Så här schemalägger du inlägg på Facebook

Har du en Facebooksida för ditt företag eller din blogg? Då finns det otaliga möjligheter att utnyttja Facebook för att driva trafik till din hemsida. En av de bättre funktionerna är möjligheten att schemalägga inlägg på Facebook. Det ger dig en möjlighet att synas kontinuerligt i dina följares flöde och kan ge värdefull trafik till din hemsida.

Varför posta inlägg på Facebook?

Facebook är det sociala nätverk som leder till mest kvalitativ trafik till min blogg. Varje besökare från Facebook spenderar i genomsnitt mer tid och läser fler blogginägg än min genomsnittliga besökare. Postar jag inga nya inlägg på Facebook får jag heller inga besök från Facebook, därav mitt intresse av att posta inlägg på Starta-Bloggs Facebooksida.

Eftersom jag vill ha ett jämt flöde av nya inlägg på min Facebooksida så väljer jag att schemalägga inläggen. Det gör att jag kan försäkra mig om att jag inte postar för ofta och inte heller för sällan.

Genom att schemalägga inläggen 7 dagar i taget så kan jag se till att det blir en bra blandning av inlägg. En veckas inlägg ska bestå av olika ämnen så att det alltid finns något som tilltalar varje följare jag har. Det ska också vara en blandning av gamla och nya blogginlägg. I takt med att arkivet av gamla, men bra, blogginlägg växer och antalet följare på Facebook ökar kan det vara värt att lyfta fram några gamla blogginlägg ibland.

Hur mycket ska man posta på Facebook?

Facebook är ett socialt nätverk där förhållandet högt värde/få inlägg gäller. Det innebär att du inte bör posta för ofta och framförallt bara posta när du har något vettigt att säga. Jag har börjat experimenterat lite och på inrådan av en av världens mest framgångsrika bloggar har jag valt att sikta på att posta i genomsnitt 4 inlägg på Facebook dagligen.

Det gäller att hitta balansen. Facebook är så smart nu, så om dina följare inte klickar på dina inlägg så kommer de inte heller att visas i följarens flöde. Därför kan för många inlägg faktiskt leda till att färre syns än om du postar få.

Så schemalägger du inlägg på Facebook

 1. Logga in på Facebook
 2. I menyn till vänster väljer du den lilla orangea flaggan med rubriken Sidor
 3. Välj din sida eller, om du har flera, den av dina sidor du vill tidsinställa ett inlägg på.
 4. Till vänster hittar du Publiceringsverktyget.
 5. Tryck på Skapa inlägg
 6. Skriv ditt inlägg.
 7. Tryck sedan på den blå pilen
 8. I menyn som dyker upp väljer du Schemalägg inlägg.
 9. Nu kan du välja när du vill att ditt inlägg ska publiceras. Datum och tid.
 10. Tryck på Schemalägg.
 11. Tryck på Schemalägg inlägg.

I Publiceringsverktyget kan du se alla dina schemalagda inlägg. Om du vill redigera ett kommande inlägg klickar du på det i Publiceringsverktyget. Tryck på de tre prickarna som dyker upp. I menyn som öppnas väljer du Redigera inlägg. Nu kan du redigera texten, ändra schemaläggningen eller radera inlägget helt.

Klart! Svårare än så var det inte. Glöm inte att detta är en funktion som inte fungerar på din personliga Facebooksida utan bara Facebooksidor som skapats för organisationer eller företag. Glöm inte att schemalägger du inlägg på Facebook så måste du vara beredd att bemöta de frågor och kommentarer du får på dina inlägg. Att schemalägga inlägg är INTE att sätta Facebook på autopilot! Var aktiv i kommentarerna ändå!

Följ gärna vår Facebooksida.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *