotoroptimering. Fyll sedan på med ännu mera text. Google gillar sidor med mycket information och genom att du lägger till lite mer brödtext på din sida kan du säkert hoppa upp några steg i träfflistan.

Håll innehållet up-to-date

Folk som klickar sig vidare förväntar sig att innehållet på din sida är uppdaterat och relevant. Om så inte är fallet kommer besökarna direkt att lämna din sida. Då får din sida en hög avvisningsfrekvens eller Bounce rate som Google kallar det. Googles algoritm tar hänsyn till din sidas Bounce rate – är den hög kommer din sida att flyttas ner i Googles träfflista

Öka antalet besökare med dina publicerade blogginlägg

När du har ett inlägg som fungerar som landningssida för många nya besökare gäller det att ge dem ett bra intryck av din hemsida. Ju fler av dina inlägg de läser, desto större chans är det att din hemsida gör ett bestående intryck på dem. Se därför till att göra det lätt för besökaren att hitta intressant innehåll på din sida. Det gör du genom att ha ett antal interna länkar till andra inlägg som du tror kan vara av intresse för besökaren.

Med dessa tips gör du precis som fiskaren – du underhåller och förstärker ditt nät när du förbättrar dina publicerade blogginlägg. En hemsida är – precis som ett fiskenät – aldrig bättre än svagaste länken. Genom att ständigt förbättra din sida och dina publicerade blogginlägg ökar du dina chanser till en framgångsrik hemsida. För mer tips om hur din hemsida blir framgångsrik kan du läsa 27 sätt att driva trafik till din sida på mindre än 4 minuter.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *