Mer trafik till bloggen med nytt material

Vill du ha mer trafik till bloggen? Vill du ha mer trafik till din hemsida? Faktum är att ett av de bästa sätten att få mer trafik på är att publicera nytt och fräscht material på bloggen. Så här ska du göra för att få fler besökare till bloggen genom att publicera mycket nytt innehåll.

Varför ger nytt material mer trafik till bloggen?

Varje gång du uppdaterar med nytt innehåll så kommer du att sprida det i diversek analer, till exempel skickas din nya uppdatering i ditt RSS-flöde, på olika sociala medier och några sociala bookmarkingsidor. Det innebär att folk kommer att se din nya uppdatering och förhoppningsvis kommer några att vara så nyfikna att de klickar sig vidare till din hemsida.

På bilden nedan  kan ni se hur antalet besökare på starta-blogg.se påverkas av att jag uppdaterar sidan med nytt material, med hjälp av Google Analytics kan jag se var ifrån besökarna kommer och när de kommer.

få mer trafik med nytt material

Nytt material ger mer trafik, här kan du se hur det såg ut för min blogg.

Hur ofta och när ska du uppdatera din blogg?

Att nytt material ger mer trafik är ett faktum, men hur ska du få maximal utväxling av dina uppdateringar?

Det är ett välkänt faktum att det är bra att sprida ut sina uppdateringar och inte göra de samtidigt, tre nya inlägg på raken ökar risken att folk uppfattar din spridning på sociala medier som spam och minskar chansen att de läser samtliga inlägg. Därför är det bra att sprida dina uppdateringar.

Optimalt är om du kan uppdatera tre gånger om dagen. Ett på morgonen, ett någon gång under dagen och ett på kvällen. Efter ett tag kommer du att upptäcka vilka tider och dagar som dina uppdateringar lockar flest besökare. Denna informationen får du genom Google Analytics. När du vet det, kan du se till att du ser till att alltid göra minst en uppdatering vid denna tidpunkt.

Har du dessutom skrivit en riktigt killertext, som du vet att folk kommer att uppskatta, så spara den till den tidpunkt som lockar mest läsare.

Hur får jag mer besökare om jag inte har tid att blogga?

Precis som du har jag ett jobb, familj och en massa sysslor som kanske har högre prioritet än bloggen, så att logga in och posta inlägg tre gånger per dag är svårt.

Därför är det finurligt att det finns en autopostfunktion som gör att du kan schemalägga när dina inlägg ska postas.

Således kan du ta och skriva 20 inlägg på söndagen och sedan låta de postas automatiskt under hela veckan. Ett finurligt inställning som man till exempel gör så här på WordPress.

Få mer trafik från Google med nytt material

I takt med att din sida växer i omfattning och blir allt mer innehållsrik kommer Google att blir en allt viktigare kanal för dig att få in besökare ifrån.  Men för att bli det krävs det innehåll – riktigt mycket innehåll!

Det har visat sig att hemsidor och bloggar som har mer än 600 sidor eller inlägg drar till sig betydligt mer uppmärksamhet via Google – så därför ska du uppdatera ofta, så att du når denna kritiska volym snabbt.

Hur ökar jag trafiken till bloggen?

Skriv inlägg så fort du har tid, lust och motivation. Ta reda på när på dygnet och vilken veckodag dina uppdateringar lockar mest besökare. Skaffa en applikation som automatiskt publicerar dina inlägg på tider du har schemalagt. Luta dig tillbaka, nytt material ger mer trafik – vänta bara ska du se!

Glöm inte kolla de andra delarna i 27 sätt att driva trafik till din sida på mindre än 4 minuter.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *