Så får du fler besökare med Twingly

Twingly är ett suveränt sätt för din blogg att få mer publicitet och därigenom fler besökare. Men Twingly är mer än så, det är också ett sätt för bloggar att integrera och delta i diskussioner som förs av etablerad media och e-handelsajter.

Twingly är ett svenskt företag som specialiserat sig på att söka av bloggsfären. Det innebär att de har bra koll på både mikrobloggar och vanliga bloggar och tillhandahåller bland annat en sökmotor för att hitta bland alla bloggar. En annan mer intressant tjänst är den bloggwidget som flertalet stora sidor online använder. Det fungerar ungefär så att om du skriver ett blogginlägg och länkar till artikeln så kommer en länk till din blogg att dyka upp på sidan.

Igår skrev vi ett uppskattat inlägg som hette ”Böcker som gör dig till ett bloggproffs”. I artikeln nämnde vi ett par böcker som vi tycker är intressanta, med länkar till cdon och Adlibris och omgående dyker vårt blogginlägg upp på produktsidorna på till exempel Adlibris som bilden nedan visar.

fler-besökare-med-twingly

Så här ser Adlibris produktsida ut !

 Vilka ska du länka för att få fler besökare med Twingly?

Så hur går du tillväga för att få fler besökare med Twingly? En bra start är att kolla in listan över företag som använder Twingly-widget på sin hemsida, vissa av företagen har dock tagit bort Twingly-widget på sina nyare artiklar. Du kan nog kategorisera företagen i tre kategorier. 1.) Dagstidningar, vars nyheter läses av många, men under en kort period 2.) Veckotidningar, vars artiklar läses mest de två veckorna efter publicering 3.) Onlinehandelsföretag, vars produktsidor får ett lite lägre, men jämnt besökareflöde under en längre tid framöver.

Vad betyder det för dig? Ska du länka till dagstidningar eller veckotidningar så måste du göra det relativt omgående efter att de publicerats för att få maximal effekt. Du kan då räkna med att ditt besökarantal kortsiktigt kommer att öka. Länkar du istället till en e-handelsida, så kommer effekten att vara ett par besökare per dag under en lång tid framöver.

Rykteshantering skrev en artikel om hur de testade att öka sin trafik med Twingly 2011 och lyckades öka sitt besökarantal med 300-500 de dagar som de använde sig av Twingly och länkade till exempel Aftonbladet. Under 2013 har dock flera av de stora tidningarna plockat bort möjligheten att använda Twingly så du får leta efter Twinglylogotypen på sidorna.  Vi på starta-blogg har fått 8 besökare idag från Adlibris till exempel.

Praktiskt – hur gör du för att få fler besökare med Twingly?

1. Börja med att skriva ett blogginlägg och i blogginlägget länka till tex en produktsida på cdon.com

2. Pinga Twingly, enklast gör du det automatiskt genom att lägga till https://rpc.twingly.com i din lista över tjänster att pinga. Alternativt så kan du pinga manuellt genom att fylla i webbadressen till din hemsida på Twingly Ping.

3. Klart!

Tänk på: inget spam, innehåll och RSS

Det är inte säkert att din länk publiceras, det finns en rad grejer att tänka på! Ditt inlägg måste vara relevant för produkten eller artikeln du länkar. Tillför du inget vettigt i ditt blogginlägg är det högst troligt att din länk blir borttagen. Tänk också på att inte spamma med hundraelva olika länkar i samma blogginlägg, utan fokusera istället på ditt innehåll. Tänk också på att du måste publicera hela ditt inlägg i ditt RSS-flöde, för Twingly läser nämligen in din blogg från ditt RSS-flöde.

Lycka till med att delta i diskussionen och hoppas att du får fler besökare med Twingly! Kolla gärna in våra andra artiklar i serien så får du mer besökare på mindre än 4 minuter.

Du gillar kanske också...

5 svar

 1. Pia Svensson skriver:

  Hej. Ser att det är ett inre inlägg men ställer min fråga.
  Är det fortfarande aktuellt att använda Twingly? Fungerar det som ni beskriver det?

  Jag gick in på Twinglys sida och skrev in min URLadress.

  Rekommenderade en bok i mitt blogginlägg om lavendel och länkade till boken på Adlibris.

  Kanske inte recensionen kommit upp ännu, men jag kan heller inte se några recensioner på någon bok hos Adlibris.

  Men har jag gjort rätt?

  • www.starta-blogg.se skriver:

   Hej Pia,

   jag vet tyvärr inte om Adlibris visar blogginlägg längre. Men det låter som om du har gjort allt rätt, så om de fortfarande visar kommer det i så fall att dyka upp.

 2. Jessica skriver:

  Hej
  Jag får inte detta att funka. Jag skriver ett inlägg och länkar till Adlibris. Sedan tar jag en kopia på just det inlägget och pingar på Twingly.
  Men det dyker ändå inte upp på Adlibris sida.

  Hjälp! :)) Tack

  • www.starta-blogg.se skriver:

   Hej Jessica,

   ditt inlägg ligger uppe på Adlibris sida nu! Det tar en stund innan pingar slår igenom på internet och eventuellt så godkänner någon på Adlibris alla inlägg manuellt innan länk publiceras!

 3. www.starta-blogg.se skriver:

  Tack Patrik! Jag har uppdaterat inlägget med rätt pingadress nu!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *