Offlinemarknadsföring av bloggen

Det finns ett liv utanför bloggen – det riktiga livet som vi lever varje dag. Bara för att din blogg eller hemsida finns online bytyder inte det att gränsen för marknadsföring går där. Givetvis ska du också marknadsföra din hemsida offline också. Du får då helt andra förutsättningar och möjligheter där det finns några saker du absolut bör göra och andra saker som kräver att du spänner bågen ytterligare.

Skaffa dig visitkort

Alla bloggare med självrespekt har ett visitkort för att kunna dela ut både i marknadsföringssyfte men också för att knyta kontakter med t.ex. samarbetspartners. Givetvis ska du ha adressen till din blogg med på visitkortet! Jag beställde mina visitkort från Vistaprint som har ett erbjudande för nya kunder där du får 250 visitkort gratis och betalar kring 80 kronor för frakten. Ta del av erbjudandet från Vistaprint. Du får då visitkort som ser proffsiga ut och ger dig och din blogg ett seriöst intryck. Så fort någon visar intresse för ämnen som din blogg berör så dela ut ditt visitkort och vips har du åtminstone en säker besökare till din sajt.

offlinemarknadsföring

Va kreativ även i din offlinemarknadsföring! Foto Credit: bargainmoose

Håll presentationer

I ditt privatliv förekommer massor av tillfällen där du har möjlighet att marknadsföra din blogg. Oavsett om du arbetar eller studerar så kommer tillfällen då du ska prata inför andra personer. Det är då, när du har allas uppmärksamhet, som du kan göra din ninjamarknadsföring. Glid in på ämnet som din blogg handlar om och betona att de bör gå in på din blogg om de är intresserade av att läsa mer om ämnet. Använd även visuella hjälpmedel för att få större kraft, Powerpoint presentationer eller White boards är perfekta ställen att skriva ner sin bloggadress.

Fixa reklamblad

Ett reklamblad kan vara hur omfattande som helst, men för din blogg eller hemsida rekommenderar jag bara ett enkelt reklamblad i storleken A5 eller A6. Här får du möjlighet att lite mer utförligt kunna sälja in din blogg eller hemsida. Fråga dina samarbetspartners och kunder om du kan få lämna några reklamblad i deras broschyrställ i receptionen. Andra smarta ställen att sprida dina reklamblad kan vara:

  • Branschmässor
  • Datorsalar på skolor och universitet
  • Vid datorer på bibliotek
  • På anslagstavlor i t.ex. Icabutiken

Reklamblad kan du själv skriva ut, men vill du att de ska se riktigt proffsiga ut rekommenderar jag dig att beställa av Vistaprint. De är duktiga samtidigt som de har priser som gör det möjligt för oss bloggare att trycka billigt.

Tala dig varm om din blogg

Att marknadsföra sin blogg är något du kan göra själv. Du själv är faktiskt den största och bästa reklamkanalen för din blogg. Med hjälp av din övertygande och inspirerande argumentation kan du få vem som helst att vilja besöka din blogg.

Tänk på att du idag kan konvertera människor du träffar till bloggbesökare direkt. De flesta har idag alltid sin smart phone på sig. Uppmuntra eller uppmana dem att gå in på din hemsida meddetsamma och lägg till den som ett bokmärke – eller erbjud att göra det åt dem.

Offlinemarknadsföring är bara en del i att driva trafik till din sida. För mer online tips lär vår guide om hur du får fler besökare till din hemsida.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *