Därför ska du ha länkar från andra bloggar

Länkar från andra bloggar har du av två skäl – nya läsare kan klicka sig fram till din sida via länken samt att länkar till din sida påverkar din Googleranking.

länkar från andra bloggar

Länkar från andra bloggar ger nätverkseffekt!

Hur gör du för att få länkar från andra bloggar?

Att få din sida länkad från andra bloggar är tidskrävande och svårt. I bästa fall är ditt innehåll så bra att folk börjar länka till det av sig själv. Nu vet säkert både du och jag att det inte är så lätt med en nystartad blogg.

Så hur gör du för att få länkar från andra bloggar till din hemsida? Börja med ett vänligt mail och fråga om de kan tänka sig att länka till din sida. I retur kan du ju länka tillbaka!

Vad leder det till?

Nu är det ju så – har sidan som länkar till dig inga besökare så kommer ingen heller att klicka sig vidare till din sida. Handlar bloggen som länkar till dig om hästar och du bloggar om borrmaskiner är det heller inte troligt att någon klickar sig vidare till din sida.

Ovanstående tar också Googles sofistikerade algoritm hänsyn till. Din sida ökar bara i Googleranking om du har länkar från andra bloggar som 1) Rankas högt av Google 2) Är relevant inom din bloggs ämnesområde.Med andra ord du måste få länkar från sidor som har hög Googleranking, många besökare och gärna skriver om samma eller ett liknande ämne som din blogg. Vem sa att det var lätt få länkar från andra bloggar – som dessutom är de rätta för din blogg!?

Hur går du vidare?

Det är bara att sätta igång. Börja att identifiera tjugo bloggar, som verkar välbesökta och vars innehåll någorlunda matchar din blogg. Fråga om de kan länka till din blogg eller om du får lov att gästblogga.

Läs 27 sätt att driva besökare till din blogg på mindre än fyra minuter för ytterligare tips.

Du gillar kanske också...

2 svar

 1. Malte Köse skriver:

  Hej,

  Hur gör man så att inte bloggen tar över (får fler träffar än själva hemsidan) ?

  Tack på förhand

  Malte

  • www.starta-blogg.se skriver:

   Hej Malte,

   antar att du syftar på att komplettera din hemsida med en blogg på den.

   Jag ser inget problem med att bloggen får mer träffar än hemsidan, tvärtom! Ju mer trafik, länkar och sociala delningar bloggen får desto mer besökare kommer hemsidan att få (under förutsättning att bloggen ligger på samma domän som din hemsida).

   Tänk dig bloggen som vilken annan marknadsföring som helst, få så många intresserade som möjligt att upptäcka den och sen konvertera dem till kunder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *