Marknadsföra din blogg och få MÅNGA fler besökare

Marknadsföra din blogg är något du måste göra för att skaffa läsare till bloggen. Reklam för din blogg är ett måste för att läsare ska att hitta den. Tipsen nedan är utmärkta bloggmarknadsföring i syfte att få fler att upptäcka din blogg och därmed fler läsare.

Marknadsföra din blogg via sociala medier

Anslut din blogg till sociala nätverk och få blogg-PR

Ett enkelt och gratis sätt att marknadsföra din blogg är att koppla den till sociala nätverk. Du kan då sprida dina inlägg bland dina följare och vänner. Alla som klickar på din statusuppdatering kommer till din blogg. Lätt och enkelt. Vill du inte använda din privata profil på det sociala nätverket kan du alltid skapa en företagsprofil enbart för att marknadsföra din blogg.

Det finns många andra sociala nätverk som man kan marknadsföra en blogg i. Vi har skrivit guider om hur du gör för att marknadsföra bloggen i sociala medier. Populära sociala medier är bland annat Instagram, Facebook, Youtube, Pinterest, Twitter, TikTok och Snapchat. Vissa sociala medier passar bättre för en yngre publik och andra passar bättre för en blandad eller äldre publik. Om man använder sociala medier rätt kan det ge mycket ny trafik till bloggen.

Gratis marketing av din blogg!

 1. Koppla din blogg till Facebook
 2. Marknadsföra bloggen med Twitter
 3. Marknadsför blogg via YouTube
 4. Få besökare från Pinterest
 5. Marknadsför bloggen på Slideshare
 6. Marknadsför din blogg på sociala sajter

 

Andra sätt att marknadsföra blogg

Tänk på sökmotorerna. Att synas på Google, Bing och Yahoo är gratis marknadsföring för din blogg. Genom att sökmotoroptimera dina blogginlägg ökar du sannolikheten för att fler ska upptäcka din blogg.

Skriv blogginlägg av hög kvalitet och gör det bra. All PR är inte bra PR när det gäller bloggar. Att lära dig skriva bra blogginlägg är den bästa marknadsföringen du kan göra.

Aktivera webbplatsflöde. Många väljer att följa bloggar genom att prenumerera på bloggens RSS-flöde.

Publicera nya blogginlägg regelbundet. Så här gör jag för att blogga regelbundet.

Publicera bloggens adress i epostsignaturen. Tänk efter om du kan komma fler ställen för offline-marknadsföring av din blogg. Möjligheterna att synas är oändliga!

Kommentera aktivt. Varför inte kommentera några bloggar du gillar. Gratis marknadsföring av din blogg, men gör det snyggt! Skriver du smarta kommentarer kan du vara säker på att några klickar sig fram till din blogg.

Hitta nischade forum. Marknadsför din blogg på forum inom din nisch. Fokusera på att ge värdefulla bidrag till forumet med dina tips och idéer, svara på andras diskussioner och var aktiv i populära diskussioner. Se till att ha din länk i din forumsignatur så kommer du att märka en ökning av din trafik.

Podcasts. Be om att bli intervjuad i olika podcasts där du delar med dig om ditt specialområde som en expert.

Pinga din blogg. Att pinga din blogg är att tala om att du har uppdaterat din blogg. Till exempel kan du pinga Twingly och få din blogg att synas på kända webbsajter.

Bygg relationer. Lär känna branschkollegor och marknadsför din blogg gratis i utbyte mot att de får PR på din blogg. Till exempel kan du gästblogga eller synas i varandras sociala medier.

Lycka till med din marknadsföring av din blogg! Marknadsför din blogg med dessa tips och du kommer att lyckas!

Du gillar kanske också...

7 svar

 1. Mia skriver:

  Tack för bra tips. Nyligen startat min blogg om fibromyalgi och googlade på tips för att få sidan att synas. Tycker du har bra råd

 2. sabina skriver:

  Hej, och tack för alla bra tips! Hur mycket av sin bloggtid tycker du att man bör lägga ner för att marknadsföra sin blogg? Jag läste någonstans att det bör ligga på 60% av tiden, men tycker att det låter jättemycket!
  Hälsningar
  Sabina

  • www.starta-blogg.se skriver:

   Hej Sabina,

   hur mycket tid man lägger ner på att marknadsföra sin blogg beror helt på vad du vill uppnå med din blogg. Bloggar du för att du gillar att skriva så kanske du ska fokusera på att skriva på din egen blogg. Vill du däremot växa din blogg så stor som möjligt, ja då tror jag att du bör lägga 60 % av din bloggtid på att marknadsföra din blogg (Givet att de 40 % som blir över räcker för att du ska kunna ha en superbra blogg). I marknadsföra sin blogg räknar jag framför allt gästblogga (gärna på stora sajter för att byggga ditt varumärke), kommentera andras bloggar, spida material och interagera med sina läsare på sociala medier. Byta länkar och se till att man syns på bloggportaler, men även göra material som syns på andra ställen än din blogg tex YouTube och Slideshare.

 3. Emil skriver:

  Tack för massor av bra, värdefulla tips. Precis den sortens information man vill ha. Guld värt!

 4. Teknikzon skriver:

  Smarta tips, har följt dina råd

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *