Bli bäst på att twittra: 5 råd för optimala tweets

Hur ser den perfekta tweeten på Twitter ut? Tweeten som alla dina följare kommer att älska, re-tweeta och kommentera i all oändlighet? Det exakta svaret är svårt att ge, men jag kan hjälpa dig på vägen! I detta inlägg presenteras data och de slutsatser jag har kommit fram till när det gäller att bli bäst på att twittra genom optimala tweets.

Med hjälp av Twitter Analytics, mitt eget Twitter-konto och Excel har jag kunnat dra slutsatser för hur man ska twittra för att få mest engagemang från åhörare. Mycket engagemang såsom re-tweets, gilla och klickande på dina länkar leder till:

  • Större synlighet på Twitter
  • Fler följare
  • Roligare diskussioner
  • Mer besökare till din blogg

Twittra perfekta tweets

Statistik för optimala tweets på Twitter

Statistik för optimala tweets på Twitter

En tweet kan bestå av maximalt 140 tecken. En tweets beståndsdelar är text, #hashtags, bilder, länkar och hänvisningar till andra twittrare. Det finns en mängd oskrivna strategier på Twitter för hur man kombinerar Twitters olika beståndsdelar till en tweet. Detta är mitt framgångsrecept!

Optimalt antal #hashtags

Tweets kan i princip bestå av hur många hashtags som helst. På Starta-Bloggs Twitter-konto har vi använt oss av allt från noll till fem hashtags. Det går att se att ju fler hashtags som användes desto fler ser tweeten. Däremot avtar det genomsnittliga antalet som interagerar med tweeten redan efter två hashtags. Det gör att den procentuella andel som interagerar med tweeten snabbt minskar med fler hashtags än två. Det optimala antalet hashtags är därför en eller två.

Visuell utseende på tweeten

Att twittra enbart text gav den absolut lägsta responsen på Twitter. Det är en enorm skillnad i respons på tweets som innehåller en bild. Hade tweeten en bild som hade svagt samband med texten ökade responsen med 25 %.

På tweets där bilden visade vad tweeten handlade om, främst genom att bilden bestod av text ökade responsen med hela 100 %.

Så, se till att alltid ha en bild på alla era tweets och helst en bild som är mycket relevant för vad ni twittrar.

Twittra på rätt dagar

Onsdagar och fredagar är bra dagar att vara aktiv och twittra. De står överlägset ut i hur stor synlighet varje enskild tweet får. Det är också dagarna som flest har interagerat med Starta-Bloggs tweets och således blir den procentuella andelen (engagement rate) högt för de två dagarna.

Torsdag och lördag står ut som de absolut sämsta dagarna att twittra på Twitter.

Twittra så ofta som du vill

En sak som förvånade mig var att synligheten och responsen per tweet inte förändrades om man twittrar en gång per dag eller fem gånger per dag. Det innebär att du kan twittra flera gånger per dag och ändå få samma respons på varje tweet. Den totala synligheten och responsen för alla dina tweets blir större ju fler tweets du gör (upp till fem per dag).

Twittra om Twitter

Att twittra om Twitter verkar vara ett säkert sätt för att få respons på sin tweet. Hela 63 % fler reagerade och interagerade på tweets med ordet Twitter i.

Saker som ej gått att fastställa

Jag har inte kunnat se någon märkbar skillnad mellan om man har länk eller hashtags i början, mitten eller slutet av tweeten. Skillnaden verkar vara minimal.

Jag har inte jämfört om tweets som ställs som frågor eller tweets som är påståenden får störst respons.

Jag har tyvärr inte heller haft möjlighet att titta på när på dygnet man bör posta för störst respons.

Den optimala tweeten

Statistiken i denna undersökning visar att en optimalt skriven tweet består av:

  1. 1-2 hashtags
  2. Bild med rubriktext ovanpå
  3. Postas på en tisdag eller fredag
  4. Handlar om Twitter

Min egen magkänsla kompletterar med unikt och bra innehåll samt gärna ett aktuellt ämne som berör många.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *