Pinterest företag så gör ni för att lyckas

Pinterest företag. Pinterest är ett av de just nu snabbast växande social nätverken. Användarna är överrepresenterade av köpstarka kvinnor (80 % av användarna är kvinnor, 92 % av de mest aktiva är kvinnor) i åldrarna 25-54 år. För företag är det naturligtvis oerhört intressant att vara en del av detta köpstarka och kraftfulla nätverk. Att ditt företag har ett  ” företag Pinterestkonto ” är en viktig del i  din marknadsföring i sociala medier.

Tidigare delar i guiden om Pinterest:

Pinterest bolags bästa vän i marknadsföring

Nu är det dags att diskutera vad din firma kan göra på Pinterest för att få fart på er affärsrörelse. Pinterest är ett amerikanskt bolag som vänder sig till privatpersoner och företag som vill sprida information via digitala anslagstavlor. Oavsett vilken industri ditt företag är verksam i och hur din affär än ser ut, finns det ett värde med Pinterest företagskonto. Speciellt om din affärsrörelse vänder sig mot privatpersoner på Pinterest

Vad är värdet för ett företag på Pinterest?

pinterest företag hotell

Svenskt hotell som lyckade på Pinterest!

Efter Facebook är Pinterest överlägsen två när det gäller sociala nätverks förmåga att få oss konsumenter att agera. Det innebär att vi ser, läser eller delar något och sedan tar ett steg mot ett inköp. Det kan vara att ringa ett företag, beställa något online eller att besöka en butik. Att som företag vara i en miljö där sträckan till action är kort är lockande och potentiellt mycket lönsamt. Det mest intressanta är att man kan få väldigt stor avkastning på den tid man lägger ner på Pinterest. Pinterest företagskonto är det perfekta sättet för dig med ett eget företag att synas i ett av de viktigast social nätverken.

Marknadsföring i sociala medier fortsätter att bli allt viktigare för företag. Att då inkludera de rätta nätverken i sin sociala medier strategi är viktigt och ett företagskonto hos Pinterest kallat Pinterest Business  kan vara ett bra alternativ att beakta.

Varför ska du ha ett Pinterest företagskonto?

Det är enkelt att rada upp argument för varför ett företag ska vara aktivt på Pinterest.

 • Du kan driva mer trafik till din blogg eller hemsida
 • Du kan enkelt visa upp dina produkter och tjänster
 • Berätta historien om ditt företag med bilder och illustrationer
 • Dela inspirerande bilder med andra på Pinterest
 • Lägga upp en portfolio av tidigare arbeten
 • Skapa exponering och medvetenhet kring ditt varumärke
 • Pinterest företagsblogg innehåller många tips som gör det enkelt
 • Företags Pinterestkonto ger utmärkta möjligheter att rikta in sig på just ditt företags målgrupp

Pinterest – Företag – Framgångshistorier

pinterest företag

Del av BuzzFeeds succepost!

På Pinterest företagssajt finns det flera case på företag på Pinterest som har lyckats mycket bra. Ett intressant exempel är BuzzFeed som är en blogg. De har lyckats få en enorm mängd trafik från Pinterest.

Trafiken från Pinterest har en mycket längre livscykel än andra sociala medier – ofta fortsätter besökarna att strömma in månader efter att vi har publicerat.

Buzzfeeds första inlägg som tog fart virtuellt på Pinterest DIY-inlägg som postades 2012. Sedan dess har 2,3 miljoner besökare hittat till Buzzfeeds hemsida via det inlägget på Pinterest. Det finns inget recept för framgång på Pinterest för företag, men vissa saker hjälper till.

8 Pinterest tips

 • Du bör blanda innehållet du postar
 • Roligt innehåll kan funka lika bra som visuellt starka bilder
 • Dina bilder bör vara tagna i högkant, då får de mer utrymme på Pinterest
 • Gör det lätt för dina besökare att dela innehåll – se till att ha Pinterestknapp på alla dina bilder
 • Va generös och dela med dig av andra innehåll – den här artikeln till exempel ;)
 • Låt flera anställda få tillgång till ert Pinterest företags-konto
 • Visa dina Pinterestbilder på din hemsida
 • Gör egna DIY, på svenska ”hur gör man”-guider

Pinterest i Sverige, företagen på Pinterest ökar

Antalet företag på Pinterest ökar kontinuerligt. Fler och fler företag upptäcker möjligheterna med Pinterest. Att får ditt företag att synas på dina kunders digitala anslagstavlor är början till en framgångsrik kampanj i sociala medier och kan i längden leda till ökad lojalitet till ditt företag och högre intäkter.

Här kan du registrera ditt företag på Pinterest.

Pinterest har börjar locka svenska företag, men framför allt är det företag som riktar sig mot engelskspråkig publik.

Exempel på Pinterest företag-konto är:

Pinterest är gratis för företag. Kostnaden är noll, men naturligtvis kan man även köpa synlighet på Pinterest. Att starta ett Pinterestkonto för ditt företag är dock helt kostnadsfritt och det finns egentligen ingen anledning till varför inte Pinterest och ditt företag skulle fungera bra ihop.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *