Skapa bildcollage online – 6 tips

Att skapa bildcollage online är riktigt populärt. Även att redigera bilder online – kanske till din YouTube thumbnail, inlägg på Story på Instagram eller post på FaceBook. Snygga collage och bilder kan lyfta vilken blogg eller vilket flöde som helst och fler märker hur enkelt det är att skapa riktigt snygga bildcollage.

I detta blogginlägg kommer vi gå igenom varför man skapar bildcollage online, tipsa om olika webbsidor där du kan skapa collage direkt på webben och slutligen gå igenom ett antal gratisprogram för att skapa collage – både för iOS, Android och Windows.

Varför skapa bildcollage online?

Photoshop i alla ära, men är du beredd att lägga ut så mycket pengar för att kunna skapa fotocollage? Faktum är att du inte behöver ett så avancerat program som Photoshop för att skapa snygga bildcollage.

Det finns mängder av lättanvända sajter som är helt inriktade på att hjälpa till att skapa coola och snygga bildcollage. Oftast är sajterna så lättanvända och resultatet så bra att till och med avancerad fotoredigeringsprogram som Photoshop får se sig besegrade.

Med dessa sajter kan man skapa proffsiga collage, redigera bilder till sin thumbnail på YouTube, redigera bilder till flödet eller Story på Instagram och redigera bilder till FaceBook – allt helt online.

Skapa collage online

För att skapa collage online vill jag helst att sajterna ska vara gratis. De flesta har en premiumversion som kostar pengar, men egentligen vill jag helst kunna klara mig på gratisvarianten. Det tycker jag att man gör med dessa sajter:

Picmonkey

En bra sajt för att skapa snygga collage online är Picmonkey. De har tyvärr ingen gratisversion, men man kan få prova på deras tjänster helt gratis under en test-period, eller Free Trial. När test-perioden är över kan man säga upp sitt abonnemang direkt på hemsidan. På så sätt slipper man betala för en prenumeration.

Man kan skapa fantastisk fina collage och bilder med Picmonkey. De har mängder av typsnitt och effekter – perfekt för att fixa snygga bilder till Instagram, thumbnails till YouTube eller bilder till din hemsida eller blogg.

iPiccy

iPiccy är ett mycket enkelt redigeringsverktyg online. Man kan redigera bilder, göra collage och lägga till grafik på sina bilder. iPiccy är kanske inte det mest avancerade verktyget online, men det är enkelt att använda.

Fotor

Fotor är ett riktigt grymt bildcollageprogram för onlineredigering. Du kan hitta många färdiga funktioner som kan få ditt collage att bli riktigt snyggt och proffsigt. Man kan även redigera sina bilder, skapa thumbnails till YouTube, bilder till FaceBook och bilder till Instagram och Instagram Story. Det finns färdiga mallar för de populäraste f ändamålen!

Be Funky

Be Funky är en toppensajt för att redigera bilder och skapa collage online. Funktionerna är lätta att använda och det finns färdiga mallar för collage, bilder till FaceBook, bilder till YouTube och bilder till Instagram.

Pixlr

Pixlr har flera alternativ för dig – ett avancerat redigeringsprogram online som påminner om Photoshop, Pixlr E och ett enklare redigeringsprogram som heter Pixlr X. Båda är riktigt bra och gratis att använda. Pixlr erbjuder även en premium-version som man kan få testa helt gratis i 30 dagar – då får man ännu fler funktioner. Pixlr finns även att ladda hem som app för din mobil.

Pic Collage

Riktigt bra app för att skapa bildcollage. Pic Collage finns för iOS, Android och Windows – alla har avancerade funktioner för att skapa fotocollage. De har färdiga mallar, snygga klistermärken och många olika typsnitt. Perfekt för att skapa collage, snygga bilder till Instagram, FaceBook eller YouTube.

 

Har du något eget favoritprogram för att skapa bildcollage eller redigera bilder? Tipsa om gärna!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *