Så här schemalägger du inlägg på Facebook

Har du en Facebooksida för ditt företag eller din blogg? Då finns det otaliga möjligheter att utnyttja Facebook för att driva trafik till din hemsida. En av de bättre funktionerna är möjligheten att schemalägga inlägg på Facebook. Det ger dig en möjlighet att synas kontinuerligt i dina följares flöde och kan ge värdefull trafik till din hemsida.

Varför posta inlägg på Facebook?

Facebook är det sociala nätverk som leder till mest kvalitativ trafik till min blogg. Varje besökare från Facebook spenderar i genomsnitt mer tid och läser fler blogginägg än min genomsnittliga besökare. Postar jag inga nya inlägg på Facebook får jag heller inga besök från Facebook, därav mitt intresse av att posta inlägg på Starta-Bloggs Facebooksida.

Eftersom jag vill ha ett jämt flöde av nya inlägg på min Facebooksida så väljer jag att schemalägga inläggen. Det gör att jag kan försäkra mig om att jag inte postar för ofta och inte heller för sällan.

Genom att schemalägga inläggen 7 dagar i taget, så kan jag se till att det blir en bra blandning av inlägg. En veckas inlägg ska bestå av olika ämnen, så att det alltid finns något som tilltalar varje följare jag har. Det ska också vara en blandning av gamla och nya blogginlägg. I takt med att arkivet av gamla, men bra blogginlägg växer och antalet följare på Facebook ökar, kan det vara värt att lyfta fram några gamla blogginlägg ibland.

Hur mycket ska man posta på Facebook?

Facebook är ett socialt nätverk där förhållandet högt värde/få inlägg gäller. Det innebär att du inte bör posta för ofta och framför allt bara posta när du har något vettigt att säga. Jag har börjat experimenterat lite och på inrådan av en av världens mest framgångsrika bloggar har jag valt att sikta på att posta i genomsnitt 4 inlägg på Facebook dagligen.

Det gäller att hitta balansen. Facebook är så smart nu, så om dina följare inte klickar på dina inlägg så kommer de inte heller att visas i följarens flöde. Därför kan för många inlägg faktiskt leda till att färre syns än om du postar få.

Så schemalägger du inlägg på Facebook

1. Logga in på Facebook

2. Gå till din Page

3. Skriv ditt Facebookinlägg och klicka på symbolen som föreställer en klocka.

schemalägger du inlägg på facebook

4. Välj nu datum och klockslag när du vill att ditt Facebookinlägg ska postas.

Klockslag och datum för facebookinlägg

 

5. Du kan se alla dina schemalagda inlägg på din sida. Klicka på ”See posts” för att se alla tidsinställda inlägg.

dina schemalagda facebookinlägg

Klart! Svårare än så var det inte. Glöm inte att detta är en funktion som inte fungerar på din personliga Facebooksida utan bara Facebooksidor som skapats för organisationer eller företag. Glöm inte att schemalägger du inlägg på Facebook så måste du vara beredd att bemöta de frågor och kommentarer du får på dina inlägg. Att schemalägga inlägg är INTE att sätta Facebook på autopilot!

Följ gärna vår Facebooksida.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *