Tillväxt för Starta-Blogg i december

Åter tillväxt för Starta-Blogg – fler besökare hittade till bloggen och genererade högre intäkter. Efter en svag månadsrapport i november är det glädjande att se att trenden vänt. Hur många besökare hade vi i december? Varifrån kom våra besökare och hur mycket tjänade vi på bloggen i december? Läs vidare och du får svaren…

Tillväxt för Starta-Blogg

Tillväxt för Starta-Blogg

Åter igen ökar antalet besökare på bloggen. Det är visserligen en knapp ökning, men det tänder absolut glöden igen och får mig att sätta sjukt höga mål får 2015 (Vänta bara tills jag publicerar blogginlägget om målen för 2015). Bloggen har fått bra draghjälp av kollegor och läsare som hjälpt till att dela saker i sociala medier och även länkat till Starta-Blogg.

Månadens höjdpunkt är bloggen Arif Kurbanovs – tankar om sökoptimering utmärkelsen av Starta-Blogg som årets uppstickare inom sökmotoroptimering 2014.

Årets uppstickare: Med inlägg flera gånger i veckan har bloggen starta-blogg.se snabbt gjort sig känd. Han/hon/det/den som driver bloggen har av någon anledning ingen lust att visa upp namn vilket är märkligt då det knappast är något ljusskyggt som de sysslar med. Bloggen blandar allt från basic-kunskap till mer avancerat material. Håller inte helt med om allt som skrivs men det är ju så det alltid ska vara när det handlar om sökmotoroptimering. Kämpa på och tack för i år. Vem du än är, varför du än skriver och vad ditt mål än är.

Tillväxt för Starta-Blogg

I december hade Starta-Blogg 6 346 besökare (6 203) vilket är en ökning med 2,3 %. Visst, det är en ytterst modest ökning, men den bryter den negativa trend vi befunnit oss i sedan september.

tillväxt för starta-blogg

Återigen tillväxt för Starta-Blogg, både antalet besökare och intäkterna ökdade igen, hurra, hurra, hurra!

Intäkterna i december från bloggen ökade med 4,1 % till 1 430 kronor (1 373). Det motsvarar 23 öre per besök eller 14 öre per sidvisning.

Starta-Bloggs besökare

besökare starta-blogg

Så hittade besökarna till Starta-Blogg.se.

Hur får vi alla besökare till Starta-Blogg? I vanlig ordning kommer de flesta av våra besökare till bloggen via Google. Det som är mest glädjande med månadens statistik är att bara 71,45 % av besökarna kom från Google.

Ni som följer bloggen vet att jag gärna ser att jag från trafik från andra källor än Google. Det är aldrig bra att vara beroende enbart av en källa.

Två andra observationer som också är roliga är att mitt nyhetsbrev för första gången börjar dra lite besök till bloggen. Roligt är också att antalet återkommande besökare succesivt ökar månad för månad – det måste vara ett tecken på att man gör något rätt?

Bloggmål

Mål avklarade under december: 5 av 8

Bloggen

 • Minst 150 besökare per dag – Nej, på julafton var det endast 100 besökare
 • Minst 25 % av besökarna från andra ställe än Google – Ja, 28 %.
 • Minst 20 blogginlägg – Nej, 9 nya blogginlägg
 • Tjäna mer än i november, Ja, ökning med 4,1 %

Social Medier

 • Twitter, 1 410 följare – Ja, 1488 följare
 • Facebook, 35 följare – Nej, 30 följare
 • Pinterest, 600 följare – Ja, 685 följare
 • Nyhetsbrevet, 67 prenumeranter – Ja, 71 prenumeranter

Mål Starta-Blogg januari

Tillväxt för Starta-Blogg är viktigt, men att blogga med högre kvalitét är ännu viktigare.

Bloggen

 • Minst 150 besökare per dag
 • Minst 25 % av besökarna från andra ställe än Google
 • Minst 12 blogginlägg
 • Tjäna mer än i december

Social Medier

 • Twitter, 1 600 följare
 • Facebook, 35 följare
 • Pinterest, 900 följare
 • Nyhetsbrevet, 81 prenumeranter

Jag ser med spänning fram emot ett nytt år och att leverera en blogg som allt fler är intresserade av! Hoppas du följer med mig och tack för ditt stöd hittills!

Du gillar kanske också...

2 svar

 1. Petter - Snart i Los Cristianos skriver:

  Grattis till dina framgångar med denna webbplats!

  Riktigt kul läsning och många hjälpsamma tips både för nybörjare och mer erfarna webbfolk.

  Ser fram emot ett bra 2015 för dig!

  Petter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *