Så får du din egen Pinterest-knapp på din blogg

Skapa en egen Pinterest-knapp och öka delningarna i det sociala nätverket Pinterest.

Pinterest är det mest värdefulla sociala nätverket för bloggare och influensers över hela världen. Det är ett kraftfullt verktyg för att driva trafik till din blogg eller hemsida.

Positionera din blogg på Pinterest och öka på det sättet trafik till din hemsida. Vill du få lite mer kött på benen har vi redan skrivit flera artiklar om Pinterest:

I detta inlägg kommer vi att fokusera på hur du lägger till en Save-knapp på alla dina bilder – något som påminner dina besökare om att dela ditt material på Pinterest, gör det lätt att dela och dessutom ser snyggt ut!

Guide: Så Skapar du en Pinterest-knapp (Save-knapp)

Det finns 2 saker som är ett absolut måste för att lyckas få trafik från Pinterest:

 1. Att ha en snygg bild (Som folk vill pinna/dela) i varje blogginlägg
 2. Göra det enkelt för dina besökare att pinna/dela bilden

Pinterest är ett visuellt sociala medier nätverk. Därför behöver du snygga bilder som andra vill dela och skapa mood boards eller anslagstavlor med för att synas på Pinterest. Hur du skapar en snygg bild som folk vill pinna/dela lämnar vi till ett senare blogginlägg. Nu fokuserar vi på hur du ska göra det enkelt (och snyggt) för dina besökare att pinna dina bilder.

Pinterest-knapp med Widget Builder

Pinterest erbjuder en enkel guide för hur du kan lägga till en Pinterest-knapp på dina bilder på din hemsida.

 1. Gå till Pinterest Widget Builder
 2. Tryck på Save Button
 3. Välj hur du vill att din knapp ska synas. På bilden eller bara när du har musen över bilden?
 4. Om du vill kan du lägga till en egen bild som du använder som knapp. Då lägger du in länken till bilden i fönstret Custom image
 5. Välj om du vill att knappen ska vara rund eller fyrkantig
 6. Om du väljer den fyrkantiga knappen kan du välja om du vill att det ska stå Save på engelska eller Spara på svenska
 7. Kopiera koden som skapas och klistra in den i Text-fönstret där du vill ha knappen när du redigerar din sida eller ditt inlägg i WordPress

Pinterest-knapp med plugin

Om du vill att dina bilder från din blogg eller hemsida ska vara lätta att spara på Pinterest behöver du en Pinterest-knapp som visas vid alla dina bilder. För att fixa en sådan knapp behöver du ladda ner en plugin – i alla fall om du använder WordPress. Det finns flera olika plugins man kan använda sig av, till exempel Social Snap, Shared Counts, JQuery Pin It Button for Images eller Grow Social.

Du kan söka efter plugin till WordPress här.

I den här guiden kommer vi att använda tillägget Social Snap. Med Social Snap kan du lägga till knappar för flera olika sociala plattformar, till exempel FaceBook, Twitter, Instagram, Tumblr och, såklart, Pinterest. Social Snap är alltså inte ett tillägg skapat specifikt för Pinterest – utan för alla sociala medier.

Knapp för sociala medier med Social Snap

 1. Ladda ner Social Snap från WordPress
 2. Installera och aktivera Social Snap på din WordPress-hemsida
 3. Nu har det dags att välja vilka sociala nätverk du vill ha knappar för. I Social Snap går du till Social Sharing, Manage Networks och väljer vilka sociala medier du vill ha med. Se till att Pinterest finns med på din lista. Den kan vara lockande att lägga till alla sociala medier, men håll det enkelt och snyggt. Ett två eller tre stycken räcker.
 4. Välj hur du vill att Pinterest-knappen ska synas. Under dina bilder? Vid sidan? Både under och vid sidan? Kom ihåg att hålla det rent och snyggt på din hemsida så att inte din besökare känner sig överväldigad av val. Det ska vara enkelt att dela dina bilder på Pinterest.

Pinterest Save-knapp med Social Snap

Man kan även skapa en Save-knapp på sina bilder med Social Snap.

 1. Gå till Social Sharing i Social Snap
 2. Klicka på On Media
 3. Välj Pinterest Button
 4. Se till att Enable on media är vald
 5. Nu kan du välja hur du vill att knappen ska se ut och hur den ska synas. Ska den vara rund eller fyrkantig? Stor eller liten? Ska den alltid synas eller bara när musen är över bilden?

Social Snap har en gratisversion där man kan skapa knappar till bland annat FaceBook och Twitter. För att få tillgång till Pinterest behöver man tyvärr köpa Pro-versionen.

Om du vill använda dig av Grow Social, tidigare Social Pug, visar videon nedan hur du gör för att skapa en Pinterest-knapp.

 

Skapa din egen Pinterest-knapp

Om du vill skapa en personlig Pinterest-knapp kan du göra det via Pinterest egen Widget Builder. Vid fönstret Costum Image lägger du till adressen till bilden du vill använda, sen skapar Widget Builder en kod som du kan lägga till på sidan på din hemsida där du vill använda knappen.

Det finns många hemsidor där du kan redigera bilder online. Här har vi samlat våra bästa tips.

Att skapa sin egen Pinterest-knapp kan vara ett effektivt sätt att göra sin blogg eller hemsida mer personlig.

Här har vi skapat en Pinterest-knapp i form av ett hjärta

Lycka till med skapandet av din egen knapp!

Du gillar kanske också...

2 svar

 1. Bondmoran skriver:

  Jag hade velat ha min Pinterest sammankopplad med bloggen, precis som jag har instagram. Har en flik som heter Sociala medier och där bredvid hade jag velat ha pinterest ikonen också! Vet ni hur jag fixar det? Jag är värdelös på allt vad som heter HTML-koder etc… /Okunning-bloggare-de_lux

  • www.starta-blogg.se skriver:

   Hej,

   Pinterest har färdiga koder på sin sida som du kan kopiera till din blogg. Annars tror jag nog att du borde ha möjlighet att välja att lägga till Pinterest på den widget du använder idag för sociala medier.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *