Pin it! Så får du din egen Pinterest knapp på din blogg

Pinterest knapp exempel pin-it knapp

Skapa en egen Pinterest-knapp och öka delningarna i det sociala nätverket Pinterest.

Pinterest är det mest värdefulla sociala nätverket för bloggare i USA.  På kort tid har det visuella nätverket tagit första position när det gäller att driva trafik till bloggarna.

När Pinterests populäritet ökar i Sverige (antalet användare växer med hundratals procent årligen) är det bra att positionera sin blogg redan nu -i takt med att fler börjar använda Pinterest kommer också fler besökare att komma till din blogg därifrån.

Vill du få lite mer kött på benen har vi redan skrivit flera artiklar om Pinterest:

I detta inlägg kommer vi att fokusera på hur du lägger till en pin it knapp på alla dina bilder – något som påminner dina besökare om att dela ditt material på Pinterest, gör det lätt att dela och dessutom ser snyggt ut!

Guide: Så Skapar du en Pinterest knapp (Pin it knapp)

Det finns 2 saker som är ett absolut måste för att lyckas få trafik från Pinterest:

 1. Att ha en snygg bild (Som folk vill pinna/dela) i varje blogginlägg
 2. Göra det enkelt för dina besökare att pinna/dela bilden

Hur du skapar en snygg bild som folk vill pinna/dela lämnar vi till ett senare blogginlägg. Nu fokuserar vi på hur du ska göra det enkelt (och snyggt) för dina besökare att pinna dina bilder.

Enkel Pin it knapp

Det är enkelt att få en generisk Pinterest Pin-it knapp. Om du vill ha det, kan du besöka Pinterest Widget Builder och klicka på Image Hover. Du får då en kodsnutt som du klistrar in på din bloggs header och då kommer en Pin it knapp visas på alla dina bilder. Kör du WordPress innebär det att du:

Pinterest knapp

Pinterest knapp utan modifikation.

 1. Kopierar koden
 2. Loggar in på din WordPress blogg
 3. Klickar på Utseende
 4. Klickar på Redigerare
 5. Letar, längst till höger på skärmen, upp filen header.php
 6. Klistra in koden till exempel precis innan </header>
 7. Spara
 8. Klart, nu kommer knappen att visas på alla dina bilder på bloggen.

Men hur gör du om du vill ha en mer personlig Pin it knapp som passar bättre ihop med din bloggdesign?

Skapa en egen Pinterest knapp

När man skapar sin egen Pin it knapp är det egentligen bara fantasin som sätter gränserna. På bilden nedanför kan du se tre snygga Pin it knappar, från tre olika bloggar.  Jag gillar verkligen hur den första låter namnet på sin egen blogg inspirera sin pin it knapp, hur den andra det tar pin it bokstavligen/visuellt och den tredje, ja den är snygg mest för att det är jag som gjort den. ;)

Nejdå, tanken bakom min pin it knapp är att ge bloggen en mer feminin touch med ljusare färger. Merparten av mina läsare är kvinnor och jag vill bättre spegla det på bloggen. Dessutom är en social delning en gest av kärlek vilket symboliseras av hjärtat.

tre olika pin it knappar

Pin it knappar från till vänster: Lifeogasocialbutterfly.com, Aprettierweb.com och Starta-Blogg.se.

Jag använde PicMonkey för att skapa min Pinterest knapp. Det är en kraftfull bildredigeringstjänst online, som erbjuder en begränsad gratis version som räcker långt!

Steg 1: Skapa en transparant bakgrund

1. Gå till PicMonkey och välj Collage. Välj vilken av deras bilder som helst för att komma igång. 2. I collage view, radera alla celler utom en. 3. I den vänstra menyn – klicka på Backround ikonen 4. Klicka i Transparent Background 5. Klicka på Save och spara bilden till din hårddisk

Steg 2: Skapa en bild

I klippet nedan visas hur du enkelt kan skapa en häftig Pin it knapp med hjälp av PicMonkey. Obs! Glöm inte prenumerera på Starta-Bloggs YouTube-kanal för fler klipp om hur du förbättrar din blogg!

Steg 3: Lägg till din egen Pinterest knapp på din blogg

Har du en egen WordPress blogg så finns det ett bra tillägg för detta. Tillägget heter JQuery Pin It Button for Images.

I videon nedan visas hur du gör för att lägga till tillägget och hur du ställer in så att din egen Pinterest knapp visas.

Klart, nu har du bara kvar att kommentera detta inlägget med en länk till din pin it knapp! Glöm inte att testa vår Pinterest knapp och pinna gärna vår artikel på Pinterest :) Lycka till med skapandet av din egen knapp!

Du gillar kanske också...

2 svar

 1. Bondmoran skriver:

  Jag hade velat ha min Pinterest sammankopplad med bloggen, precis som jag har instagram. Har en flik som heter Sociala medier och där bredvid hade jag velat ha pinterest ikonen också! Vet ni hur jag fixar det? Jag är värdelös på allt vad som heter HTML-koder etc… /Okunning-bloggare-de_lux

  • www.starta-blogg.se skriver:

   Hej,

   Pinterest har färdiga koder på sin sida som du kan kopiera till din blogg. Annars tror jag nog att du borde ha möjlighet att välja att lägga till Pinterest på den widget du använder idag för sociala medier.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *