8 sätt att få besökare från Pinterest till din blogg

Vill du få besökare från Pinterest till din blogg, men vet inte hur du ska börja? Vi ska hjälpa dig! Pinterest är idag en av de viktigaste kanalerna för bloggare att locka till sig besökare med.

Lyckas man få en enda av sina ”pins” att sprida sig viralt kan man räkna med hundratusentals besökare. Så hur ökar du egentligen chanserna för att få din pin att skapa trafik i mängder? Genom våra 8 tips!

pinterest inspiration att blogga om

Så får du besökare från Pinterest till din blogg

1. Skapa ett Pinterest-konto för din blogg

En seriös blogg bör givetvis ha ett Pinterestkonto! Om du använder ditt eget privata Pinterestkonto eller om du skapar ett företagskonto för din blogg spelar mindre roll. Huvudsaken är att du finns där och kan börja sprida ditt material, socialisera med dina läsare och själv ta del av all inspiration som finns på Pinterest.

2. Lägg till Pinterest widget på din blogg

Det finns mängder av widgets och knappar som visar att du finns på Pinterest som du kan placera på din blogg. Naturligtvis ska du visa för dina besökare att du finns på Pinterest. Det hjälper dig att bygga upp antalet som följer dig på Pinterest. Det är också rimligt att tro att de som redan är lojala besökare på din blogg kommer att vara mer villiga att dela med sig av material från din blogg på Pinterest. Du hittar kod för att lägga till widgets och knappar på Pinterest verktygssida. Vi har dessutom skrivit en guide om hur du lägger till Pinterest-knapp på din blogg.

3. Ha en Pinterest Save-knapp på dina bilder

Att göra det enkelt för dina besökare att spontant pinna en snygg bild eller artikel är ett måste. Uppmuntra dina besökare att pinna genom att lägga till en Save-knapp på alla dina bilder. Har du WordPress finns det flera plugins som har denna funktionen. Vi tipsar om några olika plugins i denna guide för Pinterest.

pinterest inspiration att blogga om

3. Skapa unikt innehåll som du pinnar

80 % av alla pins som görs är repins av något någon annan pinnat. Sysslar du bara med att repinna andras grejer kommer du aldrig att skapa någon ström av besökare till din blogg. Bra innehåll är oundvikligt ett oerhört viktigt inslag i alla plattformar där du vill att andra ska sprida ditt material.

På Pinterest får det visuella stort utrymme, så ser till att varje blogginlägg du gör har en tilltalande bild!

4. Skapa handledning och guider

Pins som har att göra med guider eller handledningar som besvarar olika frågeställningar har i genomsnitt 43 % fler personer som klickar på dem. Det är därför bra att skapa guider som besvarar frågor som många har.

Just detta blogginlägg är ett bra exempel på en handledning i hur man driver trafik från Pinterest till sin blogg. Det i kombination med en bra bild gör att inlägget får bra förutsättningar att spridas på Pinterest.

Exempel på bra blogginlägg som skulle kunna delas flitigt på Pinterest är ”25 sätt att bli bäst på Pinterest” eller ”Så blir du mest omtyckt på Pinterest”. Det lockar läsare att klicka vidare till din blogg.

5. Utnyttja trender och högtider till din favör

Att utnyttja trender och högtider för att få besökare från Pinterest till din blogg är ett knep som många framgångsrikt använt sig av. Just nu, när många lagar mat hemma, är matlagning och matlagningshacks populärt. Utnyttja trenderna till din fördel!

Pins som berör ett ämne som är populärt för tillfället har en större sannolikhet att repinnas. Ett exempel är Barneys i New York som lagom till Halloween publicerade ett Halloween-special med mängder av sätt att klä ut sig.

6. Var aktiv på Pinterest

Personer som lyckas väl med marknadsföring i sociala medier är oftast mycket aktiva användare. Så är det också på Pinterest. Därför gäller det att du är inloggad och delaktig på Pinterest genom att tex:

  • Dela med dig av intressant material regelbundet
  • Följ personer med liknande intresse som dig (det ökar chansen att de följer dig tillbaka)
  • Svara på frågor och kommentarer som dina följare kan ha
  • Kommunicera med de bästa och coolaste inom ditt område genom att gilla och kommentera deras pins

pinterest inspiration att blogga om

7. Uppmana till handling

På Pinterest gäller det att uppmana till handling. Det kan du göra genom att inkludera handlingsord såsom ”Klicka här” eller ”dela det här”. Det funkar bättre än man tror!

 8. Posta dina pins på rätt tidpunkt

Beroende på vilken geografisk målgrupp dina pins har,  kan olika tidpunkter på dygnet vara fördelaktiga att pinna på. Testa dig fram och se när dina pins får störst genomslag!

Lycka till och följ oss gärna på Pinterest!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *